İKİ ALANYALIYI BULUŞTURAN ZİYARET

Türk Keneşi Genel Sekreteri Büyükelçi Ramil Hasanov Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu ziyaret etti.

İKİ ALANYALIYI BULUŞTURAN ZİYARET

 Türk Keneşi Genel Sekreteri Büyükelçi Ramil Hasanov 26 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu ziyaret etti.

banner111
Genel Sekreter Hasanov, 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti'nde Devlete, Anayasal düzene, Hükümete ve halka karşı gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi sonrasında Türk Keneşi'nin her daim Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve halkı ile omuz omuza olduklarını belirtmiş, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye'nin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Genel Sekreter Hasanov, sözkonusu menfur darbe girişimi sonrasında Türk Keneşi'ne üye ülkelerin üst düzey yöneticileriyle temaslar gerçekleştirdiğini ve bu temaslar neticesinde üye ülkelerden de çok güçlü dayanışma mesajları aldığını ifade etmiştir. Azerbaycan Cumhuriyeti, Kazakistan Cumhuriyeti ve Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanları'nın basına yansıyan ve Türk Keneşi resmi sitesinde de yayınlanan mesajlarından da anlaşılacağı üzere, üye ülkelerin, menfur darbe girişimi öncesinde olduğu gibi sonrasında da her zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve halkının yanında olduklarını Genel Sekreter Hasanov ayrıca belirtti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Genel Sekreter Hasanov'a şahsı nezdinde Türk Keneşi'ne teşekkür etmiş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirmiştir. Geçirilen bu zor dönemde kardeş devletlerin desteğinin önemine vurgu yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ayrıca, Türk Keneşi'nin yükselen grafiğine dikkat çekmiş, Keneş'in başarılı çalışmalarını ilgiyle takip ettiğini belirtmiştir. Bugüne kadar Türk Keneşi'ne süregelen desteğin bundan sonraki süreçte de artarak devam edeceğini ekledi.

Görüşme sırasında Genel Sekreter Hasanov'a Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Alanyalı Ömer Kocaman ve Protokol Müdürü Emre Yurdakul eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2016, 17:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83