CHP'NİN ÖN SEÇİM BİLMECESİ ÇÖZÜLDÜ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP'nin erken seçimde milletvekili adaylarını önseçim yapmadan belirleme konusunda Parti Meclisi'nin aldığı kararı uygun buldu.

CHP'NİN ÖN SEÇİM BİLMECESİ ÇÖZÜLDÜ

 CHP Parti Meclisi geçtiğimiz Pazar günü yaptığı toplantıda aday belirleme yönetmeliğindeki değişiklik önerisini kabul etmiş, bu değişiklik sonrası erken seçimde "önseçim" yapıp yapmaması gerektiğini YSK'ya sormaya karar vermişti. YSK CHP'ye jet hızıyla cevap verdi. YSK'nın bu kararı ile CHP, erken seçimde adaylarını önseçim yapmadan belirleyecek. PM'de aday belirleme yöntemi hakkında da Kılıçdaroğlu 'na tam yetki verilmişti. 

banner111
ALANYA BU KEZ DİKKATE ALINABİLİR 


CHP'de, yapılan değişiklikle aday belirlemeyi düzenleyen yönetmeliğe "Seçimin yapıldığı tarihin ardından bir yasama yılı tamamlanmadan, seçimlerin yenilenmesine karar verilirse aday belirleme yöntemlerine ilişkin kota uygulanmayabilir" maddesi eklendi. Toplantıda PM üyelerinin büyük çoğunluğunun değişikliğe "evet" oyu verdiği belirtilirken, bazı üyelerin ise karşı çıktığı öğrenildi. CHP tüzüğüne göre, milletvekili seçimlerinde adayların yüzde 85'i ön seçimle belirlenirken aday belirlemede uygulanacak yöntemlerle ilgili hususlar yönetmelikle düzenleniyor. Bilindiği gibi 7 Haziran öncesi yapılan önseçimde Antalya'nın 14 kişilik listesine Alanya'dan aday girememiş, bu nedenle seçimde CHP'ye Alanya'dan yüksek oy çıkmamıştı. YSK'nın bu kararıyla birlikte 1 Kasım'daki erken seçim öncesi CHP'nin Antalya listesinin yenilenmesi halinde Alanya'dan bir isme listede mutlaka yer verilmesine kesin gözüyle bakılıyor.




 

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2015, 17:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83