İhraç edilen MHP'liler Akşener'in iftarında

Alanya MHP'den ihraç edilen Cafer Uyar ve Hilmi Er ve pek çok MHP'li Antalya'daki Meral Akşener'in iftar programına katıldılar.

İhraç edilen MHP'liler Akşener'in iftarında
MHP Alanya Eski Başkanları Cafer Uyar ve Hilmi Er partiden ihraç edilmişti. İkili "Yuvaya dönmek yok" mesajı ile Meral Akşener'in Antalya'da düzenlediği iftar programına katıldılar. Akşener'in davetine Alanya MHP'li pek çok ismin katıldığı gözlendi. Hilmi Er, "Geri vitesleri iptal ettik, eve dönmek yok, sonuna kadar mücadeleye devam Allahın izniyle." dedi.

MHP'de yaşadığı krizden referanduma, ülke gündemine kadar birçok konuda açıklamalarda bulunan Akşener, bundan sonraki süreçte nasıl bir tavır alacağına ilişkin ise şunları söyledi:

"Ama and olsun, şart olsun. Cenab-ı hak nasip ettiğinde, Aybüke'nin Songül Yarbay'ın, Aydoğan paşanın, er kardeşlerimin, şehitlerimizin, iftiraya uğrayan her kadının, her erkeğin hesabını sormazsam namerdim, namerdim.

"EVE DÖNMÜYORUM"

Şimdi Musa başkan dedi ki, 'Bize bir haber ver'. Şunu söyleyebilirim, kul kurar, kader gülermiş. Ama, eve geri dönmüyorum, babaane olmuyorum. Zaten torun bana dede diyor. Oğlan bizim baştan aşağı babaanneliği koydu bir kenara, dede aşağı dede yukarı. demeye getiriyor ki, sen bir yol yürüyorsun babaannem, yürümeye devam et, bana dedem yeter. Dolayısıyla, çocuk bile 1.5 yaşında karar vermiş durumda, hiçbirimiz geri eve dönmeyeceğiz."

Akşener, Milliyetçi Meslek Adamları Birliği Antalya Şubesi tarafından Muratpaşa ilçesindeki bir otelde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, son iki yıldır MHP'nin Olağanüstü Genel Kurulu'nu hükümet engeli nedeniyle yapamadıklarını belirterek, iktidar partisinin ise 15 günde hem başbakan hem de genel başkan değiştirdiğini ifade etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ortaya atması sonucu Türkiye'nin başkanlık sistemi için halk oylamasına gittiğini anlatan Akşener, farklı görüşlere mensup parti ve siyasetçilerin de bir araya gelerek, "Hayır" oyu tercihini kullanmak için yollara düştüğünü kaydetti.

Halk oylaması sürecinde "Terörist, FETÖ'cü, vatan haini" ilan edildiklerini belirten Akşener, "Bütün zor şartlara rağmen hayır tercihinde bulunan bizler, milletimizin çok büyük ve cesaretli teveccühü ile karşılaştık. En son bir hafta kala yaptırdığım ankette yüzde 54 Hayır, yüzde 46 Evet'ti. Sandıkları da bugüne kadar olmadığı şekilde STK'lar, bizler, siyasi partiler sandıkları koruduk. Hayır tercihinde bulunan kardeşlerimiz oylarının peşinden gittiler. Ama biz bilemedik ki hakem sahtekarmış." diye konuştu.

"Osmanlı da bizim, Cumhuriyet de bizim"

Milletin önce etnisite olarak bölünmeye çalışıldığını, ardından da mezhep olarak bölmeye çalışıldığını savunan Akşener, bunda hiçbir şekilde başarılı olunamadığını bildirdi.

Meral Akşener, Türkiye'de "Cumhuriyeti sevenler", "Osmanlı'yı sevenler"diye çok derin bir ayrışma olduğu iddiasında bulunarak, şunları söyledi: 

"Allah'ın izniyle milletimizin adına 'Osmanlı ile Cumhuriyet' diyeceğiz.. Osmanlı da bizim, Cumhuriyet de bizim. Cumhuriyet de demokrasi de bizim. Aziz Türk milleti de bizim. Dolayısıyla dün etnisite üzerinden bölemeyenler, mezhep üzerinden bölemeyenler, şimdi bu bölünmeden medet umanlara sandıkta, her alanda ev ev, kapı kapı gezerek, gerçek Osmanlı tokadını işte buradakiler atacak."

'BAŞIMIZA GELENLER PİŞMİŞ TAVUĞUN BAŞINA GELMEDİ'

İftar sonrası konuşan Meral Akşener, "1 Kasım seçimlerinden sonra 'MHP bu oy oranını hak etmiyor, biz bir değişiklik yapılmasının doğru olduğunu düşünüyoruz ve olağanüstü kongre yapalım, pek çok aday arkadaşımız vardı ve hangimiz kazanırsa MHP'ye iktidar yolunu açacak bir iddialı projenin etrafında yol yürüyelim" dediklerini belirterek, "Dediğimiz günden itibaren başımıza gelenler herhalde pişmiş tavuğun başına gelmemiştir" dedi. 

HÜKÜMETİ SUÇLADI

Olağanüstü kongrenin yapılamamasıyla ilgili yaşananları ve süreci hatırlatan Meral Akşener, "1 Kasım 2015'den Haziran 2017'ye kadar geçen sürede biz alt tarafı demokratik bir hak olan olağanüstü kongreyi hükümet eliyle, hukukun guguk olması engeliyle yaptıramadık. Ama iktidar partisinde, sayın cumhurbaşkanıkendi atadığı Başbakanı ve Ak Parti'nin genel başkanını uyumsuzluk nedeniyle tam 15 günde hem genel başkanlıktan, hem başbakanlıktan attı ve 15 günde değiştirdi. Sonra ilginç şeyler oldu, bu sistem yürürken birdenbire Sayın Bahçeli'nin aklına fiili durumu hukuki duruma evirmek için başkanlık sistemini Türkiye'nin gündemine getirilmesi geldi ve şartsız, şüphesiz destek vereceklerini ilan ettiler" dedi. 

