Takavut ALTSO seçimlerinde kimi destekliyor?

CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut ALTSO seçimleri hakkında konuştu. Takavut, "CHP olarak demokratik, laik ve hukuk devletini içine sindirmiş hangi liste varsa, hangi liste önümüze gelirse o listeye destek veririz." dedi.

Takavut ALTSO seçimlerinde kimi destekliyor?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut başkanlığında partinin haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı yapıldı. Toplantının gündeminde yine turizm vardı. 

"ÖNERGEMİZ MECLİSTE KABUL GÖRDÜ"

CHP'li meclis üyelerinin dün yapılan Alanya Belediyesi Aylık Olağan Meclis Toplantısında verdiği önergeyi hatırlatarak sözlerine başlayan Takavut, "Alanya’daki tüm turizm sektörünün tamamını kapsayan, sadece otelleri değil, oradan ekmek kazanan 54 tane yan sektörü de içine alan bu büyük sektörle ilgili belediye meclis üyelerimizin hazırladığı bir önerge verdik. Bu önerge çok yerinde bir önergeydi ve mecliste de büyük çoğunlukla kabul gördü." dedi.

"PARTİLER ÜSTÜ KARAR GEREK"

Bayramda turizm sektörünün biraz hareketlendiğini ancak tam olarak istediğini alamadığını belirten Takavut, "Belediye meclisindeki tüm arkadaşlarımıza partili olarak değil de Alanya'daki turizmden ekmek yiyen vatandaşlarımızın haklarını koruyucu önlemlerde, partiler üstü bir kararla esnafımızı rahatlatması açısından bu önerge verildi. Önümüzdeki günlerde bu önergenin tabi ki takipçisi olacağız. Alanya’daki tüm esnaflarımız için iyi bir gelişme olacağını düşünüyorum. Bunu tabi ki üst kurul değerlendirecek, yukarıdaki hükümette meclisin almış olduğu kararlara muhakkak bir önem verecektir." diye konuştu.

TAKAVUT GELECEK YILDAN UMUTLU DEĞİL

Turizm sekötürünün sonuna geldiğimizi hatırlatan Takavut gelecek yılla ilgili de pek umutlu konuşmadı. Takavut, "Öyle zannediyorum Alanya bu sene şöyle böyle turizmi kurtaracak gibi ama önümüzdeki yılı da çok parlak görmüyorum. Çünkü şimdiden yapılan anlaşmalara baktığımız zaman; ağustos ayının sonu eylül ayının başında Avrupa pazarları ile ilgili kontratların daha henüz başlamadığını, çok yavaş ilerlediğini görüyoruz. Umarım bir toparlanma sağlanır ve önümüzdeki yıl bu yılı aramayız." şeklinde konuştu.

ALTSO SEÇİMLERİ İLE İLGİLİ KONUŞTU

1 Ekim tarihinde yapılacak olan ALTSO Seçimleri ile ilgili kimi destekledikleri yönündeki soruya yanıt veren Takavut, "Çok önemli bir seçim olacak ALTSO’nun seçimi. Burada tüm Alanya’nın ticaretini elinde tutan, bu işi çeviren iş adamlarımızı yönlendirecek ve onların seçileceği oradaki yönetim kurulu üyeleri ve komitelerdeki arkadaşlarımız ciddi görevler üstlenecek. Çalışmalar bakıyorum tüm hızıyla devam ediyor. Zannedersem şu an iki tane başkan adayı var. Benim bildiğim kadarıyla. Her iki başkan adayı arkadaşımızda bu işi ben ekibimle daha iyi götüreceğim diye yola çıkıyor. İddialı bir şekilde çıkıyorlar. Tabi ki bunun kararı bu odaya kayıtlı olan oy kullanma hakkı elinde olan arkadaşlar belirleyecekler. Bizde CHP olarak parlamenter sistemi savunan, demokratik, laik ve hukuk devletini içine sindirmiş hangi liste varsa, hangi liste önümüze gelirse o listeye destek veririz." dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2017, 13:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83