MHP'den Türel' ulaşım eleştirisi

MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy, ulaşım sistemiyle ilgili eleştirilerde bulundu.

MHP'den Türel' ulaşım eleştirisi

 Aksoy'un konuyla ilgili açıklaması şöyle: 

banner111
"Son zamanlarda Antalya’mızda yüksek sesle konuşulan ulaşım sorunu bir kronik sorun olarak gündemde kalmaya devam etmektedir. MHP olarak ülke meselelerine bakış açımız ne ise memleket meselelerine bakış açımız o eksendedir. Yapılan doğru, yerinede, millet menfaatine yapılan hizmetler karşısında iflah olmaz bir muhalefet eğiliminde hiç bulunmadık, daima yol, gösterici, yapıcı, gerektiğinle bütünleştirici bir muhalefet ettik. Vatandaşımızın sorunları ve çözümü karşısında asla kayıtsız kalmadık. Ancak bizim bu yaklaşımız her yapılan uygulamayı doğru gördüğümüz manası taşımasın. Ancak şu da gerçek ki özellikle pik saatlerde şehir içi ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu sorunun çözümü ile ilgili Dünyadaki çağdaş ülkelerde olduğu gibi kent içi ulaşımda lastik tekerlikli araçlar içerisinde otobüs tercih edilmektedir.
İşte bu çerçevede Antalya büyükşehir belediyesinin 2 minibüse karşı 1 otobüs değiştirme sürecini bir kez daha gözden geçirmesinde yarar olduğunu görüyoruz. Ekonominin zor koşullar oluşturduğu bu dönemde Şubat Ayı'nın başına kadar verilen süre bir takım fırsatçılara gün doğmasını sağladığını görmek gerekir. Hem otobüs satanların fırsatçılık yapmasına neden olan bu sıkıştırılmış takvim satılacak otobüs fiyatlarını da dibe vurdurmuştur.
Oysa minibüs esnafı bu dönemde zor günler geçirmekte nafakasını dahi ancak temin etmektedir. Kredi ile araç alabilme şansı olan minibüs esnafına verilecek son ve nihai süre en azından bir soluklanmasına vesile olacaktır.
Bu bakımdan Büyükşehir Belediyesi yetkililerine MHP İl Başkanı olarak sesleniyorum. Ulaşım esnafımızın bu sorununu görmezden gelerek onları sıkıştırılmış bir takvim içerisinde otobüs değişimine zorlamayı adil bulmuyoruz.
Millet için siyaset yapıyorsak o zaman bu milletin sorunlarına çözüm bulmamız gerekir.
İnsanlarımızı evine ve işyerine taşıyan minibüs esnafının da toplumun bir parçası olduğunu unutmayarak uygulanacak bir çözüm olmalıdır. Bu çözüm her kesin önümüzdeki dönemde bir planlama yapmaya yetecek kadar verilecek süre olmalıdır. Bunu çok görmek olmaz, MHP olarak kabul edemeyiz. Ne kimse bu konuda inatlaşmalıdır. Ne de minibüs esnafı konuyu sulandırmalıdır. 2016 Aralık ayında başlayan döviz kurundaki hareketlilik ister istemez araç piyasasını etkilemiştir. Bu
sorunun çözümü, bu ve benzeri gelişmelerde dikkate alınarak makul bir takvim içinde çözülerek bu konu Antalya gündemini terk etmelidir. Bu bakımdan konunun takipçisi olacağımızı bir kez daha kamuoyu önünde ifade eder saygılar sunarım."

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2017, 13:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83