'Milleti aptal yerine koymayın'

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediye Meclis üyesi CHP'li Erkan Demirci referandumla ilgili ilginç bir yazı kaleme aldı. Demirci 'Millet sandıkta kendisini aptal yerine koyanlara gereken cevabı verecektir' dedi.

'Milleti aptal yerine koymayın'
Referandum süreci ile ilgili yazısını sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Demirci'nin sözleri kısa süre içerisinde bir çok kişi tarafından beğenildi. Takipçilerinin de büyük destek verdiği Demirci şu sözleri kullandı:

Referandum süreciyle birlikte niçin evet verilmeli sorusuna karşı evetçilerin verebildiği tek bir yanıt var: 
"Pkk, Hdp, Fetö hayır dediği için biz evet diyeceğiz."
Bu teze karşılık hayırcılar ise ısrarla Hdp, Fetö ve Pkk evet diyorlar, iktidarın oyununa gelmeyin hayır verin diyorlar.
Oysa Hdp'nin, Pkk'nın ya da fetönün ne dediğinin hiç önemi yok. Tutun ki evetçilerin iddia ettiği gibi hayır dediler. Onların hayır demesinin gerekçesi ile benim hayır dememin gerekçeleri çok farklı. Tıpkı siyahla beyaz gibi.
Bazen doğruyla yanlış, iyiyle kötü aynı noktada kesişebilirler. Bu doğruyu yanlış ya da iyiyi kötü yapmaz.
Aristo mantığını başka bir deyişle düz mantığı bilirsiniz.
Hani derler ya: "Hayat acıdır, biber de acıdır. O halde hayat biberdir."
Bu mantık ne kadar saçmaysa evetçilerin, Hdp, fetö, pkk hayır diyor, o halde tüm hayırcılar Hdp'lidir, fetöcüdür, pkk'lıdır tezi de o kadar saçmadır.
Hatırlayanlar vardır, 11 eylülde ABD başkanı George Bush Aristo mantığıyla "Ya bizimlesiniz, ya da teröristlerle" demişti de hep birlikte çok kızmıştık.
Sonuçta toplumu ayrıştıran bu söylem, insanların aklıyla alay etmek, hatta düpedüz milleti aptal yerine koymaktır ve millet sandıkta kendisini aptal yerine koyanlara gereken cevabı verecektir.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2017, 16:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83