'REFERANDUMUN MEŞRULUĞU TARTIŞILIR DURUMDA'

Referandum sürecine değinen Akşener, referanduma bir hafta kala yaptırdığı ankette yüzde 54 hayır, yüzde 46 evet çıktığı, sandıkların çok iyi korunduğunu belirterek, "Ama biz bilemedik ki hakem sahtekarmış" dedi. Oylar sandığa girdiği ve çıkarken muhafaza etmek adına çok ciddi gayret gösterildiğini anlatan Akşener, Yüksek Seçim Kurulu'nun hem sahtekar çıktığını, hem de şike yaptığını dile getirdi. Referandumu şike, sahtekarlıkla kaybetmiş gözüktüklerini savunan Akşener, bugün için referandumun meşruluğunun tartışılır durumda olduğunu kaydetti. 

'EYY BAHÇELİ HİÇ İÇİNİZ SIZLAMAZ MI?'

Hayır kampanyası yürütürken FETÖ'cülükle, terörist olmakla suçlandığını kaydeden Meral Akşener, şöyle konuştu: 

"Referandumda evet çıktığı dakikadan itibaren Türkiye'nin güllük gülistanlık olacağını, uçacağını, kaçacağını, aşacağını söyleyenler bugün bu aziz Türk milletini yanıltmış olmaktan acaba utanıyorlar mıdır? O günden bugüne şehit sayısını söylemeye kalbim el vermiyor. ve dün bir arkadaşımızın kızı, Aybüke öğretmen şehit edildi. ve hapishaneden çıkan bir hanımefendi kadar konuşulmadı. Songül yarbay, bir Türkmen kızı, Yörük kızı, Songül yarbay namusuyla şerefiyle oynanarak bir kumpas sonucu vardı ya, kumpas mahkemeleri ordudan atıldı. Aynı helikopterde biri FETÖ terör örgütünün kumpasıyla, hani o günün başkanını savcısıydı ya, o kumpasla mesleğinden atılan Songül Yarbay ve sonra kendisine iftira atılan ve hala denetimli serbestlikle imza vermek durumunda olan Aydoğan Paşa aynı helikopterde beraber şahadet şerbeti içtiler. Buradan sormak isterim; Songül Yarbay için utanmadan havuz medyasında övgü düzenler, utanmıyorsunuz? Siz aynı hanımefendinin namusuna dil uzattınız. Allah sizi kahretsin. Bugün ağıt yakıyorsunuz. Birisi çıktı 'asker eşleri, sevgilileri, kızları soyunsunlar' dedi. Utanmıyor musunuz bugün ağıt yakmaya, yüzünüz yere düşmüyor mu? Bugün de gencecik bir öğretmenimiz Aybüke şehit, her gün 1-2-3-5-10-15-16 şehit. Hiç içiniz sızlamaz mı? Ey sayın Bahçeli, hiç içiniz sızlamaz mı, fiili durumu hukuki durum çerçevesine aldınız, hiç içiniz sızlamaz mı? Bugün neyin, nasıl olduğu belirsiz bir partili başkanlık sistemiyle karşı karşıyayız."

BAHÇELİ'YE BARZANİ SUÇLAMASI

Mesut Barzani'nin bağımsızlık için referanduma gideceklerine ilişkin açıklamalarını da hatırlatan Akşener, "Şimdi bugün 'vay efendim Barzani referandum yapıyormuş' veryansını. Siz yüz verdiniz, Sayın Bahçeli, Balgat ağaları memnun musunuz? Barzani'nin sembolünü önünde fotoğraf çekildi, Barzani'nin sembolü hem İstanbul, hem Ankara'da göndere çekildi. Şimdi burada da Barzani ne diyor, 'Bunlar alıştı fiili durumu hukukileştirmeye.' Fiili durumu yarattı, şimdi de hukuki durumu ortaya koyuyor" dedi. 

CUMHURİYETİ VE OSMANLI'YI SEVENLER DİYE AYRIŞMA VAR

Toplantıda 'son umut' olarak lanse edildiğini hatırlatan Meral Akşener, "Kul kurar kader gülermiş ama, eve geri dönmüyorum. Babaanne olmuyorum. Zaten torun bana dede diyor. Torunum adı Pars. Oğlan bize 'dede aşağı, dede yukarı' diyor. Dolayısıyla çocuk bile karar vermiş durumda hiçbirimiz, hiçbiriniz geri eve dönmeyeceğiz. Ama ülkemizin şaibeli, kirli referandumunun hesabını sormak, bundan sonra seçim olduğunda o seçim sonuçlarının da garanti altına alınması için de elden gayreti yerine getireceğime inancım tamdır. Bin civarında istişare yaptım. Milletimizi önce etnisite, sonra mezhep olarak bölmeye çalıştılar. Başarılı olamadılar ama endişe ediyorum Cumhuriyeti sevenler, Osmanlı'yı sevenler diye çok derin bir ayrışma var. Allah'ın izniyle bizler diyeceğiz ki; Osmanlı ile Cumhuriyet. Osmanlı da bizim, Cumhuriyet de bizim. Cumhuriyet de bizim, demokrasi de bizim. Bu aziz Türk milleti de bizim, dolayısıyla dün etnisite, mezhep üzerinden bölemeyenler, sandıkta, her alanda, ev ev, kapı kapı gezilerek gerçek Osmanlı tokadını işte buradakiler atacak" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2017, 13:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83