ENÇ: SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ

Ak Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı, Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Başbakanlık Merkez binada gerçekleştirilen Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulu toplantısına katıldı.

ENÇ: SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ

 Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un başkanlığında gerçekleştirilen ve Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç’inde katıldığı toplantıda, sentetik uyuşturucuların dünyada ve Türkiye’de hızla yayılmasını önlemek için önemli bir çalışma başlatıldığı belirtildi.Toplantıda, Uyuşturucuyla Mücadele Yüksek Kurulu 2014-2016 Strateji ve Eylem Planı çalışmaları değerlendirildi ve önemli derecede yol katedildiğigözlemlendi. Uyuşturucu ile mücadele için çalışmalarını aralıksız sürdüren Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, “Ankara ve Antalya’da uyuşturucu ile mücadelede çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gençlerimiziuyuşturucu batağından kurtarmak içinmilletvekili ve de en önemlisi bir anne olarak mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş’un toplantıda ifade ettiği gibi,‘uyuşturucu da terör olayı kadar önemli’. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi bu bataklıktan kurtarmak için elimizden geleni yapacağız. Özellikle,Türkiye’nin en fazla göç alan ve nüfusu hızla artan Antalyamızda önemli derecede ihtiyaç olan Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) faaliyete geçecek. Bin 300 metrekare alan üzerine inşa edilen30 yataklı AMATEM, inşallah 2 ay içerisinde faaliyete geçecek” diye konuştu. 

banner111
Başbakanlık genelgesinden sonra gerçekleştirilen faaliyetler içinde2016-2018 Uyuşturucu ile Mücadele Strateji Belgesi ve Eylem Planı görüşülerek yeni döneme ilişkin konuların karara bağlandığı toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Özellikle gençlerimizi hedef alan bu süreçte konu sadece arz ile mücadele içeren güvenlik boyutuyla değil, aynı zamanda talep ile mücadeleyi de kapsayacak şekilde bakanlıklar arasında çok taraflı, çok boyutlu kurum ve kuruluşlar arasında belediyeler, STK'ları da işin içerisine çekecek şekilde yeni bir yapıya kavuşturulması ihtiyacı vardır. Bu çerçevede ümit ediyorum ki, önümüzdeki dönemde sadece kamu kurum ve kuruluşları değil, aynı zamanda STK'ların, iş dünyasının, şirketlerimizin, iş adamlarımızın da sosyal sorumluluk çerçevesinde uyuşturucu ile mücadelenin bütün safhalarında yanımızda olmasını sağlayacak bir birlikteliği oluşturacağız” dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Başkanı Vural Kavuncu, Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri ve ilgili bakanlıkların bürokratları katıldı.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2016, 16:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83