Kurtoğlu'ndan CHP'nin protestosuna tepki geldi

Hasan Faruk Kurtoğlu: "HDP ile yürünen yolda Türkiye'ye hayır yoktur" Vatan Partisi İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu, CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü ve eylemleri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kurtoğlu'ndan CHP'nin protestosuna tepki geldi
Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Kurtoğlu, ilçe binasında basın açıklaması gerçekleştirdi.
"CHP’nin başlattığı adalet yürüyüşü ve eylemleri 3. gününde. Yürüyüşü nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Vatan Partisi’nin tutumu çok açıktır" diyen Kurtoğlu, "HDP’nin içinde yer aldığı bir girişimin içinde yer almayacağız" yanıtını verdi. CHP’ye çağrıda bulunan Kurtoğlu “CHP’li Türk Bayrağı ve Atatürk resmi taşımayı unutmuş dostlarımıza önerimiz şudur; Yürümeyi çok istiyorlarsa PYD ve PKK ya ağır silahlar verdiğini ilan eden ABD’yi protesto etmek ve terör örgütlerini her türlü desteği veren Adana İncirlik Üssü’nün ABD’ye derhal kapatılmasını isteyen yürüyüşler yapabilirler. O zaman onlarla beraber olur, birlikte yürürüz” dedi.

İşte Kurtoğlu’nun açıklaması:

'ERDOĞAN'IN HATALARI AYRI, KÜRESEL GÜÇLERE ŞİKAYET AYRI'

CHP’nin ‘Adalet yürüyüşü’ adını verdiği eylem. Dünyaya bir çağrıyla başladı. Türk milletine değil, dikkatinize sunuyorum. CHP’nin grup Başkan Vekili iki gün önce Recep Tayyip Erdoğan’ın adalete uymayan uygulamaları nedeniyle savaş suçlusu olarak Uluslar arası Adalet Divanı’nda yargılanacağını söyledi. Bu eylemin ruhu, amacı ile bağlantılı olarak yapılan bu açıklamalar çok tehlikelidir. Çünkü savaş suçlusu olarak yargılanacak olan Tayyip Erdoğan değildir. Milletimizin Vatanı için, ABD ve İsrail destekli PKK ve FETO Terör örgütleriyle yaptığı Vatanını savunma  savaşıdır. AKP Hükümeti’nin çok ciddi hataları var, o ayrı mesele. Ama biz Tayyip Erdoğan’ın savaş suçlusu olarak yargılanması talebi karşısında aklımıza şu soruyu getiriyoruz: Hangi savaşın suçlusu? Bugün Türkiye kime karşı savaşmaktadır? PKK’yı, FETÖ darbesini bastırmak savaş suçu olarak görülüyor. Tayip Erdoğan’ın da küresel güçler tarafından bu savaş suçları nedeniyle yargılanması bu yürüyüşte talep ediliyor. Bu vahim bir tavırdır kabul edilemez ve bu gerçek yürüyüşün ABD işbirlikçisi yapısını yansıtmaktadır.

'AKP VE MHP'Yİ DIŞLAYARAK MİLLİ ÇÖZÜM GELMEZ'

