Büyük gün geldi! MHP açıkladı, gözler Ak Parti ve CHP'de

Yüksek Seçim Kurulu'nun erken seçim takvimi işlerken partilerdeki hazırlıklar da sürüyor. AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, milletvekili aday listesine son halini vermek için kurmaylarıyla görüşmeler yapıyor. AKP'nin ortağı MHP'nin ise aday listesi kamuoyu ile paylaşıldı. CHP'de de mevcut 131 vekilden 50'sinin liste dışı bırakılacağı belirtildi.

Büyük gün geldi! MHP açıkladı, gözler Ak Parti ve CHP'de
Milletvekili adaylarını bildirmenin son günü olan 21 Mayıs (yarın) öncesi partilerin liste mesaisi hız kazandı.


AK PARTİ'DE GÖZLER ERDOĞAN'DA


Ak Parti 25 Mayıs'ta hem aday tanıtımı yapılacak hem de seçim beyannamesini açıklayacak. Ak Parti'de Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan listelere son halini verecek. Adaylık için başvuran 7 bin 329 adayın sayısı parti içi alt komisyon tarafından 2 bin 100'e indirildi. 2 bin 100 kişiyi tek tek inceleyen üst kurul ise listeyi Erdoğan'a sundu. Zaman zaman kurmaylarıyla görüşmeler yapan Erdoğan, iki bini aşkın kişi arasından 600 aday belirleyecek.


Büyük Birlik Partili isimlere de yer verilecek AKP listesi için mevcut 316 vekilden 23'ünün adaylık başvurusu yapmadığı kaydedildi.


MHP ERKEN AÇIKLADI


AKP'nin ittifak ortağı MHP ise aday listesini tamamladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Osmaniye'den birinci sıra adayı olarak gösterildi. Listede yer alanlardan çok aday gösterilmeyen 13 isim dikkat çekti. 16 Nisan referandumundaki Anayasa değişikliğinin mimarlarından Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ile eski Grup Başkanvekili Oktay Vural listede yer almadı.


Alanyalı Hüseyin Yıldız 4. sıradan Ömer Özbek ise 10. sıradan MHP Antalya Milletvekili Aday Listesine girmişlerdi. 


CHP'DE 50 VEKİL LİSTE DIŞI KALIYOR


24 Mayıs günü aday tanıtımı yapacak CHP'de de liste hazırlığını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu sürdürüyor. Kılıçdaroğlu'nun pazar günü Parti Meclisi'nden onay isteyeceği listede, mevcut 131 vekilden 50'sine yer vermeyeceği kaydedildi.  Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve İbrahim Kaboğlu gibi isimlerin ise listeye gireceği ifade ediliyor. 


Bu arada liste hazırlığını sürdüren Vatan Partisi ise seçim bildirgesini 20 Mayıs'ta Ankara'da açıklayacak. Açıklama Cumhurbaşkanı adayı ve Genel Başkan Doğu Perinçek tarafından yapılacak.


ALANYA ADRES SORUYOR


Alanya Adres'in siyasetin nabzını tuttuğu ve Alanya'yı mecliste kimin temsil etmesini istediğini okuarlarına sorduğu anketlerde de yarın son gün.


Ankete katılmak, oyunuzu kullanmak ve istediğiniz aday adayına desteğini göstermek için tıklayabilirsiniz. 

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2018, 16:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83