CHP İl yönetimine kimler girecek?

CHP İl yönetimine kimler girecek?
İl yönetiminde Alanya’dan isimlerin yer alıp almayacağı sorulan CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Alanya’ya mutlaka önümüzdeki dönem yönetim kurulunda yer vermek istiyoruz. Şuanda isimler belli olmadı. İlçe Başkanımızın önereceği isim veya isimlere yönetim listemizde yer vereceğiz” dedi.

CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul Alanya’ya gelerek partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti. Partililer tarafından karşılanan Kumbul, İlçe Başkanı Karadağ ile birlikte açıklamalarda bulundu. Partililere önce hitap ede Karadağ, ilk olarak Elazığ’da yaşanan deprem sonrasında parti olarak yaptıkları çalışmaları paylaştı. Karadağ, “Yine bir ilimizde seçim sürecine girdik. Daha önce Kumbul gelmişti. Buraya geliş amacı bizlere hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak. Kendisine bu anlamda çok teşekkür ediyorum. Biz bu süreçten sonra da şu anki mevcut il başkanımızla birlikte hak, hukuk, adaletten ayrılmayarak diğer il adaylarına da ortak bir mesafede yaklaşarak hem ülkemizin hem de bölgemizin sorunlarını birlikte tartışıyoruz. Seçim dönemleri siyasetin en fazla konuşulduğu, tartışıldığı, neler yapmak gerektiği konusunda fikir alışverişlerinin yapıldığı bir ortam. Bizim bu ortamdan çok iyi bir şekilde faydalanmamız gerekiyor. Son 2 ay içerisinde hem ilçemizde hem Türkiye’de hem de Antalya’da neler yapılması gerekir, neleri eksik bıraktık, neleri fazla yaptık gibi tartışmalar partimize çok büyük bir ivme kazandırıyor” dedi.



“HAYIRLI OLSUN İÇİN GELDİM”

Kumbul da, “Bugün bir hayırlı olsun ziyaretine gelelim, üyelerimizle sohbet etme imkanı bulalım, kongre öncesinde bize sormak, söylemek istediklerini dinleyelim istedik” diye konuştu.

“İLK GENEL SEÇİMLERDE KAZANACAĞIZ”

5 yıl boyunca Muratpaşa’da yaptıkları çalışmaları partililere aktarmasının ardından Kumbul, sözlerine şöyle devam etti: “Aktif üye sayımızı artırmak zorundayız. Parti içindeki birliğimizi beraberliğimizi artırmamız gerekiyor. Biz biliyoruz ki ilk genel seçimlerde hep beraber bu seçimleri kazanacağız. Eminim ki bir erken seçim olması durumunda mevcut yönetici arkadaşlarımızın da katkısıyla biz iktidar olacağız. İktidar partisinin yöneticileri olacağız” ifadelerini kullandı.

“MASAYI YUMRUKLAMA OLAYINI ANLAYAMIYORUM”

Milletvekilliği aday belirleme sürecinde yeterince ağırlığını koyamadığı yönünde eleştirilere maruz kaldığı hatırlatılan Kumbul, “Biz istiyoruz ki milletvekilliği sıralamaları ön seçimde yapılsın. Fakat yeni sistemde ittifaklardan dolayı ön seçimi genel merkezimiz genel seçimde uygulamadı. Milletvekilleriyle ilgili kararı da genel başkanımız kararı kendisinin vermek istediğini söyledi. Bu masaya yumruk vurma olayı biraz yanlış anlaşılıyor sanırım. Bunu aday arkadaşlarımız da kullanıyor. Genelde belediye başkanımızla olan ilişkilerde kullanıyorlar. Bugüne kadar partimizin başarısı için mücadele ettik. Toplumun tüm kesimlerinden oy alarak bu seçimleri kazandık. Daha önceki belediye başkanları ve il başkanları kavgalarında parti hiçbir zaman faydalı çıkmadı. Bu kavgaların olduğu her dönemin sonunda parti büyükşehir belediyesini kaybetti. Genel seçimlere bu kavgaların hiçbir faydası olmadı. Allah’ın hiçbir kulu ben il başkanı olduğum takdirde belediye başkanıyla, milletvekiliyle, genel merkeziyle, sokaktaki vatandaşıyla kimseyle kavga ederken göremeyeceksiniz. Biz belediye başkanlarımıza örgütün ve tabanın talebini her dönem ilettik. İletmeye de devam edeceğiz. Bu masaya yumruklama olayını ben anlayamıyorum. Kendi belediye başkanının ya da kendi yöneticilerinin masasını yumruklayan il başkanı olmayacağım net. Örgütümün ve seçmenimin taleplerini sonuna kadar savunacağım da net. Bunu da herkes bilsin” dedi.

“İSİMLER BELLİ OLMADI”

İl yönetiminde Alanya’dan isimlerin olup olmayacağı sorulan Kumbul, “İsimler belli olmadı. Böyle bir çalışma yapmadık. Burada seçilmiş bir yönetim kurulu var. Bir ilçe başkanımız var. Alanya ile ilgili başkanımızın ve yönetim kurulunun yaptığı çalışmalar ve delegasyonla yapılan toplantılarda çıkacak olan taleplere göre başkanımızla konuşacağız. Başkanımız mutlaka Alanya adına bize talepleri iletecektir. Biz de makul ölçülerde Alanya’ya mutlaka önümüzdeki dönem yönetim kurulunda yer vermek istiyoruz. Şu anda ilçelerde bu konuda bir görüşme yapmadık” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2020, 20:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83