'SİNEK ÖLDÜRMEKLE BİTMEZ BATAKLIĞI KURUTMALIYIZ'

CHP İlçe Başkanı Yeşildal, Alanya’da yaşanan teröre protesto yürüyüşüne değindi. Yeşildal, Her gün şehit haberleri geliyor. Vatandaşlarımızın bu durumu protesto etmelerinden doğal bir şey yoktur” dedi.

CHP İlçe Başkanı haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını dün düzenledi. Toplantı sonrası basın mensuplara Alanya’da meydana gelen terörü protesto yürüyüşleri vardı. Ülkenin çok zor günlerden geçtiğini ifade eden Yeşildal, toplumsal huzurun bozulduğunu ve yeniden kan akmaya başladığının altını çizdi. Vatanın bütünlüğünü düşünen insanların kaygı duyduğunu belirten Yeşildal,” Ülkenin her yerinde şehit haberleri gelmekte; vatanın bütünlüğünü düşünen insanlar bu durumdan infial duymaktadır. Duyarlı vatandaşlarımızın bu durumu protesto etmelerinden daha doğal bir şey yoktur. Toplantı ve gösteri hakkı anayasal bir haktır. Ancak bu hakkın doğru kullanılması da yapılan gösteri ve yürüyüşlerin amacı ile doğru orantılıdır” dedi. 


‘KIŞKIRTICI AJANLARA DİKKAT ETMELİYİZ’


Şiddetle bir yere varılamayacağını vurgulayan Yeşildal, en masum gösterinin bile şiddete dönüşmemesi gerektiğini kaydetti. Yeşildal,” Terörü lanetlemek için yaptığımız gösteri ve yürüyüşlerde; nereden yönlendirildiği belli olmayan, kışkırtıcı ajanlara dikkat etmemiz gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti üzerinde yaşayan tüm insanları ile bir bütündür. Ülkeyi parçalamaya, devleti bölmeye, vatandaşlarımızı ayrıştırmaya çalışan, başta emperyalist güçler olmak üzere bunların yerli işbirlikçilerine karşı bu karanlık güçlerin tertip ve oyunlarına karşı da uyanık olmak zorundayız” diye konuştu.


‘PAZARLIK YAPANLARDA TERÖR ÖRGÜTÜ KADAR SUÇLUDUR’


Terörün bir insanlık suçu olduğunu belirten Yeşildal, terörün her türlüsünü şiddetle kınadığını ve lanetlediğini ifade etti. Terör örgütü ile pazarlık yapanlara değinen Yeşildal,” Bir gerçeği ifade etmemiz gerekiyor. Oslo’da terör örgütü ile pazarlık yapanlar ve neyin pazarlığının yapıldığını, ne sözler verdiklerini açıklayamayanlar ve terör örgütüne olmayacak sözleri verenlerde en az terör örgütü kadar suçludur. Şehitlerimizin dökülen kanlarından sorumludur. Bin yıldır beraber yaşadığımız insanlar arasında kin ve nifak tohumları ekmeye çalışanlar, bunu başaramayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar milleti ve vatanıyla birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam edecektir” dedi. 


HUZUR CHP İLE GELECEK


Türkiye’de huzur tahsis edecek olan partinin Cumhuriyet Halk Partisi’nin olduğunu söyleyen Yeşildal, terör sorunu yaşayan ülkelerin bu sorunu nasıl çözdüğüne değinerek tavsiyelerde bulunmayı da ihmal etmedi. Yeşildal,” Ülkemizde huzur ve güvenin sağlaması için önce insan diyen, insanlar arasında din, dil, ırk, mezhep, cinsiyet ve renk ayrımı gözetmeyen sosyal politikalara ihtiyacı var. Türkiye’de huzur ve barışı sağlayacak yegâne parti CHP’dir” ifadelerini kullandı.


‘BATAKLIĞI KURUTMALIYIZ’


Sadece terörist öldürmeyle bu sorunun çözülemeyeni vurgulayan Yeşildal, ”Sivrisinek öldürmekle bitmez, bataklığı kurutmak lazım. Terörle nasıl mücadele edildiğine dair dünya örnekleri var. Terörü meydana getiren unsurları ortadan kaldırmak lazım.  Terörün lojistik desteğini, sosyolojik desteğini kaldırmak lazım. İnsanca olmayan araçlarla, insanca amaçlara ulaşılamayacağını tüm vatandaşlarımıza anlatmamız lazım. Teröre karşı bilgiyle, eğitimle, demokratik sistem içerisinde mücadele mümkündür. İngiltere, İspanya, İtalya, bunu başarmıştır. Biz de başarabiliriz. 


Tüm duygu ve düşüncelerle ülkemizde akan kanın durmasını diliyor, halkımızı acılarımızı paylaşırken, gösterilerimiz yaparken, itidalli olmaya; amacından saptırmak isteyenlere karşı da uyanık olmaya çağırıyoruz. Alanya Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olduğu için, ona yakışır şekilde davranmamız gerektiğini düşünüyor; ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ diyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2015, 14:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83