'BUNLARIN HEPSİ TERÖR ÖRGÜTÜ'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye aleyhine kim varsa, DAEŞ, PKK, PYD, YPG hepsi terör örgütüdür. Kendi milletine helikopterden kurşun yağdıran, bomba atan hainler her şey yapar. Şimdi de terör örgütleriyle birlikte aktif arazide çalışıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar biz bunlardan hesabı soracağız" dedi.

'BUNLARIN HEPSİ TERÖR ÖRGÜTÜ'

 Memleketi Antalya’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kaş ilçesi Sütleğen Mahallesi Muhtarlığı tarafından 15 Temmuz demokrasi şehitleri için okutulan Mevlid-i Şerif programına katıldı. Bakan Çavuşoğlu’na Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer de eşlik etti.

banner111
Programın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Çavuşoğlu, "Gaziantep'teki terör saldırısında FETÖ mensuplarının elinin olma ihtimalini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, 17-25 Aralık olaylarının ardından başarı sağlayamayan FETÖ'nün yurt dışında Türkiye aleyhine ne kadar grup ve terör örgütü varsa yakın işbirliği içine girdiğini, hatta bunlara para aktardığını kaydetti.
Bakan Çavuşoğlu şöyle konuştu: 
"FETÖ Türkiye'de vatandaşlardan himmet adı altında toplanan paraların, Türkiye karşıtı lobilere, gruplara ve terör örgütlerine veriyordu. Yine Türkiye'de ve Kuzey Irak'ta PKK ile yakın işbirliği içinde oldu, hatta onlara devletin gizli istihbarat bilgilerini de sızdırıldı. Aynı şekilde bugüne kadar belirlenen hedefler vurulurken, özellikle FETÖ'cü pilotların başka tutumlar içinde olduğuna dair de şimdi soruşturmalar var. Türkiye aleyhine kim varsa, DAEŞ, PKK, PYD, YPG hepsi terör örgütüdür. Kendi milletine helikopterden kurşun yağdıran, bomba atan hainler her şey yapar. Şimdi de terör örgütleriyle birlikte aktif arazide çalışıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar biz bunlardan hesabı soracağız. İçeride de soracağız, dışarıda da soracağız. Şu anda yurt dışındaki faaliyetleriyle ilgili de çok ciddi çalışmalarımız var, sonuç da almaya başladık. İçeride de rahat vermeyeceğiz, dışarıda da bunlara rahat etmeyeceğiz."
Bakan Çavuşoğlu bir vatandaşın, "FETÖ gelecek mi?" sorsuna, "FETÖ gelecek inşallah" cevabını verdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2016, 20:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83