CHP'den LGS isyanı! Büyük ayıp

LGS sonucu açıkta kalan öğrenciler CHP Alanya İlçe Teşkilatı'nın gündemindeydi. Açıklama Basın Sözcüsü Can Baysal'dan geldi.

CHP'den LGS isyanı! Büyük ayıp
CHP'li Baysal açıklamasında şu ifadeleri kullandı “Yıllarını verdiler, emek harcadılar kimisi takdir kimisi teşekkür belgeleri aldı ama eğitim sistemi yüzünden binlerce öğrenci açıkta kaldı. Ülkenin en büyük kanayan yarası hiç şüphesiz ki eğitim! LGS sonuçları açıklanmasının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen, aileler ve gençler tedirgin ve mağdur durumda. Birçok öğrenci okulu birincilikle veya iyi seviyede sonuçlarla tamamlamasına rağmen gerek MEB’in sistemi gerek ise ikametgaha göre yerleşim yapılacağından dolayı mağduriyet çok yüksek seviyede.

“60 KİŞİLİK SINIFTA BU NASIL MÜMKÜN?”

En son yapılan kontenjan artırımı maalesef bir çözüm değil. Neden çözüm değildir? Alanya’daki okullar ortalama ek kontenjandan 10-15 beş öğrenci alacak. Bu ne derece yeterli bir sayı olduğunu lütfen veliler cevaplasınlar. Yapılması konuşulan kontenjan artırımının iki seçeneği vardır: Sabahçı ve öğlenci diyerek okul kontenjanını bölmek ve sınıf kontenjanlarını 50-60 bandına çekmek. Birinci sistemde öğrenciler sabah güneş doğmadan evden yola çıkacak ya da akşam hava karardığında okuldan ayrılacak. Bunu belki şu an hissetmiyor olabiliriz lâkin soğuk kış mevsiminde gerek çocukların sağlığı gerek ise karanlıkta yapılacak yolculuk pek güvenli değildir. Bir diğer sistem sınıfların yüksek kontenjan bandı! Bakınız, bir ülkenin en büyük silahı eğitimdir, ilimdir, irfandır. Biz öyle gençler yetiştirmeliyiz ki, bu ülkenin kaderini değiştirmeliler, bu ülkeyi daha da yükseltmeliler. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum; 50-60 kişilik sınıflarda bu nasıl mümkün?

Son on altı senede on dört defa sistem değiştirmenin ortaya çıkardığı kocaman bir sonuç vardır “İktidar, eğitim konusunda sınıfta kalmıştır!” Yapmayın! Bu gençlerin geleceğiyle oynamayın! Bir an önce öğrencilerine kavuşmayı bekleyen, evlerinde adeta hapis hayatı yaşayan ve atamayı bekleyen öğretmenlerin, aynı zaman da hak ettiği halde istediği okula yerleştirilemeyen ve imam hatiplere zorlanan öğrencilerin âhını almayın! Yapmayın!”

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2018, 10:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83