CHP'DEN DENİZ, HÜSEYİN VE YUSUF AÇIKLAMASI

CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut; "Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı idamlarının 44. yılında büyük bir üzüntü ve özlem ama bir o kadar da saygı ve gururla anıyoruz" dedi.

CHP'DEN DENİZ, HÜSEYİN VE YUSUF AÇIKLAMASI

 Takavut'un konuyla ilgili açıklaması şöyle: 

banner111
"Tam Bağımsız Türkiye sözüyle hatırlanan ve bundan sonra da öyle hatırlanacak olan Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı idamlarının 44. yılında büyük bir üzüntü ve özlem ama bir o kadar da saygı ve gururla anıyoruz.
Hiçbir zaman kendileri için bir menfaat beklemeyen, çıkar gözetmeyen, dillerinden Türkiye'yi düşürmeyen her vatandaşın hakkı olan özgürlüğü, eşitliği sonuna kadar savunan ve bu yolda inandıklarından taviz vermeyen dostlarımızı, yoldaşlarımızı elbette ki örnek alacağız.
Haklarında açılan siyasi davalarda, bugün de benzeri görülen göstermelik usullerde yargılanan fidanlar hakkında verilen kararlar toplum vicdanında, hele ki gençliğimizin vicdanında yer bulamamıştır.
Unutmuyoruz ki üç fidan gibi daha nice başarılı öğrenciler, nice ülkenin parlak beyinleri, geleceğimizin umudu daha birçok genç yok pahasına idam edilmiştir. 68 kuşağının yokluk içinde dahi özgürlükçü düşüncesi, okumaya yazmaya, bilim ve edebiyata değer veren anlayışı baskılarla yok edilmeye çalışılmıştır. Araştırılmayan okumayan güncel sorunlarla ve ülkenin sorunlarıyla ilgilenmeyen bir gençlik hayali içinde olanlar on yıllar boyunca bütün gayretini göstermiştir.
Bizler burada bize bırakılan mirası daima yüreğimizde taşıdığımızı söylemek için bulunuyoruz. Vazgeçmeden, yılmadan, inandıklarımızı sonuna kadar savunacağımızı, Tam Bağımsız Türkiye idealinden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğimizi söylemek için bulunuyoruz. Cumhuriyetimize sahip çıkarak, Cumhuriyetin kazanımlarının Türkiye'yi ne kadar ileri götürdüğünü unutmadan, daha fazla üreteceğimizi daha fazla birlik olacağımızı söylemek için bulunuyoruz.
Bu acıyı ve gururu yüreğinde taşıyan herkese selam olsun."

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2016, 16:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83