Takavut'tan Alanya'ya triatlon müjdesi

CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut aldığı duyumlara göre Federasyon ve Alanya Belediyesi arasındaki protokolle triatlon yarışlarının Alanya'da yapılacağını müjdeledi.

Takavut'tan Alanya'ya triatlon müjdesi
Geçtiğimiz günlerde alınan şok bir kararla Alanya'da uzun yıllardır düzenlenen Uluslararası Dağ Bisikleti Şampiyonası ve Triatlon Yarışları iptal edilmişti. Alınan bu karar Alanya'da şok etkisi yaratırken başta Cumhuriyet Halk Partisi (CHP ) olmak üzere bir çok kurum ve kuruluş bu duruma isyan etmişti.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut bugün düzenlediği basın toplantısında triatlon yarışlarının Alanya'da yapılacağı müjdesini verdi. Edindiği bilgileri kamuoyu ile paylaşan Takavut, "Dünkü aldığımız haber triatlonun yapılacağı yönünde. Yani Federasyon Başkanı ile Alanya Belediyesi arasında bir protokol söz konusu. Tabi burada triatlonun yapılmasıyla ilgili girişim yapan, tepki gösteren ve buna öncülük yapan kamu kurum ve kuruluşlarına CHP olarak teşekkür ediyoruz." dedi.

Triatlon gibi etkinliklerin Alanya'nın tanıtımına olan katkılarından bahsenden Takavut, "Turizm kenti oluşumuz sebebiyle dünyaya Alanya’yı tanıtma açısında çok önemli bir organizasyon.  Dünyanın her tarafından yarışmacılar gelecek ve Alanya’nın tanıtımı yapılacak. Biz üzerimize düşen bütün görevleri yerine getirmeye hazırız." diye konuştu.

"KUŞYUVASI YOLU ATIL VAZİYETTE"

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan Aliefendi Köyü Gevne Yaylası şenliklerine katılan Takavut yolda gözlemelediği bir sorunu dile getirdi. Kuş yuvası yolunun geçtiğimiz yıldan beri hiç ilerleme kaydetmediğini ve aynı kaldığını iddia eden Takavut, "Hangi planlamanın içine alacaksanız çok ciddi bir yatırım yapılmış yeri atıl şekilde lütfen bırakmayınız. Bu yol Alanya’yı Konya’ya bağlanacaksa bir an önce yatırım yapılıp bağlanması gerekir. Gerçekten çok ciddi yatırımlar yapılmış ama şu an da çok atıl bir şekilde durmaktadır. Buradan yetkililere sesleniyorum. " diye konuştu.

"BAŞKANIMIZ VERDİĞİ SÖZÜ TUTAR" 

Alanya'nın Demirtaş Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların köprü isteğini geçtiğimiz yıl dile getiren Takacut, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'i göreve davet etti. Başkan Yücel'in kendilerine köprü sözünü verdiğini hatırlatan Takavut, "Köprü ile ilgili şu anda hiçbir çalışma göremiyoruz. İki gün sonra yağmurlar başladığı ve dereye su aktığı zaman köprüyü yapmak çok zorlaşacaktır. Belediye başkanımız verdiği sözü tutar. Bu konuda eğer bir açıklama yaparsa hem bizi hem kamuoyunu rahatlatır." şeklinde konuştu.

ESNAFA SESLENDİ: ŞURALI BURALI DİYE AYIRMAYIN

GEçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu'nun aldığı kararla Kurban Bayramı tatili 10 güne uzatılmıştı. Turizm için oldukça önemli olan bu karar CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut'un da gündemindeydi. Takavut bayram tatilinin uzatılmasının esnafa can suyu niteliğinde olacağını söyledi ve esnafları uyardı. Takavut, "Buradan tüm esnaflarımıza sesleniyorum: Halkımıza, gelen misafirlerimize kucak açalım. Onları asla şuralı buralı diye sınıflara ayırmayalım. Biliyorsunuz Alanya halkı turizmle iştigal olduğu için gelen misafirlerimize iyi ev sahipliği yaparız. Buradan da tüm halkımızın bu duyarlılığı göstereceğine inanıyorum. Gelen misafirlerimiz de gönül rahatlığıyla Alanya’ya gelebilirler." diyerek sözlerine son verdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2017, 15:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83