Cumhurbaşkanlığı Sistemine 'Evet' diyoruz, Çünkü...

Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili Anayasa değişikliği yasası Cumhurbaşkanı'nın önünde. Cumhurbaşkanı'nın onaylaması ve Resmi Gazetede yayınlanmasını takip eden 60 gün sonundaki ilk pazar günü halkoyuna sunulacak.

Cumhurbaşkanlığı Sistemine 'Evet' diyoruz, Çünkü...

 Anayasa değişikliğinin Nisan ayının başında halkoyuna sunulması bekleniyor. 

banner111
EVET DEMEK İÇİN 10 SEBEP 

Ak Parti Antalya Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi Atay Uslu, Cumhurbaşkanlığı sistemine "Evet" demek için çok fazla sebep olduğunu, bunların kısaca 10 başlık altında toplanabileceğini söyledi. 
Antalya Milletvekili Atay Uslu Cumhurbaşkanlığı sistemine Evet diyoruz başlıklı açıklamasında şunları ifade etti: "

KUVVETLER AYRILIĞI

1) Meclisi ve Cumhurbaşkanını ayrı seçimler ile belirlemek, karşılıklı fesih yetkisi  oluşturmak gibi  denge-denetleme mekanizmalarıyla kuvvetler ayrılığı sağladığı için Cumhurbaşkanlığı sistemine "Evet" diyoruz. 

2) Soru, meclis araştırması, meclis soruşturması ile karşılıklı seçim kararı yöntemleriyle denetleyen, güçlü Yasama sağladığı için Cumhurbaşkanlığı sistemine "Evet" diyoruz.

3)Yürütme güvenoyunu doğrudan halktan aldığı ve en az %51 ile  seçildiği için Cumhurbaşkanlığı sistemine "Evet"diyoruz. 

4)İstikrarı sürekli kıldığı ve hızlı-etkin kararlar alıp uygulayabilecek güçlü yönetimler oluşturduğu  için Cumhurbaşkanlığı sistemine "Evet" diyoruz.

SORUMLU CUMHURBAŞKANI 

5)Sorumluluğu olmayan cumhurbaşkanına, siyasi ve cezai sorumluluk getirdiği için Cumhurbaşkanlığı sistemine "Evet" diyoruz.

6) Adli ve askeri yargı  uygulamasına son verip yargıda tekliği sağladığı için Cumhurbaşkanlığı sistemine "Evet"diyoruz.

7) Cumhuriyetimizin demokratik devlet ve hukuk devleti niteliğini güçlendirdiği için Cumhurbaşkanlığı sistemine "Evet" diyoruz.

GÜÇLÜ YÖNETİM 

8) Başbakanlığı kaldırarak çift başlı yürütmeyi ve kavgaları kaldırdığı için Cumhurbaşkanlığı sistemine "Evet" diyoruz.

9) Sadece milletin sandıkta verdiği oylar ile hükümet kurulduğu ve hükümet sadece seçimlerle değiştirilebildiği için Cumhurbaşkanlığı sistemine "Evet" diyoruz.

10) Halka rağmen iktidar olunmayacağı, halka rağmen iktidar değiştirilemeyeceği ve her şey halk iradesi ile olacağı için Cumhurbaşkanlığı sistemine "Evet" diyoruz. 

SON KARAR MİLLETİMİZİN

Ak Parti Milletvekili Atay Uslu açıklamasının sonunda Cumhurbaşkanlığı sistemine küresel sermayenin, küresel tekellerin, PKK, FETÖ dahil terör örgütlerinin karşı çıktığı ifade ederek, son kararı milletin vereceğini ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2017, 11:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83