CHP’DE ŞEVKİ TÜRKTAŞ KRİZİ BÜYÜYOR

CHP’nin dün Alanya’da gerçekleştirdiği mitinginde başkanken görevden alınan eski başkan Şevki Türktaş’ın Kılıçdaroğlu’nun otobüsüne binmesi ancak yönetim kurulu üyelerinin ise otobüsün gireceği alana bile zor alınması krize neden oldu.

CHP’DE ŞEVKİ TÜRKTAŞ KRİZİ BÜYÜYOR
Cumhuriyet Halk Partisi’ (CHP) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile dün Alanya’da bir miting gerçekleştirdi. Yüzlerce vatandaşın da katıldığı miting coşkuyla geçerken Şevki Türktaş’ın Kılıçdaroğlu’nun otobüsüne binmesi krize yol açtı.

TÜRKTAŞ KILIÇDAROĞLU’NUN OTOBÜSÜNDE

Kemal Kılıçdaroğlu’nu karşılamak için havalimanına giden ancak kendilerine saat yanlış verildiği için Kılıçdaroğlu’nu karşılayamayan yönetim daha sonra ise Şevki Türktaş şoku yaşadı. Şengül Yeşildal’dan önce CHP Alanya İlçe Başkanı olan ve daha sonra il teşkilatının aldığı kararla partiden ihraç edilen Şevki Türktaş, Kılıçdaroğlu’nun otobüsünde göründü. Genel Bşakan Kemal Kılıçdaroğlu, İlçe Başkanı Şengül Yeşildal, İl Başkanı Semih Esen ve Antalya CHP Milletvekili Adaylarının bulunduğu otobüse binen Şevki Türktaş alana otobüsle geldi ve programıda buradan takip etti. Bu duruma bir çok vatandaş ve CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri isyan etti.

YÖNETİM TEPKİ GÖSTERDİ

Yönetim Kurulu Üyeleri kendilerinin ikiye ayrılan miting alanında otobüsün bulunduğu kısma bile alınmadığını iddia ederek Şevki Türktaş’ın otobüste olmasına tepki gösterdiler. Üyelerin yakın çevrelerine, “Biz günlerdir miting için çalışıp sabahlara kadar bayrak astık. Bu partinin yönetim kurulundayız, ancak otobüsün olduğu kısma bile alınmamız için bazı kişiler ellerinden geleni yaptılar. Biz o alana bile giremiyorken parti başkanlığından alınan bir isim nasıl oluyor da otobüsün içinde” dedikleri öğrenildi.

TÜRKTAŞ’TAN MESAJLI TEŞEKKÜR

Bir krizde miting sonrası yaşandı. CHP İlçe Teşkilatı henüz mitingle ilgili üyelerine bir mesaj göndermemişken eski başkan Şevki Türktaş tüm üyelere mesaj attı. Tüktaş tüm üyelere gönderdiği mesajında “CHP Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun Alanya mitingine katılan ve katılamayıp yüreği bizimle olan, önce Türkiye düşüncesi olanlara teşekkür ederim. Şevki Türktaş” mesajını attı. Bazı partililer mesaja anlam veremezken, “Görevden alınan eski bir başkan neden tüm üyelere mesaj gönderir?” diye sordular.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2015, 12:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83