CHP ve İYİ Parti'de iş birliği dokuz il için yoğunlaştı

Teknik görüşmeleri yürüten CHP'li Tezcan ve İYİ Partili Aydın, sonuçları bu hafta liderlere sunacak. İş birliği çalışmaları, başta İstanbul, Ankara olmak üzere dokuz il için yoğunlaştı

CHP ve İYİ Parti'de iş birliği dokuz il için yoğunlaştı
  
Yerel seçimde iş birliği zemini arayan CHP ve İYİ Parti arasındaki sonuç toplantıları, bu hafta gerçekleştirilecek. İşb irliği yapılması halinde, teşkilat ve partililere "yerel seçimde neden birlikte hareket edildiğini" açıklayan bilgilendirme yapacak.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, iş birliği arayışına değinerek, "9 büyükşehirde görüşmeler sürüyor" açıklaması ile İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan'ın "Büyükşehirlerin birkaçının dışında İYİ Parti, her yerde kendi adaylarıyla seçime girecek" sözleri "ortak aday" iddiasını yeniden gündeme getirdi. Başta İstanbul, Ankara olmak üzere iş birliği için masaya oturan CHP ve İYİ Parti arasındaki görüşmeler bu hafta tamamlanacak. Teknik görüşmeleri yürüten CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ile İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın toplantıdan çıkan sonuçları bu hafta liderlere ve partinin yetkili kurullarına aktaracak.

9 BÜYÜKŞEHİR MASADA

Çalışmalar, son yerel seçim, 2018 genel seçimi ve referandum sonuçları üzerinden yapılan simülasyonlara göre yürütülüyor. CHP'nin elinde bulundurduğu illerde İYİ Parti ile mutabakat masasına oturulmadı. İş birliği çalışmaları, başta İstanbul, Ankara olmak üzere Adana, Mersin, Manisa, Antalya, Kayseri, Kocaeli, Bursa'da yoğunlaştı. İş birliği dışında kalan illerde her seçimde adı öne çıkan adaylar yerine "genç, dinamik, parti teşkilatından gelen, geçmişi temiz" adaylar öne çıkartılacak. CHP ve İYİ Parti'nin iş birliği yapıp yapmayacağına yönelik açıklamanın, bu hafta sonu duyurulabileceği belirtildi.

VEKİLLERE ADAYLIK YOLU

İYİ Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre; iş birliği olmaması halinde aday gösterilecek isimlerle ilgili çalışmalar hızlandırılacak. Adaylar, milletvekilleri, partinin kurucu üyeleri ve genel idare kurulu üyeleri arasından seçilebilecek. 24 Haziran'daki genel seçimde MHP'den de oy alan İYİ Parti'nin, yerel seçimde "ülkücü-milliyetçi" kesimden daha fazla oy alabileceği belirtilirken, iş birliğinin bu çerçevede "Ankara'da daha fazla önem kazanacağını" belirtildi. CHP-İYİ Parti iş birliği yansımasının en çok Batı Anadolu'da sonuçlanacağı ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2018, 14:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83