CHP'den Alanya'daki okul müdürüne suç duyurusu

CHP'den Alanya'daki okul müdürüne suç duyurusu
Devlet memurlarının siyasetçilerle birlikte birtakım siyasi çalışmalar yapmalarını ülkeye ihanet olarak kabul ettiğini belirten CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Alanya’da bir ilkokul müdürünün İsmet İnönü hakkındaki sözleri ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Parti binasında açıklamalarda bulunan Coşkun Karadağ, Mahmutlar'da bulunan bir ilkokulun müdürlüğünü yapan Mehmet Uyar’ın İsmet İnönü’ye yönelik sözleri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Karadağ, “Bir okul müdürünün ikinci cumhurbaşkanımız, Lozan kahramanı, partimizin kurucusuna laf söylemesi bizi derinden üzdü. Söylediği laflar şunlar: ‘Devlet yönetmek ciddiyet ister.’ Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en ciddi cumhurbaşkanı, devlet adamı merhum İsmet İnönü’dür. İkinci lafı ise ‘Devlet adamı olmak saygınlık ister.’ İnönü saygınlığını dünyayı ispatlamış bir devlet adamıdır. Bu kişinin üçüncü sözü, ‘Görüntü ve durumu ciddiyet ister.’ Şahsın bahsettiği görüntü rahmetli cumhurbaşkanımız denize girerdi ve yaz mevsiminde çivileme atlama yapardı. Çok da meşhurdur onun atlayışı. Bu görüntüyü kendisi ciddiyetsizlik olarak algılıyor. Denize giren bir devlet adamının görüntüsünü ciddiyetsiz olarak algılamak çok vahim bir olay. Bir diğer konuysa, ‘Bu bizi nasıl temsil etmiş’ diyor. İkinci cumhurbaşkanımız, partimizin kurucusu bizi temsil etti. 7 düvele karşı temsil etti. Buradan Türkiye Cumhuriyeti'nin haklarını sonuna kadar haklarını koruyarak bizlere devletin tapusunu getirdi. Buna laf atmak laf asıl ciddiyetsizlik” dedi.

“EN VAHİMİ BUNLARIN SÖYLEYENİN MEMUR OLUŞU”

Uyar’ın ‘Bunca geçen geçen yıllara yazık’ demesini de eleştiren Karadağ, “Bunca geçen yıl cumhuriyet tarihinde Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucuları kendileri iktidar olduğu dönemler içerisinde bir devlet kurmuştur ama ondan sonraki geçen zamana çok da kefil değiliz. En vahim noktalarından bir tanesi de bunu söyleyen şahsın bir devlet memuru oluşu. Bir ilkokul müdürü oluşu işin vahim tarafı burası. Biz çocuklarımızı kimlere emanet ediyoruz? Eğitim almaları için kimlere teslim ediyoruz? Çok vahim bir durum. Tüm devlet memurlarının siyasi çalışma yapmaları, siyasetçilerle birlikte birtakım siyasi çalışmalar yapmalarını gerçekten ülkeye ihanet olarak kabul ediyorum. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş birtakım olayları son günlerde yaşamaya başladık. Bunu şiddetle kınıyorum ve bu memurun amirleri kimler ise derhal soruşturma ile birlikte bu konuyu irdelemeleri gerekir. Biz de bugün cumhuriyet başsavcılığına giderek suç duyurusunda bulunacağız. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucularına başta Atatürk ve İsmet İnönü olmak üzere, hiç kimsenin laf söylemesine, aşağılayıcı cümleler kurmasına müsaade edemeyiz” diye konuştu.  

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2021, 19:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83