“Bunlar her devrin hayır’cısı”

Önce taksi ve minibüsçüleri ziyaret eden AK Parti Milletvekili Mustafa Köse, akşam da Dikmen ve Sarılar Mahalleleri’nde vatandaşlara yeni anayasayı anlattı. Köse, yeni anayasaya hayır diyenlerin her devrin hayırcısı olduğunu söyledi.

“Bunlar her devrin hayır’cısı”
AK Parti Antalya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Mustafa Köse, Manavgat’ta önce ulaşım esnafıyla, daha sonra da mahalle toplantılarında vatandaşlarla bir araya geldi. Gündoğdu, Yavrudoğan, Çolaklı, Evrenseki, Kumköy, Ilıca, Deniz ve Side’de taksi ve dolmuş duraklarını ziyaret eden Köse, burada ulaşım esnafları ile sohbet etti. Esnafın taleplerini dinleyen Milletvekili Köse, yeni anayasa konusunda sorularını cevapladı. 

YAPMAM YAPTIRMAM

Dikmen ve Sarılar mahallelerinde vatandaşların büyük ilgili gösterdiği toplantıda konuşan Milletvekili Mustafa Köse, yeni anayasaya hayır diyenlerin, her devrin hayırcısı olduğunu söyledi. Bu tür zihniyetlerin Türkiye’nin en önemli yatırımlarına da hayır dediğini belirten Köse, “Kanal İstanbul’u yapacağız diyoruz, hayır diyorlar. Dünyanın en büyük havalimanını yapalım diyoruz, hayır diyorlar. 3. Boğaz Köprüsü’nü yapacağız diyoruz, hayır diyorlar. Paradan 6 sıfırı atacağız diyoruz, hayır diyorlar. Yapmam yaptırmam diyen zihniyet, şimdi de yeni Anayasaya hayır diyor” dedi. 

93 YILDA 65 HÜKÜMET 

Anayasa değişikliği ile hayata geçecek Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye’ye istikrar ve büyüme getireceğini belirten Köse, “Türkiye Cumhuriyeti’nde 93 yılda 65 hükümet kurulmuş. Eğer başkanlık sistemi olsaydı, biz 65’inci hükümeti, 2248 yılında kuracaktık. Bugün ülkemizde hükümetlerin ortalama ömrü 16 ay. Ya, 16 ayda bir hükümet ne yapabilir? İşte ülkemizin büyümemesinin en önemli nedenlerinden birisi kısa ömürlü hükümetler. Türkiye’de ne zaman tek partili, istikrarlı hükümetler kurulmuş, büyüme ve yatırım olmuş. Koalisyonların olmaması bile bu sisteme evet demek için yeterlidir” diye konuştu.
 
GÜÇLÜ İKTİDARLAR OLACAK

Yeni anayasa ile istikrarlı ve güçlü hükümetlerin kurulacağını belirten Köse, “Cumhurbaşkanlığı sistemi ile artık halkımızın yüzde 50’den fazlasının oyunu alan kişi iktidar olabilecek. Yüzde 20 ile kimse iktidar olamayacak. Yüzde 10 alan bir parti iktidarın bir yerinden ortak olamayacak. Güçlü bir iktidar olacak ve seçimler 5 yılda bir yapılacak. Türkiye 5 yılda bir sandık başına gidecek ve kendisine en iyi hizmeti sunacak cumhurbaşkanını seçecek. Cumhurbaşkanı ve hükümeti denetleyecek meclisi de ayrıca seçecek. Meclis ve hükümet, birbirinden bağımsız olacak” şeklinde konuştu. 

CUMHURBAŞKANI SORUMLU OLACAK

Yeni sistemle daha fazla yatırım, daha fazla büyümenin önünün açılacağını ifade eden Köse, “Biz yeni anayasa ile Cumhurbaşkanına, kararname çıkarma yetkisi veriyoruz. Cumhurbaşkanına bu yetki, daha hızlı karar alabilmesi için verildi. Bakanları ve yüksek bürokratları atayıp, bürokrasideki ‘Bugün git yarın gel’i ortadan kaldıracak. Yeni sisteminde, bugün yargılanamayan, dokunulamayan, çok büyük yetkilerle donatılmış, buna karşın hukuken sorumsuz olan Cumhurbaşkanını, yargılanabilir, denetlenebilir duruma getiriyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2017, 12:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83