'Mührümü Evet'e basacağım'

Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatmak için ilçedeki mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Tütüncü, “16 Nisan’da yapılacak referandumda mührümü zihnimde hiçbir soru işareti olmadan ‘evet’in altına basacağım.” dedi.

'Mührümü Evet'e basacağım'

Muhtarlarla ‘muhtarlar hizmet birimi’ binasında bir araya gelen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleş, ilçe muhtarlarının tamamına yakını eşlik etti. Milletvekili Hüseyin Samani de, toplantıda muhtarlara Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı.

banner111
Terörle kim daha güçlü mücadele eder?

18 maddeden oluşan Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili konuşan Başkan Hakan Tütüncü, “Terörle mücadele konusunda Ak Parti ve MHP’nin içerisinde bulunduğu blok mu daha güçlü bir mücadeleyi ortaya koyacak yoksa CHP ve HDP’nin içinde bulunduğu blok mu? Bir de buna bakmanızı rica ediyorum.
Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin başkanı aslında 2019 Kasım ayında yapılacak seçimde seçilecek. Bu sistemi, bir kişiye endeksli olarak değerlendirmek doğru değil. Eğer öyle olsaydı başkanlık seçimi 17 Nisan’da yapılırdı” dedi.

Parti değil, memleket seçimi

Milletin verdiği kararın önemli olduğunu dile getiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Milletin vereceği karardan çekinmemek lazım. Demokrasilerde Millete gitmekten, milleti verdiği kararı kabul etmekten daha güzel bir şey olamaz. Eğer bir yerde halkın istediği doğrultuda karar oluşuyorsa o karar ülke ve millet için güzel bir karardır. Hep birlikte topluma düşüncelerimizi anlatmalıyız ve her zaman da toplumun hakemliğine güvenmeliyiz. Milletin şaşmaz bir terazisinin olduğunu ifade ediyorum. Bu parti seçimi değil, memleket seçimidir. Hayır dersek nelerin, evet dersek nelerin olacağını, hayır dersek ne tehlikelerin bizi beklediğini, evet dersek kimlere bu işin yarayacağını iyi hesap etmemiz lazım” diye konuştu.
Zihninde hiçbir soru işareti olmadan oy kullanacağını ifade eden Başkan Hakan Tütüncü, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Hiçbir seçimde olmadığı kadar zihnimde hiçbir soru işareti olmadan Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı sistemi' için 16 Nisan’da yapılacak referandum mührümü ‘evet’in altına basacağım. Bunda hiçbir tehlike görmüyorum. Bunu bir hukukçu kardeşiniz olarak söylüyorum.”

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2017, 11:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83