FLAŞ! Takavut milletvekili aday adayı oluyor

CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut merak edilen soruları yanıtladı.

FLAŞ! Takavut milletvekili aday adayı oluyor
CHP İlçe Başkanı Ali Takavut uzun bir veda konuşması gerçekleştirdi. Takavut konuşmasında şu sözleri kullandı:

Esnafla gezdiğim zaman onların özellikle esnaf olmayanların en fazla şikayet ettikleri konu motosikletler. Hepimiz de görüyoruz. Kaldırımlar şu anda işgal edilmiş vaziyette. Motosiklet sürücülerinin de kasksız hiçbir önlem almadan kaldırımdan motosikletlerini kullandıklarını vatandaşlar söylüyor. Biz de görüyoruz. Çok ciddi tehlikeler arz ediyor. Bunun yakın zamanda acı sonuçlarını da gördük. Bu nedenle buradan sesleniyoruz. Özellikle emniyetimiz ve zabıtamız bu konuya parmak basacaktır. Yaz sezonu gelince motosikletlerin trafiği daha çok artacağından dolayı endişeliyiz. Bu nedenle buna bir an önce önlem alınması gerekiyor. Hatta ciddi önlemler alarak caydırıcı olmaları gerekir. Yaptırımlar caydırıcı olmalı. Caydırıcı olmazsa yine aynı şekilde devam edecektir.

“KALDIRIMLAR İŞGAL EDİLMİŞ VAZİYETTE”

Esnaf ve vatandaşların özelikle şikayeti şu: Vatandaşlar sokakta geziyor, yoruluyor ve oturuyor, dinlenmek istiyor. Ancak dinleneceği her yerde muhakkak bir şeyler yemek istiyor. Kafeler ve ona benzer yerlerle dolu. Bütün kaldırımlar işgal edilmiş vaziyette. Vatandaş oturduğu zaman bir şey içmek zorunda hissediyor kendisini ve içiyor. Vatandaş diyor ki, ‘Ben yorulduğum zaman dinlenebileceğim sokak aralarında soluk alabileceğim dinleneceğim oturaklı yerler olsun diyor ama bana gelip de birisi ne içeceksin diye sormamalı diyor. Ben istersem orada gider oturur içilecekse de içeyim’ diyor. Böyle bir sıkıntı var. Alanya’da yaz sezonu başlayınca gelen misafirlerin sayısı da artacaktır. Bu konuyla ilgili de beledimiz muhakkak takip ediyordur. Eğer bu konuyla ilgili belediyeye çok fazla şikayet gelmiyorsa ben CHP olarak biz halkın sesi olarak buradan sizin kanalınızla iletiyoruz.

“KAVGACI TARAF OLMAYACAĞIMIZI SÖYLEDİK”

Ben 4 Aralık 2015 tarihinde ilçe kongremizi o günkü yönetim kurulumuzun bize verd,ği bir görev vardı. Bu görevimizi 2 yıl sürdürdük. Bu 2 yıl görevimizi sürdürdükten sonra tekrar bir kongre süreci başladı. 9 Aralık’ta bir kongreye girdik. O kongrede güven tazeleyerek şimdi burada mevcut olan yönetim kurulu arkadaşlarımız bize bu görevi verdiler. Biz de bu görevi 5 aydır sürdürüyoruz. Görevler bize verildiği zaman söylediğim bir şey vardı. Alanya’da siyasetin rengini değiştireceğiz dedik. Devletin tüm kurum ve kuruluşlarıyla barışık olacağımızı söyledik. Sivil toplum kuruluşları, dernekler, odalar ve siyasi partilerin temsilcileriyle asla ikili sürtüşme içine girmeyeceğimizi söyledik. Bunu da gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. Şu anda CHP Alanya olarak hiçbir devletin kurum ve kuruluşuyla kavgalı değil, odaların her birisiyle gayet iyi, derneklerle iyi, sivil toplum kuruluşlarıyla iyi, hemşehri dernekleriyle iyi ve diğer siyesi partideki arkadaşlarımızla da sürekli istişare halinde bulunduk. Ne zaman bulunduk? Alanya’nın menfaatleri neyi gerektiriyor o anda beraber hareket etmemiz gerekiyor noktasında beraber olduk. Bu şu demek değil. Biz onlarla Alanya’daki sanki işbirliği yaptık. Öyle bir şey yok. Menfaatler konusunda işbirliği yaptık ama Alanya menfaatine olmayan, ilçe halkına gerçekten zarar verecek birtakım yatırımlar, benzeri şeyler olduğu zaman biz gereken muhalefetimiz de yaptık. Bu süreç içerisinde belki yumuşak hareket ettik. Daha sert olmamız gerekir diye eleştiriler aldık ama benim mizacım gereği de yönetim kurulu arkadaşlarımızla aldığımız kararlar gereği de biz asla kavgacı taraf olmayacağımızı söyledik. Alanya, Antalya, ülkemiz barış, huzur istiyor. Biz bunu tesis etmek için yola çıktık ve bunu da bir derece belki başardık. Başaramazsak da bu konuda rahatım. Eleştirilerimizi yaparken de biz bir siyasi partiyiz. Siyasi partilerin ekonomik programlar vardır. Görüşleri diğer siyasi partilerden farklıdır.  Bütün farklılıklarda biz kendi bağlı olduğumuz kurumsal olarak CHP’nin ekonomik görüşlerini, eğitime, dış politikasına bakışını burada elbette savunduk. Savunmaya da devam edeceğiz. 

