'HERŞEYE RAĞMEN EN MASUM BAYRAMIMIZ'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak, etkinliklerinden bahsetti.

'HERŞEYE RAĞMEN EN MASUM BAYRAMIMIZ'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, 'Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 gününü, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilişinin 96. yılında başta ulu önderimiz mustafa kemal atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygi ve rahmetle anarak kutluyoruz.' diyerek sözlerine başladı. Takavut sözlerine şöyle devam etti:

banner111

'CUMHURİYET YOLUNDA ATILAN İLK ADIM'

23 Nisan 1920 günü, Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanarak, Türk milletinin ufkunu açmıştır.

'ATATÜRK EŞSİZ BİR LİDER'

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ilk Meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü ulusumuza Çocuk Bayramı olarak armağan etmiş, bu yönüyle de dünya ölçeğinde eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir.

'23 NİSAN EGEMENLİĞİMİZİ ELİMİZE ALDIĞIMIZ GÜNDÜR'

Fakat unutulmamalidir ki, 23  nisan sadece çocuk bayramI değildir, bugün aynı zamanda meclisimizin kuruluş günü yani ulusal egemenliğimizi ele aldığımız gündür. Bugün saltanat denilen garabetin elinden, gaspedilen haklarımızı zorlan, kuvvetlen milletimizin ele geçirdiği, bugün aynı zamanda meclisimizin kuruluş günü yani ulusal egemenliğimizi ele aldığımız gündür. 

23 nisan, ulusal egemenliği, halkın söz sahibi olduğu bir toplumu çocuklarımıza yani geleceğimize miras olarak bırakmamız gerektiğini hatırlamamız için çocuk bayramıdır. Hem çocuk hem egemenlik bayramıdır, geleceğin bayramıdır. 

'GELECEĞİMİZE NE KADAR SAHİP ÇIKABİLİYORUZ?'

Geleceğimize ne kadar sahip çıkabiliyoruz sorusunun cevabı ise meçhuldur.. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, 2014’te güvenlik birimlerine gelen veya getirilen çocuk sayısının 290 bin 414 tur, bunların içindeki 11 bin 98 çocuk cinsel suçlara maruz kalmıştır. 

Yine Turkiye istatistik kurumu verilerine göre ülkemizde 893 bin cocuk işçi, 181 bin çocuk gelin, 2165 çocuk hükümlü ve tutuklu mahkum vardır. 7 hazirandan bu yana 200 den fazla guvenlik görevlisi, polis ve askerimiz şehit olmuştur. Nice çocuklar yetim kalmış, nice anne babalar çocuksuz kalmıştır.. 

'HERŞEYE RAĞMEN...'

Herşeye ragmen en masum bayramımızdır. Tekrar kazanmamız gereken, sahip çıkmamız gereken belki de en bize özgü ulusal bayramımızdır. Çeşitli bahane ve engellemeler ile unutturulmak, kutlanması engellenmek istenen bayramımıza sahip çıkıyor, bütün halkımızı ve bütün çocuklarımızı 23 nisan cumartesi günü saat 16:00 da iskele şelale önünde yapacağımız 23 nisan çocuk şenliğimize davet ediyoruz. 

Ulusal egemenliğine sahip çıkan çocuklar yetiştirmek dileğiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun.













Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2016, 11:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83