KARA'DAN YEREL BASIN İÇİN TEKLİF

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Basın İlan Kurumu (BİK) Kanunu’nda değişiklik öngören teklifini TBMM’ye sunarak, basın kuruluşlarının ilan ve reklamlarından kesilen komisyon ücretlerinin düşürülmesini istedi.

KARA'DAN YEREL BASIN İÇİN TEKLİF

 Yayın hayatına devam etme mücadelesi içinde olan özellikle yerel basın organlarının ekonomik yönden yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, teknolojik yetersizlikler, personel eksikliklerinin yanında Basın İlan Kurumu’nun ilan ve reklamlarından aldıkları paylar nedeniyle karşılaştıkları zorlukların hazırladığı bu kanun teklifi ile biraz giderilmesini amaçladıklarını belirtti.

banner111
Kara, "Ekonomik yetersizlikler nedeniyle, son teknolojiye uygun imkanlara sahip olamayan, ihtiyaçtan daha az personel istihdam etmekte olan basın organları gündemi ya da bölgeyi takip etmekte sıkıntılar yaşamaktadır. Özellikle yerel basının ayakta durabilmesi ve halka tarafsızca doğru haber ulaştırabilmesi ülkemizin koşullarında gün geçtikçe zorlaşmaktadır. Ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan yerel basının, gelirleri noktasında bir iyileştirmeye ihtiyaçları olduğu aşikardır. Hazırlanan bu kanun ile Basın İlan Kurumu’nun basın organlarının ilan ve reklamlarından aldığı payın azaltılması sağlanarak basın organlarının gelirlerinde bir miktar artış sağlanması öngörülmektedir" dedi.
CHP’li Kara hazırladığı kanun teklifi ile Basın İlan Kurumu’nun yayınlanmasına aracılık ettiği ilan ve reklamlardan aldığı komisyon ücretinin yüzde 15’ten yüzde 10’a, diğer ilan ve reklamlardan aldığı azami yüzde 10'luk komisyonunda yüzde 5'e düşürülmesini öngördüklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2015, 16:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83