KÖSE VE SAMANİ OTOBÜSCÜLERE SÖZ VERDİLER

AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse ve Hüseyin Samani, Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi üyelerini ziyaret etti.

KÖSE VE SAMANİ OTOBÜSCÜLERE SÖZ VERDİLER
AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse ve Hüseyin Samani, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile birlikte Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi üyeleriyle bir araya geldi. Kooperatif üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Muhammed Demirtop, ulaşım esnafı olarak geçmişten bu yana bazı sorunlar yaşadıklarını, bu sorunların bir kısmına çözüm bulunurken, bir kısmının ise devam ettiğine dikkat çekti. Başkan Demirtop, eski araçlarla Antalya halkına hizmet etmenin mümkün olmadığına dikkat çekerken, yenileyecekleri araçlarla hizmet kalitesini artıracaklarını belirtti. Demirtop, AK Partili Vekiller Mustafa Köse ve Hüseyin Samani'den özellikle adaletsizlik olduğunu ileri sürdüğü ring sisteminde düzenleme yapılmasını talep etti.

Toplantıda konuşan AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, geçmişten bu yana ulaşım sistemiyle ilgili sorunların süregeldiğine dikkat çekerek, "80'li yıllardan beri bu sorunlar var. Antalya büyüdü, araç sayısı arttı. Bazen sadece siyasi nedenlerle araç sayıları arttı. 2004 yılında Menderes Türel Büyükşehir Belediye Başkanı olunca özellikle sizlerin korsan diye tabir ettiğiniz ulaşım araçlarıyla mücadele etti. Biz o dönemde 18 belde belediyesinin kapanarak Büyükşehir sınırlarına geçmesine rağmen araç artırma talebinde bulunmadık. Kararlılıkla korsan araçlarla mücadele ettik, çok sıkıntılar çekmemize rağmen çözdük" dedi.

Türel'in ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine gelen CHP'li Mustafa Akaydın'ın ulaşım sisteminde kullanılan mevcut kart sistemini iptal ettiğini ve tartışmalara neden olan yeni bir sistem getirdiğini söyleyen Samani, "İhale falan yapmadılar, demolarını göstermediler. Gazeteciler sordu 'arka tarafta demosunu gördük' dediler. Sonuçta ucube bir kart sistemi geldi. Kullanan vatandaşlarımız ne kadar kredisi kaldığını, şoför ne kazandığını göremedi. Herşey çok daha kötü oldu. Geldiğimiz noktada Türel, Akaydın gibi halka ve belediyeye bedel ödetmeden bu sistemi usulüne uygun iptal etti ve yenisini kurmak için adım attı." Samani, ulaşım esnafının taleplerini dinleyerek gerekli adımların atılması noktasında Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile istişare yapacaklarını söyledi.

AK Parti Antalya Milletvekili ve Adayı Mustafa Köse ise ulaşım sektöründe yaşanan sorunlara vakıf olduklarının bilinmesini isteyerek, ulaşım esnafının kendi içerisinde farklı gruplara ayrılmış olmasından dolayı sorunun pek çok boyutu olduğuna değindi. Ulaşımla ilgili esnaf kadar vatandaşın da sıkıntı ve talepleri olduğunu söyleyen Köse, "Talepleri azami şekilde karşılamak için Büyükşehir Belediyesi zaten çalışıyor. Biz de çözüm noktasında gayret gösteriyor ve milletvekilleri olarak köprü vazifesi yapıyoruz. Ancak bunu yaparken de adaletli olmak ve her plaka sahibine eşit davranarak, haklarını korumaya çalışıyoruz" dedi. Ring sistemiyle ilgili taleplerin çözümü noktasında Büyükşehir Belediyesi'nin havuz sistemi üzerinde çalıştığını söyleyen Köse, böyle bir çözümün hayata geçirilmeden önce mutlaka bir referandum ile ulaşım esnafına da sorulacağını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2015, 16:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83