İyi Parti'den Yücel'e süpermarketle ilgili m2 önerisi

İyi Parti'den Yücel'e süpermarketle ilgili m2 önerisi
Alanya Belediye Meclisi’nin İyi Partili üyeleri, Alanya’da 200 metrekare olan süpermarket açma şartının 350 metrekareye çıkarılmasını talep etti.
Alanya'da son dönemde artan süpermarketlerin küçük esnafa büyük zarar verdiğini belirten İyi Partili meclis üyeleri, dilekçeyle Alanya Belediyesi’ne bir öneride bulundu. İyi Partili meclis üyeleri Hasan Can Kamburoğlu, Fikret Arık, Didem Dim Özaltın, Hasan Basar, Halit Öztürk, Hacı Mevlüt Zavlak ve Alper Kan imzalı dilekçede küçük esnafın korunması amacıyla bu şartın mutlaka konulmasını talep ettiler.

Dilekçede şu ifadelere yer verildi: “Alanya Belediye encümeninin 21 Haziran 2001 tarihinde aldığı kararla süpermarket açmak için en az 200 metrekare şartı getirilmişti. Bu yıl itibari ile faaliyette olan zincir marketlerin sayısı 170 civarına yükseldi. Yerel sermayemizin rekabet şansını düşüren zincir market sayısının bu hızla açılmasının önüne geçmek zaruri bir hal almıştır. Bu nedenlerden dolayı süpermarket açmak için getirilen en az 20 metrekare alan şartının 350 metrekare olarak değiştirilmesini arz ederiz.” 

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2019, 18:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83