DAVUTOĞLU O BAŞKANI UYARDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün NTV'nin canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu, HDP'ye oy verenlerle ilgili sözleri nedeniyle Antalya'nın AK Parti'li Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren'i uyardı.

DAVUTOĞLU O BAŞKANI UYARDI
Ahmet Davutoğlu, bir gazetecinin, "Sizin partinizin bir belediye başkanı, HDP’ye oy verenlere yönelik ağır sözler sarfetti. Ne dersiniz bunlara?" sorusuna şu yanıtı verdi:

Hangi partiye oy vermiş olursa olsun bütün vatandaşlarımızın verdikleri oy kutsaldır. Kimse bu sebeple bir diğerini tahkir edemez. Oyu geçersiz değersiz kılamaz. Bana verilen oyla HDP’ye CHP’ye MHP’ye verilen oy aynıdır. Bu anlamda HDP’ye oy veren vatandaşlarımızı tahkir eden ifadeyi doğru bulmam. Değişik partilerden AK Parti’ye yönelik ağır hakaretler söz konusu. Cumhurbaşkanımıza ayrıca yapıyorlar, AK Parti’ye bana ayrıca yapıyorlar…

Bizim HDP’ye oy veren vatandaşlarımızın rencide edilmesini mazur görmemiz mümkün değildir. Siyasi partiler düşmanımız değil, rakiplerimiz. Yine siyaset intikam hissiyle yapılmaz. Bugün AK Parti’den rövanş alacağız diyenleri gördük, ne kadar yanlış olduğu ortada. Bizim hasmımız terör örgütüdür. HDP’nin hasım mı rakip mi olacağı, HDP’nin vereceği tepkiye bağlıdır. Terör örgütünü meşru kılar, onun arkasında duruşa bizim değil milletin hasmı anlamına gelir. HDP’ye oy veren seçmenler ise bizim için kutsaldır.

Bu sosyal medya, bir taraftan güzel. Ama bir taraftan da insanın aklında tutacağı bir şeyi kaleme dökmesine yol açıyor, ama olmuyor bu. Burada aramızda konuştuğumuz konu, sosyal medyada bir anda bütün dünyaya yayılıyor. Bir anlık söylenen, öfkeyle söylenen bir söz genel bir kanaat halini alabiliyor. Biz böyle bir şeyi, rencide edici tutumu mazur da görmedik, mazur görenleri de mazur görmeyiz."

NE DEMİŞTİ?

Gündoğmuş Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Özeren, kent merkezindeki ışıklı panoda yayımlanan mesajında, 'Camide namaz kılıp sandıkta HDP'ye oy veren Kürt benim kardeşim olamaz. HDP'ye gönülsüz oy veren korkaktır. Gönüllü oy veren alçaktır' demişti.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2015, 09:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83