CHP'DEN ÇOK ÖNEMLİ OPERASYON UYARISI

Alanya'da sürdürülen FETÖ soruşturmaları hakkında konuşan CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, "Alanya'da suçlu ve suçsuzun iyi ayrılması, asılsız ihbar ve ithamlarla insanların zan altında bırakılmaması gerekir" dedi.

CHP'DEN ÇOK ÖNEMLİ OPERASYON UYARISI

 Takavut, açıklamasında şunları söyledi: 

banner111
"Bilindiği gibi 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye'de menfur bir darbe girişimi olmuştur. Bu darbe girişiminin içinde bulunan, bu darbe teşebbüsüne bir şekilde destek vermiş olan kişi ve kurumların en ağır şekilde cezalandırılması gerekir. CHP, bu eylem içine girmiş olanların tespit edilerek cezalandırılmalarını talep etmektedir.

'HASSAS BİR DÖNEM YAŞANIYOR'

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun da açıklamasında belirttiği gibi, suçlu suçsuz ayırt edilmeli, çok dikkatli davranılıp suçsuz kişilerin de cezalandırılmaması gerekir. Aksi takdirde ülkede kaos çıkar. Alanya'nın küçük bir ilçe olması nedeniyle, somut delil olmaksızın, soyut iddia ve ihbarlarla bir takım insanların zan altına alınmaya çalışıldığına, insanlar arasında bir takım tutuklama listelerinin kamuoyuna servis edildiğine, ayrıca insanlar arasında nifak oluşturacak tarz da söylemler geliştirildiğine yönelik yoğun şikayetler ve duyumlar alıyoruz. Özellikle sosyal medyada yapılan açıklama ve yorumlara çok dikkat etmeliyiz. Çünkü Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında herkesin sorgulanması an meselesidir.

SOSYAL MEDYAYA DİKKAT!

Vatandaşlarımız küfür ve hakaret içerici açıklama ve sözlerden kaçınmalı, aksi halde her an soruşturmaya maruz kalabilirler. Bilinmelidir ki, oluşturulan olumsuz algı, gerçek suçluların ortaya çıkarılmasını zorlaştıracağı gibi, hiçbir şekilde bu eylemlerin içine girmemiş işadamı ve firmaların haksız şekilde zan altında kalmasına neden olacaktır. Bu tür eylem ve söylemler adalet mekanizmasının sağlıklı şekilde işlemesine engel olacaktır. Özellikle Rusya ile uçak krizi, ardından terör olayları ve son olarak darbe girişimi ile büyük oranda yara alan turizm sektöründeki firmaların ve işletmelerin sahipleri hakkında çıkarılan asılsız iddialar ile zarar gören veya görecek olan yine Alanya turizmi ve ekonomisi olacaktır. Bu nedenle tüm vatandaşları sağduyulu olmaya davet ediyorum."


Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2016, 17:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83