'Kimse Alanya'nın trafik sorununu önemsemiyor'

CHP Alanya İlçe Başkanı Sefa Çorbacı bugün gerçekleştirilen yönetim kruulu toplantısı sonrası basın açıklamaısnda bulundu.

'Kimse Alanya'nın trafik sorununu önemsemiyor'
Çorbacı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

'YORUMU ALANYA HALKINA BIRAKIYORUZ'

"Bugün haftalık olağan toplantımızı yapmak üzere toplandık. Gündemimizde geçen gün Sayın Antalya Meclis ve Alanya Meclis Üyemiz Erkan Demirci’nin yaptığı önergeler vardı. Onunla ilgili ilçe örgütü olarak bir basın açıklaması yapacağız. 
Büyükşehir Meclis Üyemiz Erkan Demirci’nin Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yazılı olarak vermiş olduğu soru önergesinde Alanya’nın çok önemli sorunları hakkında bilgi talep edilmiştir. İlk soruda kaldırımların işgaline ilişkin denetim yapılıp yapılmadığı, ikinci soruda ise kaldırımlarda seyir eden motosikletlerle ilgili denetim yapılıp yapılmadığı sorulmuştur. Gelen yanıtta; kaldırımlardaki işgallerde, Büyükşehir Belediyesince kaldırım üzerinde gölgelik adı altında herhangi bir izin verilmediği, kurallara uymayan işletmelerin uyarıldığı ve 88 adet kişi ve işletmeye cezai işlem yapıldığı ifade edilmiştir. Kaldırım üzerinde seyir eden ve park eden araçlarla ilgili olarak denetim ve ikazların yapıldığı 11 motosiklet sürücüsüne idari para cezasının uygulandığı ifade edilmiştir. Yapılan denetimlerine etkinliği ve caydırıcılığı ile ilgili görünen köy kılavuz istemez diyerek yorumu Alanya halkına bırakıyorum."

'ATATÜRK CADDESİ SORUSU'

Büyükşehir Meclis Üyemiz tarafından sorulan üçüncü soruda ise Alanya Atatürk Caddesi üzerinde yaşanan trafik sorunu dile getirilerek; bu sorunun çözümüne yönelik Büyükşehir Belediyesince kısa vadeli çözüm önerileri olup olmadığı, soruna çözüm bulmak adına Kale Market ile Çimen Otel arasında parkomat uygulamasının kaldırılarak uzun süreli park yasağının getirilmesi, toptancı pazarlamacı ve dağıtıcı araçların günün belirli saatleri dışında caddeye girişinin kısıtlanması, trafik ışıkları arasındaki senkronizasyon sorunun giderilerek yeşil dalga yapılması gibi alternatiflerin düşünülüp düşünülmediği sorulmuştur. 

'SORUYA YANIT ALAMADIK'

Sorudaki amaç sadece muhalefet etmek değil. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne Alanya’nın sesini duyurabilmek, orada birilerinin Alanya’daki trafik sorunu için kafa yorup yormadığını anlayabilmek, yormuyorsa yormasını sağlamaktır. Bu soruya verilen yanıt Antalya’daki hiç kimsenin Alanya’daki trafik sorunu ile ilgili kafa yormadığını ve hiç kimsenin Alanya’nın trafik sorununa ilişkin kısa ve orta vadeli çözümünün olmadığını gösterir niteliktedir. Verilen yanıtta Büyükşehir Meclis Üyemiz tarafından sorulan soruların hiç birisi yanıtlanmamış, sadece parkomat sisteminin 2015 yılından beri uygulamasının devam ettiği vurgulanmıştır. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı yine Büyükşehir Belediye Meclis Üyemizin daha önce sorduğu sormuş olduğu ulaşımla ilgili başka bir soruya Antalya’nın tamamında Ulaşım Ana Planı’nın yapıldığını bu plana Alanya’nın da dahil olduğunu çevre yolu üzerinde yapılan Türk Telekom ve Hasbahçe Kavşaklarının bu planın tespitleri doğrultusunda yaptırıldığını ifade etmiştir. 

'ALANYA HALKININ SESİNİ DUYUN'

Alanya’da en önemli 3 ulaşım artelinin Çevre Yolu, 25 Metrelik Yol ve Atatürk Caddesi olduğuna şüphemiz yoktur. Bu durumda Alanya’yı da içine alan Antalya Ulaşım Ana Planı’nda çevre yolunun yanı sıra Atatürk Caddesi ve 25 Metrelik Yol’a ilişkin sorunların tespit edilmiş olması ve çözüm önerilerinin belirlenmiş olması gerekmektedir. Eğer Antalya Ulaşım Ana Planı, Alanya’yı gerçekten kapsıyorsa Atatürk Caddesi ve 25 Metrelik Yol’daki çözüm önerilerinin bir an önce Alanya kamuoyu ile paylaşılmasını istiyoruz. Büyükşehir Belediyesince toplu taşıma, kaldırımda seyir eden motosiklet ve otomobiller, yanlış parklanmalar, trafik sıkışıklığı, trafik lambaları arasındaki senkronizasyonun bozukluğu da dahil olmak üzere ulaşımla ilgili tüm sorunlarla ilgili birilerinin Alanya halkının sesini duyması, kafa yorması ve uygulaması elzem haline gelmiştir. 

'YENİ YOL NEDEN KAPANIYOR?'

Ayrıca bilindiği üzere çevre yolunda bütün Alanylıların bildiği üzere yeni bir yol yapıldı. Burası daha açılalı 2-3 ay oldu ama tekrardan kapandı. Bu yol niye kapanıyor. Burada yapılmış yeni bir yol ve şimdi sürücüler tekrardan aşağıdaki yolu kullanmak zorunda kalıyor. Bu yol niye kapanıyor buna da mutlaka bir açıklık getirilmesini istiyoruz. Aşağıdaki çevre yolu bu süreçte kesinlikle trafik sorunu yaşıyor.

'BAKANLARDAN UMUTLUYDUK AMA...'

Ayrıca bir konu daha var. Bilindiği üzere geçen haftaki açıklamamızda; yeni seçilen kabine de yer alan Sayın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Turizm Bakanımız Mehmet Ersoy’a yeni görevlerinde başarılar dilemiştik. Maalesef dün bir açıklama geldi. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Sayın Erol Küçükbakırcı’dan. Maalesef bu sene 9-14 Ekim tarihlerinde 54. Düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda güzergah değişikliği oldu ve Alanyamız yok. İşin garip tarafı, Konya-Konya etabı ile başlıyor. İkinci etap ise Antalya ile Fethiye arasında. Alanyamız kesinlikle yok. İşin garip tarafı Antalya ile Fethiye arasındaki etapta kesinlikle canlı yayın olmayacağı konuşuluyor. Ben Bakanımıza buradan sesleniyorum bu konuya derhal müdahale etsinler. Alanya’yı es geçemezler. Zaten 3-4 yıldır turizm kötü ve 16 yıldır turizm bakanı zaten Alanya’ya hiç önem vermedi. Bu konuda kendisinden çok ümitliydik geçen haftaki basın açıklamamızda da söylemiştim ama turizm bakanımız ve Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun bu suruma en hızlı şekilde müdahale etmesi lazım sessiz kalmaması lazım.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2018, 13:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83