DERBECİLER ÇAVUŞOĞLU'NUN KONUTUNA DA GELMİŞ

Antalya’da demokrasi nöbetinin tutulduğu meydanda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, darbeci askerlerin 15 Temmuz akşamı Samsun’da bulunduğu esnada oturduğu konuta da inmek istediklerini belirterek, “ Kahraman polislerimiz, güvenlik güçlerimiz buna izin vermedi. Biz bu yola kefenimiz ile çıktık” dedi.

DERBECİLER ÇAVUŞOĞLU'NUN KONUTUNA DA GELMİŞ

 15 Temmuz darbe girişimini protesto eden Antalyalılar, bugün de meydanlara indi. Turizm kenti Antalya’da aşırı nemle yükselen hava sıcaklığına rağmen ellerine Türk bayraklarını alan vatandaşlar Cumhuriyet Meydanını hınca hınç doldurdu. Meydanda Kuran-ı Kerim okundu, mehter takımı da marşlar seslendirdi. Nöbete, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Antalya milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç, Atay Uslu, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve binlerce vatandaş katıldı. Meydanın çevresi demir bariyerlerle kapatılırken, polis alana girmek isteyenlerin üzerini aradı. Diğer taraftan Antalyaspor 07 Gençlik 1966 grubu üyeleri de meydanda bekleyen vatandaşlara destek verdi.

banner111
“Benim oturduğum konuta da inmek istediler”

Meydanda vatandaşlara hitap eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’nın bir demokrasi şehri olduğunu ifade ederek, “Asker kıyafeti giymiş hainlerin karşısında, tanklar karşısında göğsünüzü siper ettiniz. Kalleşlere ve hainlere milletin namusunu çiğnetmediniz. Askerimizi ve Mehmetçiğimizi bu hainlerden ayırt ediyoruz. Bu hainler milletimizi hedef aldı. O gece biz Samsun’da bulunuyorduk. Benim oturduğum konuta da inmek istediler. Kahraman polislerimiz, güvenlik güçlerimiz buna izin vermedi. Biz bu yola kefenimiz ile çıktık. Onlar milletimizin saf ve dini duygularını sömürerek bu noktaya gelmeye çalıştılar. Dünyanın her yerinden milletimiz arkamızda durduğu için ne şanslısınız diyorlar. Bu hainler demokrasiye kastetti. Milletimize kastetti. Bunların yaptıkları karşılıksız kalmayacak. Bunların hesabını soracağız. Milletimizi helikopterden tarayanlara lanet olsun” dedi.

“Pensilvanya’da yaşayan Fetö’yü de getireceğiz”

8 tane hainin Yunanistan’a sığındığını kaydeden Çavuşoğlu, “Bunlar Türk ordusunu temsil edemez. Bunlar Peygamber ocağını temsil edemez. Rezil bir şekilde fare gibi oraya sığındılar. Onları geri getireceğiz. Sadece onları değil Pensilvanya’da yaşayan Fetö’yü de getireceğiz. Bu darbe girişimi bize bir şey daha öğretti. Bir olacağız, diri olacağız. Ayrılıkları bir kenara bırakacağız. Ankara’da ülkücülük ve rabia işaretlerini bir arada gördüm. Devletimizin geleceği söz konusu ise siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakır, el ele koşarız hep birlikte. Bu hainleri şanlı ordumuzdan temizleyeceğiz. Bunlar devletin her yerine sızmaya çalıştılar. Soruları çalmışlar, klasik soruları teste çevirmişler” dedi.

“Darbenin gerçeklememesine üzülenler var”

Polise darbenin bastırılması sırasında en büyük desteğin vatandaştan geldiğini aktaran Çavuşoğlu, “Darbenin gerçeklememesine üzülenler var. Özellikle Batı medyasının üzüldüğünü görüyoruz. Türk milleti sizi hayal kırıklığına uğratmaya devam edecek” diye konuştu. Diğer taraftan Ankara’dan cep telefonu ile Çavuşoğlu’nu arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefonda vatandaşlara seslendi.

“Devletimizin kurumlarına sızmaya çalıştılar”

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimin vatandaşlar tarafından geri püskürtüldüğünü belirten Erdoğan, “Şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin bu duruşu vatanı vatan yapma yolunda, milli birliğimizi ispat etme yolunda çok büyük bir aşama oldu. Tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet dedik. Devletimizin kurumlarına sızmaya çalıştılar, ama sonunda tosladılar. Öyle bir tosladılar ki karşılarında aziz milletimizi buldular” dedi İkinci bir emre kadar meydanların boşaltılmaması gerektiğini belirten Erdoğan, “Olağan üstü hal kanunu ile attığımız adım demokrasiye sahip çıkma adımıdır. Eskiden vatandaşlar olağan üstü hal olunca marketleri boşaltır, evlere stok yapardı. Şimdi ise vatandaşlarımız evlerinde değil meydanlarda bulunuyor” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2016, 10:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83