 Burada bu arkadaşların huzurunda elbette duygusal anlar yaşıyorum ama ne olursa olsun Alanya’da biraz sonra açıklayacağım kararımdan sonra gelecek olan arkadaşım kim olursa olsun Alanya ilçe örgütü kendi içinde bir arkadaşımızı kendi içinde ilçe başkanı olarak görev verecek. Bu arkadaşımın da benim ilçe başkanlığımdan daha iyi ilçe ilçe başkanlığı yapacağına inanıyorum. Bunu canı gönülden söylüyorum. Biz buradayız. Hiçbir zaman için partimden kopmuyorum. İstifa etme olayını açıklarken partiden istifa etmiyorum. Bulunduğum görevden istifa, bize genel merkezin tüzük gereği ayrımam gerektiğim için böyle bir yola başvurduğumu söylüyorum. 

'HERKESTEN ONAY ALDIM'

Tabiki seçimler normal tarihinde yapılır diye düşünüyorduk. Bu şekilde yola çıktık. Hiçbir zaman için yolda böyle böyle bir baskın seçim olacağını düşünmedik ama bir baskın seçimle karşılaştık. Bu baskın seçime de şu anda Alanya CHP İlçe Örgütü hazır vaziyette. Bundan da keyif alıyoruz. Alanya’nın en büyük eksiklerinden birisi şuydu. Her yerde herkes bunu söylüyordu. Vatandaşlar söylüyordu. Sadece CHP’li vatandaşlar söylemiyordu. Mecliste Alanya’yı temsil yok diye bunu herkes söylüyordu. Alanya'daki bu eksikliği tamamlamak adına, bende bunları çok yakından gözlemlediğim için, Antalya'nın tüm ilçe başkanları ile görüş alış verişinde bu yola çıkmadan önce bulundum. Onların onayını aldım, önerilerini aldım mevcut olan Antalya'da 6 tane belediye başkanımız var. 6 tane belediye başanımızın hepsiyle görüştüm, onların görüşlerini aldım, onların onaıynı aldım. Buradaki arkadaşlarımızdan ilçe örgütümüzün, gençlik kollarımızın, kadın kollaırmızın onayını aldım, bilgiler verdim. Alanya'da siyasete yıllarca emek vermiş büyüklerimiz var onlarında onayını aldım ve daha sonra da Antalya için 24 Haziran'da milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde milletvekili aday adayı olmaya karar verdim.

'YÜZDE 70 ALANYA'DA OLACAĞIM'

Tabi ki ben bu göreve talip olurken, şunu gönül rahatlığı ile söylüyorum ki; hazırım. Antalya'da özellikle Alanya'yı temsil anlamında mecliste bize görev verilirse şunu çok iyi bilin sizi en iyi şekilde temsil edeceğim ve Antalya'yı çok iyi şekilde temsil edeceğim. Türkiye geneline baktığım zaman Türkiye'ye nasıl katkı vereceksek onu da en iyi şekilde yapacağımın sözünü veriyorum. Artık olarak vatandaşlarımızın en büyük şikayetlerinden bir tanesidir; ben sizin içinizde olacağım. Çok önemli, gerçekten Ankara'da olmam gereken durumlarda gideceğim. Bu söylediğim tutmayabilir ama tutturmaya çalışacağım. Yüzde 70 Alanya'da olacağım, yüzde 30 Ankara'da olabilirim. Ankara'daki arkadaşlarımıza sitem ediyoruz zaman zaman ama orada da meclis çalışmaları var. Kanunlar yapılıyor, görüyorsunuz hükümetin getirdiği bir çok uygunsuz şey var, bunlara karşı da Ankara'da olmak gerekiyor. 

'BÜYÜKŞEHİR YASASINI KALDIRACAĞIZ'

24 Haziran seçimini sizler kadar olmasa da önemsiyorum. 24 Haziran'da ülkemiz milletvekili anlamında ve Cumhurbaşkanlığı anlamında başarıya ulaşacak ve o günün ardından yeni bir güneş doğacak. Bunu genel başkanımızda söylüyor, bende söylüyorum. Parlementer rejim tekrar Türkiye'ye kazandırılacak ve Büyükşehir Yasası'ndan dolayı kapatılan belde belediyeleri, kendilerine sormak sureti ile tekrar belediyeye dönüştürülecek ve belediyeler yerinden yönetilecek. Bunu çalışmalarımızda söyleyeceğiz ve bende buradan bunun sözünü size veriyorum. 

'YARIN İSTİFA EDİYORUM'

Bu kadar duygusal olarak açıkladığım bazı şeylerden sonra tabi ki tüzük gereği CHP'de aday adayı olabilmek için 26 Nisan yani yarın saat 17'ye kadar ilgili kuruluşlara; genel merkez, il başkanlığımıza ve ilçe seçim kurulumuza artı kaymakamlığımıza istifa dilekçemizi vermiş olacağız. O nedenle bende yarın tüzüğümüzün ön gördüğü doğrultuda hazırlıklarımı yaptım. Bu bahsettiğim kurumlara istifa dilekçemi vereceğim. Hem Alanyamıza hem Antalyamıza hem ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Alanya'dan br temsilci dedim; bu Ali Takavut olması şart değil, Alanya'dan bir başka temsilcimiz kimse artık o da gidebilir. Ben aday adayı olarak yola çıktım, partim bana görev verirse, sizlere layık olmaya çalışacağım. 

YENİ BAŞKAN KİM OLACAK?

Örgüt kendi içinden başkanımız çıkaracak bu önümüzdeki bir hafta içerisinde netleşir. Tüzükte de öyle bir öngörü var. Burada arkadaşlar kendi aralarında istişare ediyorlar. Partimizi temsil anlamında kime görev verilirse tüm arkadaşlarım bu temsil görevini yapabilecek yetenek ve kabiliyette. Onun içinden hangi arkadaşımızı ilçe başkanımız yaparlarsa biz onun arkasında onun erleri olarak çalışağız.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2018, 12:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83