CHP'li Takavut'tan Çavuşoğlu'na teşekkür

Dimçayı Barajı sulaması 2'inci kısım ihalesi hakkında konuşan CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut katkılarından dolayı Alanyalı Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na teşekkür etti.

CHP'li Takavut'tan Çavuşoğlu'na teşekkür
Cumhuriyet Halk Partisi yönetim kurulu bugün haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya başkanlık eden İlçe Başkanı Ali Takavut toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Takavut'un ilk değinidi konu Dimçayı Barajı sulaması 2'inci kısım ihalesi oldu.

Geçtiğimiz yıl bu konu hakkında defalarca açıklama yaptığını belirten Takavut tarım arazilerinin sulamasının yarım kaldığını bu konunun çözülmesi için de defalarca çağrı yaptıklarını söyledi. Takavut geçtiğimiz yıl kendilerine bölgedeki tarım arazileri imara açıldığının bu yüzden ihalenin yapılamadığının söylendiğini belirtti. Takavut, "Fakat sevindirici bir haber aldık. Dim Barajı sulamasının 2'inci kısım ihalesinin Ağustos ayında gerçekleştirileceği Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu tarafından söylendi ve müjde verildi. Bu gerçekten bizi de sevindirdi, heyecanlandırdı. Çünkü doğu bölgesinin özellikle Demirtaş’a doğru olan kısmında ciddi su skıntıları var." dedi. 

"TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Tarım alanlarının veriminin artması ve çifrçilerin rahat etmesi için oldukça önemli bir ihale olduğunun altını çizen Takavut, "Bu sevindirici haberi vermesi dolayısıyla, inşallah hayata geçer, Dışişleri Bakanımıza buradan teşekkür ediyoruz. Tabi şunun da altını çiziyoruz. Bu ihale işleminin takipçisi olacağız. Eğer ihale işlemi kısa sürede gerçekleşmese tekrar bu konuyu sizlerle yani kamuoyu ile paylaşacağım." diye konuştu.

YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET ETTİ

Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik geçtiğimiz günlerde gümrük vergilerinin düüşürüleceğini söylemişti. Bu durumun çiftçileri olumsuz etkilediğini belirten Takavut yetkilileri göreve davet etti. Takavut, "Çiftçilerimizi gerçekten mağdur oldu. Şöyle bir bakacaksa olursak biz bir sanayi ülkesi değiliz. Sanayi devrimini gerçekleştiremedik. Hala tarımla uğraşan milyonlarca vatandaşımız var. Tabi ki bu gümrük vergilerinin düşürülmesi çiftçilerimizin girdisi yüksek olan tarım ürünlerinde başka Ülkerlerin çiftçileri ile rekabet gücünü zayıflatmakta. 

Tabi Gümrük Birliği’ne alınma olayı var tarım ürünlerinin, eğer gümrük birliğine tarım ürünleri alınırsa bu çiftçilerimizin sonu olur. Ne yapacağız ondan sonra biz buğdayımızı dış ülkelerden alacağız. Örneğin yemiş olduğumuz ekmeği Fransa’nın, Almanya’nın buğdayından üretip yiyeceğiz. O nedenle de buradan Toprak Mahsülleri Ofisimizin acilen çiftçilerimizin hakkını koruyacak girişimşlerde bulunmaları gerekir. Bakan Çelik’ten özellikle hemen taban fiyatlarının belirlenmesi çiftçiyi tatmin edici fiyatların açıklamasını istiyoruz.

Böyle bir şey yapılmaz ise çiftçilerimiz ellerindeki ürünlerini çok ucuz fiyata tüccarlara vermek zorunda kalacaklar. Çünkü onlarında ödenmesi gereken borçları var. Şu anda hem çiftçilerimiz hem tüccarlarımız ne yapacağını bilmez durumdalar bu nedenle buradan çağrı yağıyoruz. Sayın Bakanımız Çelik ve Toprak Mahsülleri Ofisi'nin yetkilileri buna en kısa zamanda bir çözüm üretmeleri gerekir." diyerek sözlerine son verdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2017, 15:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83