'İşte Muhittin Böcek'in çaktığı çiviler'

'İşte Muhittin Böcek'in çaktığı çiviler'
Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın, Cumartesi günü yapılan Ak Parti Alanya İlçe Kongresi’nde, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek için söylediği, “Antalya’ya bir çivi dahi çakmadı” sözlerine bir tepki de Alanya Belediye Meclis Üyesi Erkan Demirci’den geldi.

“Muhittin Başkan’ın Çaktığı Çiviler” başlıklı bir açıklama yapan Demirci, şunları söyledi:

Göreve başladığı günden bu yana Alanya’ya verdiği önemi defalarca dile getiren Muhittin Başkan, Alanya için bu güne dek çivi çakmaktan öte güzel işler yapmıştır ve yapacaktır. Yeter ki önce sağlığına kavuşsun, sonra görevine dönsün. Çünkü o köylüdür, o esnaftır, o sırça köşklerden değil, Torosların bağrından çıkmış Yörük çocuğudur. O içimizden biridir. O bizdendir.

Yine de yapılanları bir kaç paragrafta özetlemekte fayda görüyorum. Muhittin Başkan süreç içerisinde hem tasarruf yapmış, hem de geçmişte başlanan ancak yıllardır bitirilmeyen katı atık arıtma tesisinin bitirilmesini sağlamıştır. Tesisin devreye girmesiyle birlikte çevreye yapılan katkının yanı sıra Alanya Belediyesi yüksek taşıma maliyetlerinden kurtulmuştur. Başlanıp bitirilmeyen ve durmuş vaziyetteki Alanya Toptancı Hali inşaatına yeniden hız vermiştir.
Geçmiş dönemde içme suyu hattı yapımı gerekçeleriyle bozulup asfaltlanmayan yollara onlarca km asfalt dökmüştür. Toplu taşıma sisteminde geçtiğimiz 5 yılda yapılamayan birleşme ilk yılda sağlanmış ve Mahmutlar bölgesinde yaşayan on binlerce insanın tek vasıtayla Alanya’ya ulaşması sağlanmıştır. ASAT, Karakocalı Mahallesi’nde bulunan içme suyu arıtma tesisini devralmak üzeredir. Tesisin devralınmasıyla birlikte halkımız damacana su kalitesinde içme suyuyla tanışacaktır. Onlarca km içme suyu ve kanalizasyon hattı döşenmiştir.

Dimçayı bölgesinde kanalizasyon için proje çalışmasına başlanılmıştır. Yaylada, sahilde onlarca sondaj çalışması, içme suyu depoları yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir. Pandemi döneminde binlerce vatandaşımıza sosyal yardım ulaştırmış ve halen ulaştırmaya devam etmektedir. Aş evinde halen ihtiyacı olan ailelere her gün 2 öğün sıcak yemek dağıtımı yapılmaktadır. Yöremizdeki hayvan üreticilerini desteklemek amacıyla Alanya’da Halk Et Mağazası açılmış, açılan mağazada halkımızın ucuz ve güvenilir et ihtiyacı karşılanmıştır.
Ekonomik yönden ihtiyacı olan vatandaşlarımız için kreş ve etüt merkezi hizmeti başlamak üzeredir. Emeklilerimizin ücretsiz çayını yudumlayıp, gazetelerini okuyabileceği emekli kahvesi yakında hizmete girecektir. ATASEM’lerde onlarca kadına eğitim verilmektedir. Sapadere’de geleneksel olarak yapılan ipek böcekçiliğini teşvik için üretime yönelik proje hazırlanmaktadır. Böylece kadınların istihdama katkı vermesi de sağlanacaktır.

Geçmiş dönemde karşılıklı pek çok konuda davalaşmış olan Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Alanya Belediyesi Muhittin Başkan döneminde ilişkileri düzeltmiş, sağlıklı iletişim sayesinde geçmiş dönemde AKP belediyesi ile yaşanan gerginliklerin hiç birisi yaşanmamıştır. Alanya Belediyesi de sanki CHP belediyesiymiş gibi uyumlu bir çalışma ortamı yakalanmıştır. Alanya Belediyesi tarafından talep edilen, geçmiş dönemde Alanya Belediyesi’nin elinden alınan Alanya’nın malları Alanya’ya iade edilmiştir. Buna sahiller de dahildir. Alanya Belediyesi tarafından gönderilen hiç bir dosya (imar dosyaları-18. Madde uygulama dosyaları vb.) bekletilmeksizin incelenmiş, en kısa sürede onaylanarak Alanya halkı mağdur edilmemiştir.

Tüm bunlar Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden biri olmamıza rağmen, (döviz borcumuz olduğunu ve kurun 9 TL’ye çıktığını da unutmayalım), pandemi döneminde olmayan gelirimiz %50 oranında azalmasına rağmen yapılmıştır. Evet, gönül çok daha fazlasını istiyor. Tazyikli suyu olmayan, asfaltı olmayan yayla kalmasın, sahilde üç günde bir patlayan borulardan kurtulalım. Mezarlıklarımız güzel olsun, isteyen her mahallemize otobüs çıksın, çocuklarımızın okullarına giderken güneşten ve yağmurdan korunacağı otobüs durağı verelim, sulama suyu projesi hazırlayalım. Camilerimize ve okullarımıza yatırım yapalım. Alanya’ya değer katacak projeler üretelim.
Ekonomik gerekçelerle yapmayı düşünmemize ve hatta söz vermemize rağmen yapamadığımız yatırımlar var. Maalesef pandemiyi önceden hesaplamamız mümkün olmadı. Bazı vatandaşlarımızı gönülleyemedik. Hepsini biliyoruz. Muhittin Başkanımız ayağa kalkar kalkmaz herkesle helalleşeceğiz. Tüm sorunları çözmek için hep birlikte geceli gündüzlü çalışacağız. İnanın önceki borçlar, dövizin yükselmesi, genel bütçeden gelen parada yaşanan azalma, belediye kira, ecrimisil vs. Gelirlerindeki azalmayı da dikkate alırsak günümüz ekonomik koşullarında Muhittin Başkan adeta şapkadan tavşan çıkarıyor.

Bırakın hastalığı falan, tüm bu yapılanları görmeyip bir çivi bile çakmadı demek sizce de insafsızlık değil mi?

Eminim ki Muhittin Başkan en kısa sürede sağlığına kavuşacak, görevinin başına dönecek ve gönlünden geçirip yapamadıklarını yapmaya devam edecektir. Geçmiş olsun Muhittin başkanım. En kısa sürede yine aramızda görmek temennisiyle. 

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2020, 19:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83