CHP’li Budak: “Yönetemiyorlar”

Alanya’da konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, “Sizin elinizde Kanun Hükmünde Kararname (KHK) OHAL varken neden bu ülke erken seçime gidiyor? Bunun altında ne var? Biri çıkıp anlatsın?” dedi.

CHP’li Budak: “Yönetemiyorlar”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Alanya Kent Konseyi'ni ziyaret etti. Budak'a CHP İlçe Başkanı Sefa Çorbacı ile partililer de eşlik etti. Yerel Gündem 21 Evi'ndeki ziyarette konuşan Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, kent konseyinin çatı vazifesi gördüğünü söyledi. Özcan, "Çatalca gezisi düzenliyoruz. Yerel değerlere sahip çıkmak için su kabağı projesi başlattık. 10 bin fide dağıttık. Fener alayını düzenleyen bizleriz" dedi. 

“AK PARTİ’NİN TURİZM POLİTİKASI OLMADI”

Çetin Osman Budak da, "Yıllarca sivil toplam kuruluşlarında görev yaptık. Sivil toplum kuruluşlarında demokrasinin üzerinde etkisi çok büyük. Demokrasisi çok gelişmiş ülkelerde sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapmayan siyasetçilerin ürettikleri siyasette çok başarılı olamaz. Kent Konseyi öncü olmalı. Kent Konseyi kent meclisi. Siz aslında kenti temsil ediyorsunuz. Yaptığınız iş son derece kutsal. Kolay değil. Alanya'yı çok iyi tanıyorum. Şu anda 9'dan konuşamıyorsunuz. Karnınızdan konuşuyorsunuz. Gittiğimiz her yerde sivil toplum kuruluşları ile bir araya geliyoruz. Hakkımızı savunamıyoruz. Konuşamıyoruz. Demokrasilerde sivil toplum kuruluşları önemli. Demokrasi yoksa sivil toplum kuruluşları by-pass edilmiştir. Şu anda kim çıkıp bir şey diyor? Ülkenin durumunu sizden daha iyi kimse bilemez. Dün sabah Alanya'daydım. Salı Pazarı'ndaydım. Pazarcılar bitik. Ne halde ortada. Dün hale gittim. Hal bomboş. Antalya farklı değil. Üstelik burası turizm kenti. Oradaki hareketsizlik tüyler ürpertici. Domates 1.30 lira. İnsanlar sessiz bir çığlık içinde. Avsallar esnafını gezdim hareketsiz. Demek ki turist otelden çıkmıyor. Hala 20 Euro'ya otel satılıyor. Bu kadar plansız yatak kapasitesi artırılırsa dışarıyla kavga edilirse siz ancak bu fiyatla yatak satabilirsiniz. Şimdi fiyatlar yukarı gidiyor ama bu ülkeyi kurtarmaz. AK Parti'nin hiçbir zaman turizm politikası olmadı. Siz helal sertifikalı turizm başlatıyorsunuz. Bunu almayan oteller haramdır diyorsunuz. Yanlış politikalar turizmin düşmanı. Siz cari açığı kapatıyorsunuz. Turizm bu ülkenin gözbebeği olmalı. Bir Rus uçağı düşürüldü. Sonra domates diplomasisine başladık. ‘Ne olur domatesimizi alın’ diye kapılarında yattınız. Domatesin fiyatları yerlerde sürünüyor. Sonra ne oldu. Rusya, Alanya, Kemer, Belek'e gitmeyin dedi. Hala bunun ceremesini çekiyoruz. Fiyat düştü mü geçmiş olsun. Siz yeni bir ürün sunmazsanız fiyatı yükseltemezsiniz. O dönem yanlış teşvikler verildi. Birkaç uçak şirketi zengin edildi. Yöneten likayatsizse doğru kararlar alınamaz. Bir kişinin söylediği emir telakki edilirse, onun söylediklerini emir kabul edilip biat edenler olursa bunun sonuçlarını 81 milyon çeker. Seneye çok esnaf batacak. Benim Antalya Organize Sanayi'de fabrikam var ama oturduğum yerden zarar ediyorum. Döviz fırladı" diye konuştu. 

“GENÇLER KOBAYA DÖNDÜ”

Gençlerin işsizlik sorunu yaşadığıyla ilgili soruyu cevaplayan Budak, “İşşizlik kader değil. Üniversiteyi artırmak kaliteyi artırmak anlamına gelmez. Bununla işsizlik sorununu çözeceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Gençlerin cebinde çay alacak para yok. İlk önce eğitimden başlanmalı. Üretmeden tüketen bir toplumuz. Dünyada 2008'de bir kriz yaşandı. Teğet geçti deniliyor ama delip geçti. Hala en hızlı küçülen ülkelerdeniz. Üretmediğimiz için cari açık veriyoruz. Cari açık için her ay 4 milyar dolara ihtiyaç var. Biz paraları betona, şatafata yatırmasaydık gençlerin durumu daha iyi olacaktı. Eğitimi uzun vadeli hale getirmek lazım. 16 yılda 14 bakan değişmiş. Gençler kobaya döndü. Eğitimden başlayıp iş garantili sisteme geçilecek. 

“AK PARTİ HİÇBİR ŞEY YAPMADI BETON YAPTI”

Biz üretim planlamasına yönelik projeler planlıyorduk. Biz 5 kuşak bölge planladık.  Buralar lojistik üssü olacak. Çok zengin bir yerde oturuyorsunuz. Avrupa'ya, Orta Doğu'ya yakınsınız. Çok değerli ürünlerimiz var.  Fındık fiyatı Londra'da değil, Türkiye'de belirlenmeli. Şeker, tütün,  dokuma fabrikaları 65 milyar dolara özelleşti. Bu paralar yandaşların cebinde. O yüzden gençler işsiz kaldı. Sömürge olmamak için üretmemiz lazım. Saman ithal ediyorsunuz. Gençler çalışmıyor, üretmiyor. Gelip burada otelde çalışıyor. Ülkede 6 milyon işsiz var. Gençler işsiz. Gençlerin psikolojisi bozuk. Üretmek için her şeyimiz var. Bunu yaparsak dünyanın en iyisi  oluruz. Biz sanayi devrimlerinin hepsini ıskaladık. 16 yılda AK Parti hiçbir şey yapmadı. Beton yaptı. Bu dünyanın her yerinde aynı. Kaynağı tam olarak belli olmayan işlere girersin. Büyük krediler alırsın. Bu ülkenin borcu 450 milyar dolar. Bu parayı hepimiz ödeyeceğiz. 18 ay var. Sizin elinizde Kanun Hükmünde Kararname (KHK) OHAL varken neden bu ülke erken seçime gidiyor?  Bunun altında ne var?  Biri çıkıp anlatsın?  Dünya bize kredi mi vermiyor?  Yönetemiyorlar” ifadelerini kullandı.  

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2018, 15:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83