'CHP düzenlemeyi çarpıtıyor'

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, TBMM Genel Kuruluna getirilen çocuk istismarı önergesini CHP’lilerin çarpıttığını söyledi.

'CHP düzenlemeyi çarpıtıyor'

 Antalya'da Sivil Düşünce Platformu’nun (SDP) geleneksel toplantısına konuk olan AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, başkanlık sistemi, erken seçim ve Antalya siyasetine dair konuları değerlendirdi. Gündemlerinde erken seçime dair herhangi bir durumun olmadığını ifade eden Enç, “Son toplantıda Başbakanımız Binali Yıldırım’ın seçim tarihi değerlendirmesi doğrudur. Çünkü AK Parti’nin amacı Türkiye için ne olumluysa ona göre hareket edilir. Şu an ülkemizin gündemi seçim değildir. Erken seçim sözü bile piyasaları ciddi anlamda etkilemekte. O yüzden bunları konuşmak ülkemiz ve vatandaşlarımız için doğru değil. Şunu net bir şekilde söylemek istiyorum; genel seçim kendi tarihinde olacaktır. Yani 2019 yılında seçim gerçekleştirilecektir. Mecliste yer alan AK Parti grubu bu tarihte nettir. Yerel seçimlerin erken yapılabileceğine dair söylentiler var fakat AK Parti olarak iki seçim de kendi tarihlerinde yapılacaktır. Yani erken seçim diye bir durum söz konusu değildir. Seçim oyuncak değildir. Bir seçim demek bir yılın kaybı demektir” dedi.

banner111
“Başkanlık sistemi daha demokratiktir”
Başkanlık sisteminin daha demokratik olduğunu söyleyen Enç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bizler başkanlık sistemiyle ilgili şunları belirtmek istiyoruz; üniter yapı korunacak. Üniter yapıdan kastımız asla federatif ya da özerklik gibi bir yapı olmayacak. Bunların anayasada olmayacağının garantisini milletimize veriyoruz. Bu konuda MHP vekillerinin de çekinceleri var. Milletimizin bizden istediği Mecliste bir uzlaşı olsun durumudur. Ülkemizde siyasi anlamda işlerin hızlı yürütülmesi açısından başkanlık sistemi gereklidir. Bürokratik oligarşiden kurtulma adına başkanlık sistemi son derece gereklidir. Bizler ülkemiz adına hızlı bir şekilde kararlar alınmasını istiyoruz. Başkanlık sistemi daha demokratiktir, çünkü parlamentonun başkanlığı denetleme yetkisi var. Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü asla göz ardı etmeyiz. Ayrıca demokratik özgürlükler ve temsil noktasında asla taviz vermeyiz. Yani hiç kimse öküzün altında buzağı aramasın. Bu sisteme MHP sıcak bakıyor, zaten medyaya bu haberler yansıyor. Ayrıca sistemde milletvekili ile bakanlık ayrılacak. Bakanlar dışarıdan atanabilecek.”

“Çocuk gelin diye bir şey yoktur”
TBMM Genel Kuruluna getirilen çocuk istismarı düzenlenmesinde yer alan "Mağduruyla evlenen cinsel istismar suçlusunun cezası ertelenebilecek" önergesiyle ilgili olarak ise Milletvekili Gökçen Enç, “Türkiye’de yaklaşık 3 bin 500 aile bu durumdan mağdurdur. Bunların yarısı ise cezaevlerinde. Birleşmiş Milletler (BM) raporuna göre 18 yaşın altında bulunan herkes çocuk. Bunun altında kaçarak evlenen kişiler var, bunlar ülkemizin gerçekleridir. Mecliste verilen önerge bir defalığına mahsus ve kişilerin affedilmesine yöneliktir. Çocukların ve eşlerin bu durumdan olumsuz etkilenmemesi için bir defalığına yapılmıştır. Ama her zamanki gibi CHP’liler bu konuyu çarpıtıyorlar. Şunu belirtmeliyim çocuk gelin diye bir şey yok, zorla evlendirilen çocuklar var. Bunlar ülkemizin gerçekleridir, bu önerge daha yasalaşmadı. Tecavüzcülere af getirildi diye bir şey yok” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2016, 16:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83