Mustafa Toklu ilk kez konuştu

AK Parti Alanya İlçe Başkan Adayı Mustafa Toklu, KANAL A’da Haberin Manşeti programında kendisi, adaylığı ve hedeflerine ilişkin soruları yanıtladı.

Mustafa Toklu ilk kez konuştu
Aday olacağını Ankara’da yapılan mülakatta öğrendiğini söyleyen Toklu, “Farklı kritirler, anketler vardı ama öncesinden teblig edilen bir şey yoktu. Aday olacağımı o an öğrendim. Tabkii ki genel merkezde, il teşkilatında ismimizin konuşulduğunu biliyordum. İlçede yapılan yoklamada ismimizin çıktığını biliyordum ama, aday olacağımı bilmiyordum.“ dedi. Siyasetçiyi garsona benzeten Toklu, “Ekip mutfaktadır. Oradan ne kadar güzel yemek çıkarsa onu sunarız. Yemek güzelse tadı iyidir. O noktada bizim mutfağımız sağlam olduğu için sıkıntımız olmayacaktır.” dedi.

“FİTNE-FASET SİYASETİ YAPMAM”

İnsan olarak kim tutmayan, geçmişi unutan bir kişiliği olduğunu, fitne siyaseti yapmayacağını söyleyen Toklu “ 2009 yılından beri şunu gördüm ki, kimin kafasının arkasında bir şey olursa, fitne-fesat gibi şeyleri çok fazla yapıyorsa vatandaşta karşılık bulmuyor. Samimi, vatandaş gibi konuları dile getiren siyasetçileri seviyor halk. Herkes hata yapar, önemli olan hatayı nasıl ve hangi niyetle yaptığıdır. İyi niyetli insanlarla yolumuza gideriz, kötü niyetli kişilerle zaten o yolda yürümeyiz.”  Toklu siyasetçiden beklentisinin dürüstlük ve samimiyet olduğunun altını çizdi. 

“KİMSENİN DEĞİL, PARTİNİN ADAYIYIM”

4 adaylı başkanlık yarışından ilçe başkan adayı olarak çıkmasının hatırlatılmasının ardından Toklu “Kimin adayısınız” sorusunu yanıtladı. AK Parti adayı “Kadın kollarımız, gençlik kollarımız, mahalle başkanlarımız, meclis üyelerimize sorularak, tabanda anket yapılarak aday sürecine girildi. Bu benim diğer aday adaylarından bir tık yukarıda ya da aşağıda olduğunu göstermez. Önümüzdeki 3 yıl için genel merkez Mustafa Toklu ile devam edilmesine taktir buyurdu. Buna parti karar verdi. Sayın Bakanımıza sorarak karar verdi ama, sadece bir etmeni masaya koyarsak doğru olmaz. Eminim diğer aday adaylarımızla ilgili de olumlu görüşler bildirilmiştir. Ama farklı kriterler ortaya konmuştur. Bu noktadan bakınca partinin adayıyım dememiz doğrudur” diyor.

“DEZAVANTAJIMIZ LİSTE SAYIMIZ”

Bizim öncelikle yapmamız gereken ve tüm kesimi kucaklayan bir liste yapacağız. Demirtaş’tan Okurcalar’a, Güzelyalı’dan Susuz’a tüm kesimleri kucaklayan güzel bir liste olacak. Taban ve teşkilatla biraraya gelecek, kadın ve gençlik kollarımızdan, mahalle başkanlarımızdan çok verimli çalışma bekleyeceğiz. Bu arkadaşlarımız önemli çalışmalar yaptı. Bunda sonrada daha çok çalışacağız. Teşkilatta birlik beraberliği artıracağı, bütün olma çabasında olacağız ve çalışmalara hız vereceğiz. Dezavantajlarımızdan bir tanesi, önceki yönetimde 30 asil, 30 yedek vardı. Şimdi bu sayı 38’ düştü. Bu nedenle tüm mahallelerden yönetim kurulu yazamayız. Doğu batı olarak ayırıp temsiliyette yüksek kişileri dahil edeceğiz. Daha sonra  kadın ve gençlik kollarını temsil edeceğiz.”

