Takavut CLK'ya isyan etti: Yatırımlara başlayın

CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut Alanya'daki elektrik kesintilerine isyan etti. Takavut, "CLK’nın bir an önce bu yer altı ve yer üstündeki gerek hatlarda, gerek trafolarda yenileme yani yatırım yapma işini hızlandırması gerekir." dedi.

Takavut CLK'ya isyan etti: Yatırımlara başlayın
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklama yapan İlçe Başkanı Ali Takavut, ilk olarak Alanya'daki otopark sorununa değindi. 

"KİM ÇÖZECEKSE HAREKETE GEÇSİN"

Her yaz sezonunda Alanya'nın otopark sorunu yaşadığına dikkat çeken Takavut yetkilileri göreve çağırdı. Alanya'nın tatilcilerinde gelmesi ile dolup taşdığını belirten Takavut, "Bunun her gün şikayetini alıyoruz. Buradan sesleniyorum: Dünya da bu tür yerlerde bu otopark sorunu nasıl çözülüyorsa bu Alanya’da da çözülmesi gerekir. Hem de en kısa zamanda çözülmesi gerekir. Bu Alanya'nın şuan kanayan bir yarası. Buradan bu işi çözmek için Alanya Belediye Başkanlığı mı yoksa Büyükşehir Belediye Başkanlığı mı harekete geçecek, kim çözecekse bir an önce harekete geçsinler. Bu sorunu bir an önce çözelim, Alanya da rahat etsin. Böyle yoğun nüfusu olan otopark sorunu çözülen şehirler var. Hiç olmasa oralar gidip incelenir ve çözülür." dedi.

"HATLAR TAŞIYAMIYOR"

Alanya'da son günelerde artan elektrik kesintilerine dikkat çeken Takavut CLK yetkililerini göreve çağırdı. Vatandaşın şikayet ettiği konuşarın başında gelen elektrik kesintileri ile ilgili Takavut, "Sıcağın fazla olduğu bu aylarda biliyorsunuz klimalar, soğutucular devreye giriyor. Zannedersem hatlar bunu taşıyamıyor. Artık çok eskimiş, ömrünü tamamlamış hatlar. O nedenle CLK’nın bir an önce bu yer altı ve yer üstündeki gerek hatlarda gerek trafolarda yenileme yani yatırım yapma işini hızlandırması gerekir. Yoksa Alanya bazen gerçekten Kerbela’yı yaşıyor. Sık sık elektriklerin gidip gelmesi sonucunda elektrikli araçlar bozuluyor. Bununla ilgili CLK’ya büyük görev düşüyor. Buradan yetkililere sesleniyoruz: yatırımlarınızı hızlandırın. Bir an önce özellikle yaz aylarında bu sıkıntıdan Alanya’yı kurtaralım." diye konuştu.

"HERKES KENDİNİ DEVLET KAPISINA ATMAYA ÇALIŞIYOR"

Alanya'daki turizm sezonu ile iligli de değerlendirmelerde bulunan Takavut, "Alanya’da turizm iyi gitmiyor. O nedenle de esnaflar kepenk kapatıyor veya işyerlerinde satılık, devren kiralık levhaları görüyoruz. En işlek caddelerde görüyoruz." dedi. 

Alanya Belediyesi'nin vermiş olduğu iş yeri açma ruhsatları ile ilgili bir istatistik ortaya koyan Takavut, turizmdeki kötü gidişi gözler önüne serdi. Takavut, istatiksel verileri şu şekilde açıkladı: "2014 yılında Alanya’da 614 tane belediyeden işyeri açma ruhsatı alınmış. Bu 2015 yılında tavan yapmış bin 508’e çıkmış. 2 buçuk kat civarı bir artış var. 2016 yani geçen yıl bu rakam 822’e inmiş. Yani yarıya inmiş neredeyse. Turizmin de kötü gitmesi sebebiyle belkide esnaflar dükkanlarını kapatmış, yeni yerler açamamışlar. 2017 yılında Temmuz ayına gelmişiz bugüne kadar daha 457 tane iş yeri açma ruhsatı var. Bir sürü de kapananlar var. Bu şunu gösteriyor ki Alanya’da işler iyi gitmiyor."

Alanya'da turizm sezonun kötü gitmesi ile ilgili berileri bir bir orataya koyan Takavut, "Sosyal yardımlar hat safhaya ulaşmış Alanya’da. Devlet dairesinde çalışmak isteyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu da şunu gösteriyor; "Ben artık serbest ticarette bir şey yapamıyorum. En iyisi devlet kapısına gideyim bir yere kapağı atayım. Hiç olmasa ordan bir maaşım olur, sürekli bir gelirim olur" diye düşünüyor insanlar. Onun içinde buna önlemler alınması gerekir." şeklinde konuştu. 

BAŞKAN YÜCEL'E ÇAĞRI YAPTI

Demirtaş'ta bulunan Yenidamla köprüsü için daha nce çağrı yapan CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut konuyla ilgili Alanya Belediye Başkanı Adme Murat Yücel'den söz almıştı. Bu sözün yerine getirilmesi için çalışmaların hızlandırılmasını isteyen Takavut, "Şu anda hangi aşamada olduğunu bilmiyoruz ama zaman zaman ben Demirtaş’tan, geçerken soruyorlar: “Başkanım burada bir eylem yaptınız. Bu köprünün ne olacağı belli değil. Ne oluyor?“ diye soruyorlar. Bende buradan başkanıma tekrar çağrı yapıyorum. Başkanım bu sözü vermiştir ve başkanım verdiği sözlerin arkasında durur. Bunu gerçekleştirir. Başkanım lütfen bu vermiş olduğunuz sözü biz gerçekten oranın yapılması konusunda bir garanti olarak gördük. Sizden en kısa zamanda bir açıklama yapmanızı istiyoruz. Bbu köprüyü ayağa kaldıralım." dieyerek sözlerini noktaladı.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2017, 14:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83