CHP SEÇİME HAZIRLANIYOR

CHP Antalya İl Teşkilatı Gene Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu'nun da katıldığı bir toplantı düzenledi. Toplantıya Alanya İlçe Başkanı Şengül Yeşildal ve çok sayıda partili katıldı.

CHP SEÇİME HAZIRLANIYOR
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) iyiden iyiye seçim havasına girdi. 1 Kasım'da yapılacak seçimler öncesi Antalya İl Teşkilatı bir toplantı organizasyon etti. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, Genel Başkan Danışmanı Erdal Aksünger, İl Başkanı Semih Esen, Alanya İlçe Başkanı Şengül Yeşildal, diğer ilçerlerin başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantıda seçim stratjisi görüşüldü. Seçim döneminde izlenecek olan yol hakkında ilçe başkanları bilgilendirildi. Ayrıca sandık güvenliği içinde alınması gereken tedbirler anlatıldı. Seçim hazırlıklarının değerlendirildiği toplantıda konuşan genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu, il başkanlığında düzenlenen basın toplantısında 7 Haziran seçimleri öncesi dile getirdikleri 'Türkiye'nin özgür, eşit ve adil bir ortamda seçime gitmediği' iddiasının hala geçerliliğini koruduğunu söyledi.

EŞİT, ADİL VE ÖZGÜR SEÇİM

Seçim güvenliğinin sadece sandık çevresinin güvenlik sorunu olarak ortaya konamayacağını savunan Erdoğdu, bütün bir mekanın, altyapının, kentsel mekanların, köylerin, binaların güvenliğinden bahsettiklerini dile getirdi. Bununla birlikte seçim güvenliğinden bahsedebilmek için iletişim ve medya özgürlüğünün de sağlanmış olması gerektiğini aktaran Erdoğdu, kişisel güvenliğin sağlanmasının da seçim güvenliği içinde olduğunu dile getirdi. Erdoğdu, şöyle konuştu:
“Seçim güvenliği sadece o gün o sandığın başında olan güvenlik önlemlerinden ibaret değildir. Eğer bir ülkede medyaya yapılan saldırılarda birisi çıkıp, bağırabiliyorsa, '1 Kasım'da, sandıktan çıkmasan da, seni başkan yapacağız' diye ve bu kişi bir siyasi partinin temsilcisi konumundaysa, eğer seçimden önce '400 milletvekili olsaydı kaos olmazdı' diye bir tehdit unsuru vatandaşın önüne konabiliyorsa, eğer seçimden önce bütün ülkede bir saldırı ve şiddet ortamı gelişmişse, eğer seçimlerden önce şehit yakınlarına dahi 'karaktersiz' diyebilecek bir yıldırma ortamı yaratılmışsa seçim güvenliği tehlikeye girmiş demektir."

Haziran seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın il il gezerek bir siyasiye partiye oy istediğini, kamu görevlilerinin siyasi partinin temsilcisi gibi çalıştırıldığını ve kamusal kaynakları bir siyasi partinin daha fazla milletvekili çıkarılması için kullanıldığını savunan Erdoğdu, şimdi bu ortama bir de PKK terörün yarattığı şiddet ortamının eklendiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2015, 15:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83