“YÖNETİM İSTİŞARE İLE OLUŞACAK”

Yönetim kurulu listesine kimlerle karar vereceği sorusuna Toklu şu yanıtı verdi: “Havuz oluşturma noktasında istişarelerimizin nedeni bu. Ne kadar fazla partili ve vatandaşla konuşursak oradan en doğru isimler çıkar. Havuz içinden taslak liste oluşturacağız. Onunla ilgili teşkilatımızla, bölge milletvekilerimiz ve sayın bakanımızla istişare edeceğiz. İstişare edeceğimiz mekanizmanın ortak noktası bize güvenmeleri.” 

“TEK ADAY DEĞİL BİRLİK ÖNEMLİ” 

Tek adayla genel kurul yapılmasına ilişkin soruyu da yanıtlayan Toklu, “Bu kimsenin aday olmayacağı anlamına gelmez. İsteyen aday olabilir ama genel merkezimiz aday belirlerken damdan getirip birini aday yapmıyor. Onun öncesinde çeşitli kriterlerle aday belirlemede bir nevi önseçim yapılıyor. Ama tek liste diye bunun şımarıklığı içinde de değiliz. Üzerimize yüklenen yükün sorumluluğu içindeyiz. Bizim menfaatlerimiz değil Alanya menfaatleri ön planda olacaktır. Bunun bilinci ile çalıştığımız için kaç aday olduğu önemli değil.” 

“PARTİ BİNASINI DEĞİŞTİRECEĞİZ” 

“Şu anki teşkilatın fiziki şartlar bizim partimize yakışan şartlarda değil. Gönül daha farklı fizik işartlarda olmasını ister. Biz 2 Aralık’tan sonra Kurumsal hafızanın oluşturulması, kurumsal kimliğin hakimiyeti için çalışacağız. Biz sonuçta AKP’yi Antalya’nın Alanya ilçesinde temsil eden yöneticileriz. Biz partimizi kurumsal olarak vatandaşla ne kadar iyi buluşturursak, bize dönüşleri olacaktır. Bu yüzden binanın şartlarının iyileştirilmesi söylemim oldu. 2 Aralık’tan sonra muhtarlarla daha çok biraraya geleceğiz. Muhtarlarımız vatandaşın sıkıntılarına vakıftır. Biz onlarla diyalogları sıkı tutursak, vatandaşa hizmette daha başarılı oluruz. Mahalle temsilcilerimiz görevine devam edecek ama muhtarlarımızla daha yakın çalışmaya devam edeceğiz. Mahalle toplantılarımızı daha sıkı yapacağız. Mahalle temsilcileri bizim organımız ve görevleri açık olarak yazılıdır. Parti ile ilgili tüm çalışmaları mahalle temsilcileri ile yapacağız. Muhtarlar ise seçimle gelen, mahalleyi seçilmiş temsil eden yöneticilerdir. Muhtarları yok sayamayız.”

AK PARTİ YERELDE NEDEN BAŞARAMIYOR” 

 “2 Aralık’tan sonra sorumluluğumuz fazla. Yerel ve genel seçimimiz var. Biz 3 Aralık’tan sonra çalışmaya başlayacağı. Mahalle buluşmaları hızlandıracağız. Yerel de başarılı olmamızın çok etmeni var.Bu etmenlerin hepsi değerlendirildi. Çalışma yapılıyor, anketler devam edecek. Belki çok aday adaylı süreç yaşamamız, belki adayların geç açıklanması başarısızlığımızda etmen. Belki adayın arkasında çok fazla durmamamız, seçim kaybetmedeki etkenlerden olabilir. Ama bu dönümde parti içindeki birlik beraberlik ve dayanışmayı üst seviyeye çıkartarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bununla ilgili raporlarımızı hazırlayıp genel merkezimize sunacağız. Ama önceliğimiz kongre. 3 Aralık’tan sonra ise genel ve yerel seçim çalışmasına başlayacağız.”

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2017, 11:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83