Bu yürüyüşe PKK nın siyasi örgütü HDP’nin de destek verdiği görülüyor. Yürüyüşe AKP ve MHP dışındaki partiler de davet ediliyor. Biz AKP ve MHP’nin dışlandığı bir milli çözüm göremiyoruz. Türkiye önündeki sorunları, vatan birliği, üretim ekonomisine geçme, komşularıyla işbirliği sorunları ve sözüm ona Kürdistan’ın kurulması yönündeki girişimleri AKP ve MHP’yi dışlayarak önleyemeyiz. Burada bir milli birliğe ihtiyaç var. Türkiye’nin o en geniş güçleri içinde yer alan AKP ve MHP’yi dışlayarak HDP ile birlikte Türkiye’nin hangi sorunlarını çözecekler ve hangi yolda yürüyorlar? Bu yürüyüş Ankara-İstanbul yolunda değil, Washington-Ankara yolunda yapılan bir yürüyüş. Türkiye’de en geniş güçlerin birliğini sağlama değil; Türkiye’de bir iç kargaşa, çatışma yaratma ve böylece Kürdistan’ın bağımsızlığının ilan edilmesi için gerekli ortamı hazırlama, Türkiye’nin direncini kırma, HDP-PKK ile CHP’nin ortaklığı yönünde bir yürüyüş. Bu nedenle Vatan Partisi olarak bu yürüyüşü milli bir yürüyüş olarak görmüyoruz. Türkiye’nin birliğine bütünlüğüne, terörün tasfiyesine, cumhuriyetin korunmasına, laikliğin elde edilmesine, hukuk devletine hizmet eden bir yürüyüş olarak görmüyoruz.

VATAN PARTİSİ ABD'NİN İÇİNDE YER ALDIĞI PLANLARIN TAM KARŞISINDADIR'

Vatan Partisi’nin tutumu çok açıktır. Vatan Partisi hiçbir şekilde HDP’nin içinde yer aldığı bir yürüyüş, toplantı, girişimin içinde yer almayacak. Bu bizim hem kurultay hem de en yüksek organlarımızın kararıdır. Bu bağlamda Vatan Partisi’nin kesinlikle Amerika’nın içinde HDP’nin bulunduğu hükümet planları içinde yeri yoktur. Tam tersine Vatan Partisi Amerika’nın bu hükümet planlarının tam karşısındadır ve bu planları Türk milletinin kararlılığıyla bozacaktır.

'BU YÜRÜYÜŞ TÜRKİYE'NİN GERÇEĞİNE HİZMET ETMEZ'

 PKK ve HDP ile beraber yürüdüğü zaman CHP Amerika ve İsrail’in Türkiye planları, Türkiye’deki hükümet ve Ortadoğu’yu yeniden düzenleme planları içine giriyor. Bu yürüyüşü bu kapsamda görüyoruz. Uyarıyoruz. CHP bu yanlıştan vazgeçmelidir. Elini kesinlikle HDP’den çekmelidir. HDP ile birlikte Türkiye’nin hiçbir sorunu çözülemez. Sorunlar büyütülür ve Türkiye’de terörün azdırılmasına hizmet edilir. HDP ile birlikte hiç kimse hükümet olamaz. Eğer Amerika gelip askeri güçleriyle Ankara’yı işgal ederse CHP-HDP hükümeti kurarlar ama buna da Türkiye hiçbir şekilde  imkan vermeyecektir. Amerika Türkiye’yi işgal edemez. Amerika’nın böyle bir gücü yok. Amerika Ankara’yı işgal edip CHP-HDP’li bir hükümet kuramaz. Onun için bu yolda yapılan yürüyüşler de gerçekçi değildir ve Türkiye’nin geleceğine hizmet etmez.CHP li dostlarımıza buradan uyarıyoruz ABD nin kucağına oturmuş PKK nın bölücü siyasi kuruluşu HDP ile ülkemizin hiçbir sorunu çözülemez  bölgemizde emperyalizmin planı olan yönü Washington’a çevrili bu yürüyüşten vakit kaybetmeden vazgeçmelerini öneriyoruz. CHP’li Türk Bayrağı ve Atatürk resmi taşımayı unutmuş dostlarımıza önerimiz şudur; Yürümeyi çok istiyorlarsa PYD ve PKK ya ağır silahlar verdiğini ilan eden ABD’yi protesto etmek ve terör örgütlerini her türlü desteği veren Adana İncirlik Üssü’nün ABD’ye derhal kapatılmasını isteyen yürüyüşler yapabilirler. O zaman onlarla beraber olur, birlikte yürürüz

 

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2017, 12:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83