'ÇÖPLÜKTE PATLAMA RİSKİ VAR'

Çöp alanının islah edilmesi gerektiğini belirten CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, "Kapasitesinin üzerinde depolama yapılıyor. Sadece yeraltı sularını dereleri kirletmekle kalmıyor. Bu katı atıkların sıkışmasıyla oluşan metan gazının patlama Riski de olabilir. Önleminin alınması gerekiyor" dedi.

'ÇÖPLÜKTE PATLAMA RİSKİ VAR'

 CHP Alanya ilçe Başkan'ı Ali Takavut gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

banner111
Takavut'un açıklaması şöyle: 

17.06.2016 tarihinde elektrik kanunu Erdoğan imzaladı. Bundan sonra kaçak kullanılan elektriklerin bedellerini aboneler ödeyecek. Daha önce bizim partili yetkililerin söylediği gibi 52 liralık fatura yüz lira gelecek. Bunu kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. 

Özellikle son günlerde katı atık tesisleriyle ilgili sorunlar var. Karşılıklı söyleşiler var. Bu katı atık toplama yerlerine biz de gittik. Bu yerlerin ıslah edilmesi gerekiyor. Kapasitesinin üzerinde depolama yapılıyor. Sadece yeraltı sularını dereleri kirletmekle kalmıyor. Bu katı atıkların sıkışmasıyla oluşan metan gazının patlama Riski de olabilir. Önleminin alınması gerekiyor. 30 mart 2014'ten bu yana ıslahı için ihale bile yapılmamış. Başında olan yetkililere sesleniyorum bu konuda biraz daha duyarlı olsunlar. Bu bir milli meseledir. 

Bolu il milli eğitim müdürlüğü onuncu yıl marşını yasakladı. Bunu neye dayanarak yaptıklarını açıklamaları gerekiyor. Türkiye'de gençlik olduğu sürece bu yasaklanamaz ve kabul edilemez. Buna tepki gçsteren milletvekilinin üzerine sıkılan gazları gördük. Bu vekilin başına geliyorsa vay vatandaşın haline.

İçinde bulunduğumuz ay yardımlaşma ayı. Bizler her gün akşam değişik sofralara konul oluyoruz. Bunlar şatafatlı sofrlar değil. Biz bunları paylaşmıyoruz. Ama bugün gördük ki ekonomik durumu iyi olmayan bir ailenin hayatı medyaya yansıdı. Bunu bizler de görüyoruz ama kullanmıyoruz. Bu hoş bir şey değil. Toroslarda insanlar lastik pabuç giyiyor. Bu insanların durumunu siyasiler görmüyor mu? Vatandaşların sağlıklarıyla da ilgilenseler ya. Vatandaşla beraberiz demekle olmuyor. 

Biz bu uyarıyı aylar önce yaptığımızda felakat tellalı dediler. Bugün hepsinin doğru olduğunu görüyoruz. Kılıçdaroğlu İstanbul'da bir toplantı yaptı ve her kesimden katılımcı oldu. Alanya'dan da ALTİD katıldı temsilci olarak. Bu toplantıda bir kez daha Türkiye'nin bozuk imajı konuşuldu ve çözümü arandı. Türkiye'nin ve Alanya'nın sorunları bu toplantıda masaya yatırıldı. Bizler gerekli yerlere iletiyoruz ve onlar da Meclis kürsüsünde bunları anlatıyor. Alanya'nın sahipsiz olduğunu düşünmesinler."

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2016, 16:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83