Sertkaya “erken genel seçim yolda”

Vatan Partisi Alanya İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Sertkaya, “Erken genel seçim kaçınılmaz. Her şeyi ona göre ayarlandı. Ülkenin yakıcı sorunlarına topyekûn çözüm aramak yerine kendi dertlerine düşmüşler.” dedi.

Sertkaya “erken genel seçim yolda”
Türkiye’nin yakıcı iki ana sorunu vardır diyen Tahir Sertkaya, ekonomik kriz ve terörle milletçe topyekun mücadele zamanıdır. Bırakın seçimi bu iki hususa gelin hep birlikte çare bulalım” diyerek neden erken seçime gidileceğini ayrıntılarıyla kamuoyuyla paylaştı.

Sertkaya’nın çarpıcı değerlendirmelerinin ayrıntıları şöyle:

16 Nisan ‘da kabul edilen anayasa değişikliğinin içerisinde gözden kaçırılan en önemli maddelerden birisi, Geçici 21'inci madde de gizli. Referandum sonucuna göre ülke kesinlikle ve seçim kanunda lehlerine göre yapılan düzenlemelerle bir erken genel seçime götürülecektir. Bu bir iftira yada kehanet değildir. Maddeyi okuyunca hukukçu olmaya bile gerek olmadan ne anlama geldiğini her vatandaşımız anlayabilir. Tabi ki ön yargılı ve şartlanmış değilse. Madde aynen şöyledir.

Geçici Madde 21: Türkiye Büyük Millet Meclisi 27’nci Yasama Dönemi Milletvekili Genel seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçimi 3/11/2019 tarihinde birlikte yapılır. Seçimin yapılacağı tarihe kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri ve Cumhurbaşkanının görevi devam eder.

Bize referandum sonucu 'evet' çıksa bile değişikliklerin 16 maddesinin 2019 yılındaki seçimlerden sonra yürürlüğe gireceği taahhüt ediliyordu değil mi? Ama değil maddenin devamını okuyunca referandum sonucuna göre hareket edileceği ortadaydı.

Meclisin seçim kararı alması halinde 27’nci Yasama Dönemi Milletvekili Genel seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılır.

Bunu manası şudur. Şu anki TBMM 26’ncı dönemdir. Alınacak seçim kararı ile yapılacak seçimler de 27’nci dönem olacaktır. Yani istedikleri sonuç tüm maddeleri 2017 de yürürlüğe alacaklardır. Hem de seçimlerde kendilerine göre düzenleyecekler ve olabildiğince TBMM'de çoğunluğu ellerine geçireceklerdir. Bunu da nereden çıkarıyorsun? “İftira atıyorsunuz?”, “Yalan Makinasısınız” diyorsanız sabredin maddenin devamını okuyun

H)Anayasanın 67’nci maddesinin son fıkrası hükmü, bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonraki yapılacak ilk Milletvekili Genel Seçimi ile Cumhurbaşkanlığı Seçimi bakımından uygulanmaz.

Nedir bu uygulanmayacak olan 67’nci maddenin son fıkrası?

(Ek fıkra: 3/10/2001-4709/24 md.) Seçim kanunlarında yapılan değişiklikler, yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde yapılacak seçimlerde uygulanmaz.

Gördünüz mü kelime oyunu ile gözümüzden kaçırılan tehlikeyi? Bir yıl içerisinde seçim yapmayı düşünmüyorsanız ve 3/11/2019 tarihinde samimi iseniz bu maddeyi neden koydunuz?

Seçim kanununda normalde bir değişik düşünüyorsanız normal şartlarda TBMM'ye teklifinizi getirirdiniz, çoğunluğunuz sayesinde zaten yasalaşırdı ve iki yıl sonra taahhüt ettiğiniz tarihteki seçimlerde de uygulanırdı. Ama sizler bu konuda da samimi değilsiniz ve yapacaklarınızı açıklamadan halka sunduğunuz metnin içerisine gizleyerek “Milli irade” böyle istiyor dediniz. Propagandalarınızda 18 maddeyi halkımıza anlatmadınız. Türkiye’nin rejimini değiştiremeyeceksiniz. İstediğiniz sınırsız güç size hiçbir zaman verilmeyecek. Vatan Partisi olarak söz veriyoruz.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2017, 11:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83