ÇAVUŞOĞLU: ASLİ GÖREVİMİZ 1. SINIF SAĞLIK HİZMETİ

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan Radyasyon Ünitesi Hiberbarik Oksijen Tedavi Ünitesi ve Radyasyon Onkoloji Ünitesi'nin açılış töreni yapıldı.

ÇAVUŞOĞLU: ASLİ GÖREVİMİZ 1. SINIF SAĞLIK HİZMETİ
Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından sunulan imkanlar ve hayırsever Şeniz ve Bahadır Kalaycı çiftinin destekleriyle kurulan ünitenin açılışında konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, Kalaycı çiftine teşekkür etti.

Antalya'nın turizm, tarım ve ticaretin merkezi olduğunu, kentin aynı zamanda sağlığın da merkezi haline geldiğini belirten Çavuşoğlu, Antalya'da her türlü tedavinin yapılabildiği, her ilçede ağız ve diş sağlığı merkezleri, hastanelerde de yeni üniteler açtıklarını kaydetti.

Kepez ilçesindeki Sütçüler Hastanesi'nin bitmek üzere olduğunu, Türkiye'nin ilk akıllı hastanesini Antalya'da oluşturduklarını anlatan Çavuşoğlu, Antalya'da yatak sayısının bin 500 civarında olduğunu bildirdi. Çavuşoğlu, şehir hastanesinin temelini de gelecek yıl atacaklarını açıkladı.

EN BÜYÜK SIKINTI HEKİM YETERSİZLİĞİ

Antalya'nın diğer bölgelerinde de hastaneler yapacaklarını vurgulayan Çavuşoğlu, "Şu anda en büyük sıkıntımız Antalya'da da Türkiye'de de yeterli hekimin olmaması, yeterli sağlık personelinin bulunmaması. Birçok tedavilerde hemşire ve diğer teknik elemanların yapması gereken işleri bile doktorlarımız yapmaktadır. Kumluca'ya kurduğumuz ve önümüzdeki yıl açılacak sağlık bilimleri fakültesi ve yine Alanya'da kurduğumuz tıp fakültesi ve diğer okullarla hem doktor hem de sağlık personeli açığımızı kapatmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Herkesin ambulans uçaklardan, helikopterlerden faydalanması gerektiğini belirten Çavuşoğlu, atılan adımlarla vatandaşların isterse tıp fakültesinde isterse de özel hastanede sağlık hizmetlerine ulaşabildiğini vurguladı.

Mevlüt Çavuşoğlu, "İnsanımız için ne yapsak azdır, özellikle sağlık alanında herkesin birinci sınıf insan gibi devletin sağlık hizmetlerinden faydalanmasını sağlamak bizim asli görevimiz" dedi. Açılışın ardından üniteyi gezen Çavuşoğlu, Şeniz ve Bahadır Kalaycı çiftine teşekkür plaketi verdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2015, 18:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83