'Cenevre yerine Anadolu sözleşmesi'

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından düzenlenen 1.Uluslararası Göç ve Güvenlik Konferansına katıldı. Konferansa birçok ülkeden akademisyen, politikacı ve bürokrat katıldı.

'Cenevre yerine Anadolu sözleşmesi'

 Konferansta  Cumhurbaşkanı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz'ın moderatörlüğünü yaptığı ve Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ın da konuşmacı olarak katıldığı "Kitlesel Göçün İnsani Boyutu" oturumunda konuşan Atay Uslu sığınmacılara yardım konusunda Türkiye'nin tüm dünyaya geçmişten günümüze kadar örnek ve önder olduğunu ifade etti.

banner111
TARİHİMİZ MAZLUMLARA KUCAK AÇAN MİLLETİMİZE ŞAHİTTİR.

Atay Uslu konuşmasın da şunları söyledi: "Medeniyetimiz her zaman kendisine sığınanlara gereken koruma ve misafirperverliği göstermiştir. Ecdadımız Osmanlı, mazlumlara, sığınmacılara hep kapılarını açmıştır. Cumhuriyet döneminden 2012 yılına kadar da Türkiye yaklaşık 1 milyon 8 yüz bin sığınmacı  kabul etti.

 2011 den sonra yaklaşık iki milyon yedi yüz elli bin  geçici koruma altındaki Suriyeli ve 300 bine yakın diğer ülkelerden olmak üzere üç milyon sığınmacıya kapılarını açtı."

SURİYE GÖNÜL SINIRLARIMIZIN İÇİNDEDİR

Atay Uslu konuşmasına şöyle devam etti:" Suriye ile Türkiye arasında 100 yıl önce sınır yoktu aynı devletin vatandaşlarıydık. Çanakkale Savaşında  Şam'dan, Halep'ten ve Musul'dan, Bağdat'tan   kardeşlerimiz de şehit oldular.  Bu coğrafyada yaşayan herkes  ile tarihden gelen bir kardeşlik bağımız var. 

İLTİCA HAREKETLERİNİN YÖNETİMİ İÇİN CENEVRE YETERSİZ KALIYOR. ULUSLARARASI GAZİANTEP SÖZLEŞMESİ YAPILMALI

Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu konferansta yaptığı sunumun devamında şunları ifade etti: "Göçü doğru yönetmek, uyumu sağlamak için Türkiye'de örnek çalışmalar yapılıyor. Ancak Avrupa ve dünya sınıfta kaldı. Cenevre sözleşmesi artık yetersiz kalıyor. Dünya'nın Sığınmacı hareketlerini yönetmek için  yeni bir protokole ihtiyacı var. Kabul, uluslararası koruma, uyum, statü, hak ve yükümlülüklerin tanımı, geri gönderme hususlarında bağlayıcı hükümler içeren Gaziantep yada Anadolu Sığınmacı Sözleşmesi insiyatifi oluşturulmalıdır.  " 

Oturumun sonunda Polis Akademisi Başkanı Atay Uslu'ya plaket sundu ve  hatıra fotoğrafı çektirildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2016, 10:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83