'HERGÜN 350 ESNAF KEPENK KAPATIYOR'

Ülke genelindeki 54 farklı sektörün turizm sektöründen beslendiğini belirten Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Adayı Güray Parlak; her gün 350 esnaf olmak üzere 10 yılda toplam 1,5 Milyon esnafın kepenk kapattığını dile getirdi.

'HERGÜN 350 ESNAF KEPENK KAPATIYOR'

 CHARTER DESTEĞİ VERİLMEDİ

banner111
Turizm sektörünün 6 milyon kişiye etkisi olduğunun altını çizen Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Adayı Güray Parlak “Turizm endüstrisi 1 Milyon 200 bin kişi bu da ailesiyle birlikte 6 milyon kişi yapar dolaylı olarak 54 sektöre etkisi vardır. Antalya’da turizmin başkenti olduğunu değerlendirirsek ülkemize gelen her 10 turistten 4’ü Antalya’yı ziyaret ediyor. Nisan ve Mayıs ayında turizm sektörünün desteklenmesi kararı alındı. Aynı destek Eylül 15 ile Ekim ayında devam edecekti maalesef bu destek devam etmedi. Bu destek 100 kişilik kapasiteden fazla olan charter uçuşlara Nisan ve Mayıs içerisinde 6 Bin dolar destek verilecekti. Turizmcimizin talebi ise koltuk başına destek verilmesiydi aynı Mısır’da olduğu gibi. Ancak bizde Kazakistan ve İran’dan gelecek olan Charter uçuşlara izin verilmiyor. Antalya’ya en fazla ziyarette bulunan Rus turistlerin ülkemize kimlikle girişi sağlanmalıdır. Charter uçuşlara ise verilen bu destek sadece Nisan ve Mayıs ayında verildi. Ancak bu aylarda ülkemizdeki turizm sezonunun yüzde 8’i gerçekleşiyor. Asıl bunun yüksek sezonda verilmesi ve kesintisiz devam etmesi gerekiyordu. Bu destek olmadığı turizm sektörüyle beslenen başta Antalya esnafı olmak üzere bu sektörden beslenen 54 farklı sektör büyük bir sıkıntı içerisindedir.” dedi.

TURİZME 34 YILLIK KANUN YETMİYOR

34 yıllık bir kanunla artık turizm sektörünün yönetilemeyeceğini belirten Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Adayı Güray Parlak “1982 ‘de çıkartılan ve artık günümüzün şartlarına cevap vermeyen 2634 sayılı “Turizm teşvik kanunun” ise acilen ve muhakkak değiştirilmesi gerekiyor. Rusya ve Alman pazarına hitap ediyorsanız eğer bunun düzeltilmesi lazım. Rusya ve Ukrayna’da yaşanan ekonomik kriz ve devalüasyon Antalya’da yaklaşık yüzde 22 oranında turist kaybına neden oldu. Çok büyük bir oran ülke genelinde ise yüzde 20 oranındadır. Bu Rus turistin ise yüzde 70’i Antalya’ya geliyor. Dolayısıyla bu şartlara uyum sağlayacak bir program hazırlanması ve uygulanması gerekiyor. Bu noktada sektörün MHP olarak hazırladığımız “Turizm strateji” planına ihtiyacı vardır. Ekonomi ise pazar çeşitliliğini ve ülke çeşitliliğini artırdığı takdirde bu tür ufak dalgalanmalarda kesinlikle ülkemize ve Antalya’mıza etkisi olmaz. Yaşanan bu sorunlardan dolayı Antalya’nın Ağustos ayı itibariyle yüzde 6 oranında kaybımız var. Ülke genelinde 0.89 oranında kayıp çok fazla etkilemedi. Dünya’da ise söylendiği gibi turizm dünyada düşüş içerisinde değil. ABD, Karayiplerde, Kuzey ve Güney Avrupa’da yüzde 4 ile 6 arasında büyüme yaşıyor. Dünya genelinde dövizde yaşanan yükselme başta Rus sektöründe yaklaşık 10 milyon geceleme kaybına sebebiyet verdi. Bu da esnafımıza yansıması çok büyük oldu.” dedi.

HER GÜN 350 ESNAF KEPENK KAPATIYOR…

Her gün 350 esnafın kepenk kapattığına dikkat çeken Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Adayı Güray Parlak “Esnafımız adeta kan ağlıyor. Her gün 350 esnafımız kepenk kapatıyor. Son 10 yılda 1.5 milyon esnaf dükkan kapattı. Bu çok ciddi bir rakam. Esnafımızı bu girdiği borç sarmalından kurtulması gerekiyor. Hem şahsi hem de iş yeri kredilerinin içerisinde adeta boğuluyorlar. Bu borç sarmalından kurtulması için tedbir alacağız. AVM yasasını ve  “Perakendecilik Ticaret Kanunu” tekrardan ele alacağız. Yüzlerce AVM arasında yüzyıllık geçmişe sahip olan cadde esnafımız zor duruma düştü. Bütün Türkiye AVM çöplüğüne döndü. Bununla ilgili düzenlemenin yanı sıra yeni iş yeri açan esnafımıza 5 yıl Gelir Vergisi muafiyeti sağlayacağız. Esnafımızın kendi adlarına ödedikleri sigorta primlerinin yarısı 5 yıl boyunca devlet tarafından karşılanacak. Bu tür projelerle esnafımızı borç sarmalından çıkartarak nefes almasını geleceğe daha rahat bakmasını sağlayacağız.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2015, 13:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83