İlçe başkanları listeler için ne dediler?

Milletvekili aday listelerinin açıklanmasının ardından Alanya'daki siyasi parti ilçe başkanları listeyi değerlendirdiler.

İlçe başkanları listeler için ne dediler?
24 Haziran seçimleri öncesi 27. Dönem Milletvekili aday listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edilmesinin ardından aday listeleri açıklandı.  27. Dönemde Antalya'yı 16 milletvekili temsil edecek. Alanya'dan başvuru yapan aday adaylarından Ak Parti'de 1. Sıradan Mevlüt Çavuşoğlu, 3. sıradan Sena Nur Çelik, 4 sıradan İbrahim Aydın, 16 sıradan Hasan Kerem Ünsal 16 kişilik listede yer alırken, MHP'den 4. sıradan Hüseyin Yıldız, 11. sıradan Ömer Özbek yer aldı. İYİ Parti'den Levent Dim'e 5. sıradan yer verilirken Meryem Aydoğan'a 9. Cahit Kocabeyoğlu'na 11 sıradan yer verildi. CHP'den ise Şengül Yeşildal 9. sıra, Ali Takavut ise 13. sırada yer aldılar.  Listelerin şekillenmesinin ardından siyasi parti başkanları değerlendirmede bulundular. 

'AK PARTİ'NİN ALANYA'YA VERDİĞİ ÖNEM GÖSTERİLDİ'

Adalet ve Kalkınma Partisi, (AK Parti) Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu,  "YSK'ya verilen listeler sonucunda milletvekili adaylarımız açıklandı. Antalya Milletvekili adaylarında gördük ki Alanya yine gereken önem verildi.  İlk üçte 2 tane Alanyalı vekilimizin olması ve takım kaptanlığını Sayın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yapacak olması AK Parti'nin Alanya'ya vermiş olduğu önemi bir kez daha gözler önüne serildi. İnşallah 16 kişilik listede 4 tane Alanyalı isim var. Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Sena Nur Çelik, İbrahim aydın ve 16 sıradaki Hasan Kerem Ünsal vekil adayımızla birlikte 16 kişilik listede 4 tane Alanyalı ismin olması Alanya'ya verilen önemin bir göstertesidir. İnşallah 24 Haziran seçimlerinde Alanya halkı AK Parti'nin Alanya'ya vermiş olduğu önemi de göz önünde bulundurarak AK Partiye gereken desteği verecektir. Çalışmalarımızı en iyi şekilde yerine getirerek 24 Haziran seçimlerinde başarılı bir şekilde çıkmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

'ALANYA'YI İL YAPACAK CUMHUR İTTİFAKI'NA DESTEK BEKLİYORUZ'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan,  "Cumhur ittifakı içerisinde yer alan MHP ve AK Parti dışındaki siyasi partilerin Alanya adaylarına seçilebilir sıralardan yer verilmedi. Dolayısıyla bizler Alanya'da vatandaşlarımızı 4. sıradan milletvekili Hüseyin Yıldız bey var, yine Ömer Özbek bey var, MHP ye ve Cumhur İttifakına destek vermeye davet ediyoruz. Alanya'mızın haklarını, menfaatlerini savunan Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin ifadeleriyle 2023'te 100 il bin ilçe doğrultusunda Alanya'mızı da önümüzdeki süreçte il yapacak olan Cumhur İttifakı'na ve MHP'ye desteklerini bekliyoruz" dedi.

'ANTALYA'DA 10 VEKİL HEDEFLİYORUZ'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Sefa Çorbacı, "Listeler açıklandı hayırlı uğurlu olsun. Biz 2002'de 8 milletvekili çıkarmıştık o zaman da Antalya’dan 13 vekil vardı. Şimdi 16 Antalya'nın 16 milletvekili olacak. Biz burada CHP olarak en az 10 milletvekili hedefliyoruz. O yüzden yukarının atadığı karara da saygı duyuyoruz. CHP olarak partimizin çalışmalarına devam edeceğiz söz hızla. Hem iktidarı başkan ele geçireceğiz hem de Muammer İnce'yi başkan yapacağız" dedi.

'ALANYA'YI TEMSİL EDECEK TEK ADAY İYİ PARTİ'DE'

İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Yücel Apaydın, "Alanya'yı temsil edebilecek tek aday İYİ Parti'nin adayı. Diğerleri, Zaten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye çapında aday sayılır. Alanya'nın teşkilat olarak aday gösterebildiği tek milletvekili adayı Levent Dim.  İYİ Parti'nin Alanya'nın adayını meclise gönderebileceğine inanıyoruz. Teşkilatlar İYİ Parti hariç hiç bir partide dikkate alınmamış iste yapılırken. Genel merkezin inisiyatifiyle yapılmış" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2018, 09:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83