ÇAVUŞOĞLU'NDAN REST

Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, rejim ve muhalefet arasında Cenevre'de yapılacak Suriye görüşmeleri için PYD'ye yönelik davet mektubu olması halinde Türkiye'nin Cenevre görüşmelerini boykot edeceğini söyleyerek "Boykot ederiz. Müzakere heyetinin içinde PYD unsurları, terör örgütleri olamaz" dedi.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN REST
 "PYD, PKK AYNI TERÖR ÖRGÜTÜ"
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, katıldığı bir televizyon programının canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Cenevre zirvesindeki PYD krizine ilişkin NTV yayınında açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, PYD ile PKK'nın aynı terör örgütü olduğunu belirterek "Biz bir an evvel müzakerelerin başlamasını istiyoruz. Ateşkesin sağlanmasını istiyoruz. Suriye'de kesin çözüm siyasi çözümdür. Muhalefeti sulandırmak isteyen ülkeler, Rusya başta olmak üzere, ek isimler dayatmaya başladılar. Bunlar rejimin kuklası olan isimler. PYD hangi sıfatla burada olacak? PYD, PKK aynı terör örgütü. Terör örgütü Kürtlerin temsilcisi olabilir mi? Kesinlikle olamaz çünkü bunlar terör örgütü" diye konuştu. 

"MUHALEFETİN İÇİNDE PYD GİBİ TERÖR ÖRGÜTLERİ OLAMAZ"

ABD ve Rusya'nın Cenevre görüşmeleri için PYD konusunda bastırması halinde Türkiye'nin ne yapacağı sorulan Çavuşoğlu, "Bizim bu konudaki tavrımız nettir. Eğer böyle bir davet olursa Türkiye'nin tutumu son derece bellidir. ABD, Fransa, İngiltere Dışişleri Bakanlarıyla görüştüm. Onların da söylediği net bir şekilde PYD'nin davet edilmeyeceği. Rejimle PYD birlikte çalışıyor. Müzakere muhalefetle rejim arasında olacak. Muhalefetin içinde de PYD gibi terör örgütleri olamaz" ifadelerini kullandı. 

"DE MİSTURA PYD'NİN DAVET EDİLMEYECEĞİNİ SÖYLEDİ"

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın da PYD'nin Cenevre görüşmelerine davet edilmeyeceğini söylediğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Müzakere 2 grup arasında yapılacak. Tüm konuştuğumuz muhataplar De Mistura da aynı şeyi söyledi. PYD'nin buraya davet edilmeyeceği, Viyana'da aldığımız karar da budur" dedi. 

"KESİN VE NET BOYKOT EDERİZ"

PYD'ye yönelik olarak davet mektubu olması halinde Türkiye'nin Cenevre görüşmelerini boykot edip etmeyeceği sorulan Çavuşoğlu, "Tabi ki boykot ederiz. Kesin ve net. Müzakere heyetinin içinde PYD unsurları, terör örgütleri olamaz. Türkiye'nin bu konudaki tutumu nettir. Muhalefetin de bunu kabul etmesi söz konusu değildir" açıklamasında bulundu. 

"GÜCÜMÜZÜ BİRLEŞTİRMELİYİZ Kİ DEAŞ'I IRAK'TAN TEMİZLEYEBİLELİM"

Musul'da Türk askerlerinin varlığı konusunda ABD ile uzlaşıya varıldığı yönündeki iddialar sorulan Çavuşoğlu, Başika konusunda Türkiye'nin söylediği noktaya gelindiğini belirterek "Eğitip donattığımız unsurlar, Türkiye'nin şu anda orada bulunan gücü hep beraber gücümüzü birleştirmeliyiz ki DEAŞ'ı Irak'tan da temizleyebilmeliyiz. Aksi takdirde DEAŞ orada etkisini devam ettirecek. ABD ile bizim her zaman prensip anlaşması içinde olduğumuz şey bu çerçevede. Suriye'de de DEAŞ'a karşı mücadele edelim Irak'ta da hem eğitip donattığımız unsurlarla hem de kendi güçlerimizle DEAŞ'la daha etkin mücadele yapalım" diye yanıt verdi. 

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2016, 17:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83