Çifte bakanlı toplantıdan Alanya'ya müjde

Çifte bakanlı toplantıdan Alanya'ya müjde
Antalya tarım zirvesi geçtiğimiz gün Ankara'da Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ele alınan konular hakkında bilgi veren AK Parti İl Başkanı Taş, örtüaltı muz ve avokado üreticilerine desteklemelerin devam edeceğini söyledi

Ankarada 14 Ekim Çarşamba günü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin öncülüğünde, Antalya tarımı ve Expo 2016 Antalya alanının ele alındığı bir zirve gerçekleşti. Toplantıya AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Kemal Çelik, Atay Uslu, İbrahim Aydın, Tuba Vural Çolak, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren ve Tarım ve Orman Bakanlığı üst düzey yöneticileri katıldı. Zirvede Expo 2016 alanı, 19 ilçede yapımı devam eden baraj ve göletler, il genelinde kapalı devre sulama sistemleri, çiftçiye fide desteği, muz ve avokado yatırımları için kredi destekleri konuları gündeme geldi.

ÖZELLİKLE TURİZM

Toplantıda ele alınan konularla ilgili bilgi veren AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, toplantıdaki en önemli konunun, Expo 2016 Antalya alanı üzerinde planlanan proje olduğunu açıkladı. Taş, Antalya ve özellikle de turizme kazandırılması amacıyla Expo 2016 alanıyla ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ortak bir çalışma yaptığını, bu konuya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da büyük önem verdiğini söyledi.

ÜÇ BAKANLIK ÇALIŞIYOR

Expo 2016 alanının Antalya ve turizmi için en güzel şekilde değerlendirilmesine yönelik görüşme gerçekleştiğini anlatan Taş, “Bununla alakalı Tarım Bakanlığı son çalışmalarını gerçekleştiriyor. İlgili diğer bakanlıklarla birlikte analiz yapılıyor. Expo'nun Antalya turizmine en faydalı şekilde değerlendirilmesine yönelik olumlu bir görüşme oldu. İnşallah yakın zamanda Expo'yla ilgili bu gelişmeyi bakanlarımızla birlikte açıklayacağız" dedi.

2021 ŞUBAT AYINDA AÇIKLANACAK

Expo alanında planlanan projedeki ana başlığın Antalya ve Antalya turizmine katkı sağlayacak bir çalışma olduğunu dile getiren Taş, “Özellikle turist çekebilecek, ilgi odağı olabilecek bir proje üzerinde üç bakanlık ortak çalışma yapıyor. Asıl özü turizme yönelik Antalya'mıza çok güzel vizyon oluşturacak bir proje üzerinde çalışıyor. İnşallah 2021 Şubat ayında bununla ilgili projeyi kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuştu.

19 İLÇEDE GÖLET VE BARAJ PROJELERİ

Toplantıda tarım sektörüne yönelik konuşulan diğer konuları da açıklayan İl Başkanı Taş, “Özellikle Gazipaşa, Alanya, Manavgat, Serik, Korkuetli, Elmalı, Kaş ve Kumluca ilçeleri olmak üzere, Antalya'nın 19 ilçesinde de yapımı devam eden gölet ve baraj projeleri var. Bunların hızla tamamlanması için sayın Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den destek aldık" dedi.

KAPALI DEVRE SULAMA SİSTEMİ

Büyük önem verilen bir başka projenin de kapalı devre sulama sistemi olduğunu söyleyen Taş, “2021 yılı bütçesine aldırdık. Özellikle örtüaltı muz, tropikal meyve ve meyve yetiştiriciliği için Antalya genelinde birçok noktada inşallah çok yakın zamanda kapalı devre sulama sistemine geçiyoruz. Kapalı devre sulama sistemi olmayan yerlerde bu proje hızlandırılacak" diye konuştu.

ÇİFTÇİYE FİDE DESTEĞİ

Özellikle Antalya'nın tarımın başkenti olması nedeniyle çiftçilere sağlanan fide desteğinin de önemli olduğunu anlatan Taş, “Bu noktada çiftçimize fide desteği verilmesi konusunda da sayın bakanımızla güzel bir istişare yaptık. Tarım Bakanlığımızın ilgili bürokratları bu konuda çalışmalarına başladı. Ayrıca Antalya'mızda hipodromun tamamlanması ve bundan sonraki süreçte hızlı şekilde devreye alınmasını konuştuk" dedi.

MUZ VE AVAKADO YATIRIMINA DESTEK SÜRECEK

Antalya'da örtüaltı muz ve avokado üreticilerine desteklemelerin devam etmesi konusunun da görüşüldüğünü ifade eden Taş, “Ziraat Bankası üzerinden hem küçük ve orta ölçekli hem de büyük yatırımcılar için kredi desteklemeleri devam ettirilecek. Pandemi sürecinde üretimin önemini, üretmeye devam ederek hep birlikte gördük. Başta sayın cumhurbaşkanımız ve bakanlıklarımız olmak üzere üretime katkı koymaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2020, 12:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83