CHP'nin Alanya'da referandum iddiası

CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, MHP ve AK Parti'li mevkidaşlarını televizyona çıkmaya davet etti.

CHP'nin Alanya'da referandum iddiası
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı haftalık yönetim kurulu toplantısını Ali Takavut başkanlığında gerçekleştirdi. CHP Alanya İlçe Başkanı Takavur toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

'Referandum süreci sükunet içinde geçmeli'

Turizm ile ilgili her hafta açıklama yaptığını ve durumun bıçak sırtında olduğunu hatırlatan Takavut bu hadta turizm değil yaklaşan referandumu konuştuklarını söyledi. Takavut, "Esas konumuz referandum sürecindeki artan gerginlikler. Alanya’da siyaset yaptığımız için Alanyalı vatandaşlara buradan sesleniyorum. Bu bir milletvekili, belediye başkanı seçimi değil. Bu bir referandum. ‘Evet’çiler de bizim kardeşlerimiz, arkadaşlarımız ‘hayır’cılarda bizim kardeşlerimiz, arkadaşlarımız. O yüzden Alanya’dan rica ediyorum. Birbirimize sahip çıkalım, birbirimizi kırmayalım ve saygı gösterelim. Alanya’da bir şey olduğu için bunları söylemiyorum. Ben Alanya’daki diğer ilçe başkanları ile sürekli görüşüyorum. Alanya’da sükunet içinde bu süreci geçirelim diyoruz. Zaman zaman da şakalaşıp birbirimize takılıyoruz. O da bu sürece renk katıyor." dedi.

Devrim Kök geliyor

31 Mart Cuma günü muhtarlarla CHP Antalya Milletvekili DEvrim Kök'ün de katılacağı Ali Takavut, "10:00’da Metro karşısındaki bir restoranda Alanya’daki tüm muhtarlarımızla bir kahvaltı yapacağız. Antalya milletvekilimiz Devrim Kök’de gelerek bir konuşma yapacak. Tüm muhtarlarımızı burdan bir kez daha davet ediyorum" dedi.

'Gelin ekranlara çıkalım'
 
Referandum çalışmaları kapsamında gittiği yerlerde refrandum maddelerinin çok iyi bilnmediğini belirten Takavut mevkidaşlarına bir çağrı yaptı. Takavut, "Ben buradan MHP VE AK Parti İlçe Başkanlarına çağrı yapıyorum. Kamuoyunu daha iyi bilgilendirmek adına bir televizyon kanalında üçümüz bir program yapalım. Herkes kendi penceresinden söyleyeceklerini söylesin ve kamuoyu da bizim gibi yetkili kişilerin ağzından ‘evet’ ve ‘hayır’ı doğru olarak anlasın." şeklinde konuştu.

'Yüzde 80 hayır çıkar'

Referandum socu ile ilgili de iddialı bir tahminde bulunan Takavut, "Alanya kararını vermiştir ve Alanya’da ciddi bir farkla ‘Hayır’ çıkacaktır. Çünkü gittiğimiz yerlerde özellikle sanayi bölgesinde ciddi bir çalıma yaptık. Orada ben şunu gördüm ki: yüzde 80 hayır oyu çıkacak." diye konuştu.

'Kimseyle ortak çalışmıyoruz' 

Alanya'da Eski CHP ve eski MHP başkanlarının da 'hayır' kampanyası yürütüyor. Hilmi Er, Cafer Uyar gibi isimlerle ortak bir çalışma yapılacak mı diye sorulan Takavut, "Biz CHP olarak kampanya yürütüyoruz. Hiçbir siyasi parti ve STK ile aynı çadır altında çalışmıyoruz. Hayır için çalışan tüm STK parti ve kişilere teşekkür ediyorum ancak herkes kendi penceresinden çalışıyoruz. 

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2017, 15:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83