CHP adalet istiyor

Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması üzerine partililerle buluşan CHP İlçe Başkanı Takavut, "Bu ülkede adalet istiyoruz" dedi

CHP adalet istiyor
İstanbul 14'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararla 25 yıl hapis cezasına çarptırılan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partililerin de tepkisine neden oldu. Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP Lideri Kılıçdaroğlu dün partililer ile birlikte Ankara'dan, Enis Berberoğlu'nun tutuklu bulunduğu İstanbul'daki Maltepe Cezaevi'ne yürüyüş başlatıldı. Berberoğlu'nun tutuklanmasıyla Alanya'daki partililer dün saat 15.00'da İlçe Teşkilatı'nda toplanarak, yaşananları protesto ettiler. Partililer adına kamuoyuna seslenen CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, "Bu kararı verenler, bu kararın altında kalacaklardır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz yıllarımızı demokrasi için harcadık, adalet için harcadık. Bu ülkede adalet istiyoruz. 20 Temmuz darbesini yapanlar adalet ve demokrasiyi yok ettiler. Sivil darbeye hayır diyoruz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından dün Ankara’dan İstanbul’a ‘Adalet Yürüyüşü’nü başlatmıştı. Kılıçdaroğlu'nun bu hareketinin ardından CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut'ta, İlçe Teşkilatı'nda partilileri toplayarak Enis Berberoğlu ile ilgili alınan bu kararı protesto etti. 

'BU ÜLKEDE ADALET İSTİYORUZ'

Çok sayıda partilinin katıldığı protesto toplantısında bir konuşma yapan CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, ortaya çıkan tablonun 20 Temmuz 
darbesinin sonucunda oluşan bir tablo olduğunu belirterek: "Asıl suçluların yargılanmadığı, masum insanların hapsedildiği bir süreci yaşıyoruz. Suç işleyenler yargı önüne dahi çıkmazken, yasal haklarını kullananlar baskı ve zulüm amacıyla cezalandırılmaktadır. Onların da yargılanacağı günlergelecektir. Sayın Enis Berberoğlu hepimizin bildiği, hepimizin tanıdığı, yıllarını medya ve medya özgürlüğü için harcayan birisi. Şimdi hiçbir veri ve hiçbir delil olmaksızın 25 yıla mahkum ediliyor. Hangi anlayışla, hangi hukukla? Bunu asla kabul etmiyoruz. Bu kararı verenler, bu kararın altında kalacaklardır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz yıllarımızı demokrasi için harcadık, adalet için harcadık. Bu ülkede adalet istiyoruz. 20 Temmuz darbesini yapanlar adalet ve demokrasiyi yok ettiler. Sivil darbeye hayır diyoruz" dedi.

'DAHA İŞİN BAŞINDAYIZ'

Dünyanın son soylu kavramının adalet olduğunu söyleyen Takavut, "Adaletin olmadığı bir ülke mi olur? adaletin olmadığı bir devlet mi olur? Devletin temeline dinamit koyuyorlar, devletin adaletin temeline dinamit koyuyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi, teslim olmaz, boyun eğmez. bu güne kadar Cumhuriyet ve demokrasi için sürdürdüğümüz direniş inanç ve kararlılıkla sürecektir. Bu ülkeye demokrasi gelinceye kadar, adalet gelinceye kadar sürecek olan yürüyüşümüze bugün Ankara Güven Park'ta, adalet çığlığımızla tek yürek olarak başladık. bu yürüyüşümüz 23 gün sürecek. Bu yürüyüşümüz esnasında tabiki bizlerinde burada 23 gün içinde neler yapacağımızı şekillendireceğiz. Daha işin başındayız. Sabahtan bu yana tüm ilçe başkanlarımız ile görüşme yaptım. İl Başkanımız Ankara'dan geldikten sonra onlarla da konuşarak Antalya'nın tümünü kapsayacak, nasıl bir eylem içinde olacağımızı kararlaştıracağız. Bu protesto toplantımıza katkı yapan siz değerli partili arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2017, 10:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83