Çelik Alanya'yı köy köy geziyor

AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, memleketi Alanya’da 16 Nisan referandumu çalışmalarına devam etti. Çelik, Uğrak, İmamlı, Özvadi, Hocalar ve Büyükpınar Mahallalerinde hemşerileriyle bir araya geldi. 18 maddelik anayasa değişikliği paketiyle ilgili merak edilen sorulara açıklık getirdi. 5 mahalle memleket için evet sözü verdi

Çelik Alanya'yı köy köy geziyor
Hayır kampanyası yürütenlerin bilgi kirliliği oluşturduğuna dikkat çeken Çelik, ‘’rejim değişecek’’ iddialarına şöyle cevap verdi; 
“Türkiye Cumhuriyeti 1923’te Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları tarafından kuruldu. Cumhuriyet bizim kırmızı çizgimizdir, üniter yapımızdan taviz vermeyiz. Rejim üzerinden kara propaganda yapmak, eski Türkiye özlemi içinde olanların yürüttüğü algı operasyonudur. Kimsenin bu ülkede rejimi değiştirmeye gücü yetmez. Türkiye'nin rejimi Cumhuriyettir ve bunu değiştirmek isteyenlerin karşısına önce biz dikiliriz. Bizim gayretimiz Cumhuriyetin ilan edilmesinin yüzüncü yılında 2023 hedeflerimizi kararlı ve güçlü bir şekilde hayata geçirmektir. Gerçekleri saptıranlar 16 Nisan'da cevabı milletten alacak. Yükselişimizi kimse durdurmayacak.” dedi. 
 
“Cumhurbaşkanı millete hesap verecek

Padişahlık ve tek adamlık iddialarını da eleştiren Sena Nur Çelik şunları kaydetti: 
“Diktatörlük, padişahlık deyip duruyorlar. Bu ülke tek adamlığı gördü ama bizim dönemimizde değil. Tek parti döneminde parti il başkanlarının valilik, belediye başkanlığı yaptığı günleri millet unutmadı. Seçimle gelip seçimle gidenden padişah olmaz. Yeni sistem Cumhurbaşkanının görev süresini 2 dönemle sınırlıyor. Bu yalanları söyleyenler sandıkla başa gelemedikleri için milletin muktedir olmasından, egemen olmasından korkanların ta kendisi. 1982 model darbe Anayasasında cumhurbaşkanının yetkileri fazla ama sorumluluğu yok. 16 Nisan'dan sonra kimse ayrıcalıklı olmayacak. Yeni sistemde Cumhurbaşkanı hakkında soruşturma açılabilecek ve her suçtan yargılanabilecek. Herkes millete hesap verecek. Patron millet olacak.” diyerek milli iradenin söz sahibi olacağını söyledi. 

“Söz de yetki de milletin olacak”

Çelik, "Seçimle iş başına gelinen sistemde padişahlık olması mümkün mü? 5 yılda bir seçim olacak, millet beğenmezse bir daha yetki vermez. Boşa kürek çekiyorlar çünkü milletimiz neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Bu millet zulmedenleri hiç bir zaman iktidara getirmedi. Bunu bildikleri için sürekli suyu bulandırıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar başaramayacaklar. 16 Nisan'dan sonra söz de yetki de milletin olacak" diye konuştu. 
 
Çelik, hemşerileriyle buluştu

Sena Nur Çelik, Uğrak, İmamlı, Özvadi, Hocalar ve Büyükpınar Mahallelerinde sevgi seli ile karşılandı. Vekilleri ile görüşen hemşerileri büyük sevinç yaşadı. Antalya milletvekili, hasta ve yaşlılarla yakından ilgilendi, sohbet etti. Çocukları da hediyelerle sevindi. Mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi, tek tek not aldı. Çelik daha sonra taziye ziyaretinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2017, 11:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83