Takavut'tan Berberoğlu yorumu: Yerine kim gelirse gelsin...

CHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, "Mustafa Berberoğlu arkadaşımız benim sevdiğim, takdir ettiğim bir arkadaşımdı." dedi.

Takavut'tan Berberoğlu yorumu: Yerine kim gelirse gelsin...
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut'un açıklamaları şu şekilde: 

Biliyorsunuz bir kongre sürecindeyiz. Pazartesi günü mahalle delegeleri ve ön seçim delegelerinin seçimlerine başladık. Bugün 3’üncü gün 7’înci mahallemizi bitiriyoruz. Arkadaşlar geliyorlar, demokratik bir şekilde oylarını salona koymuş olduğumuz sandıkta kullanıyorlar. Tüm mahallelerimizde bu şekilde oylama işlerimizi devam ettirerek, Ekim 15’e kadar tüm Türkiye’de olduğu gibi mahallelerde muhtarlık bölgelerindeki delege seçimleri ve ön seçim delegeleri tespit edilecek. Şu an da Alanya’da sakin huzurlu bir şekilde seçimlerimizi yapıyoruz. 

"DURUŞUMUZUN ARKASINDAYIZ"

Yanlış bir anlaşılma oldu Pazartesi günü yaptığım açıklamamda. O da şuydu. ALTSO seçimleri ile ilgili CHP yönetiminin, ilçe örgütünün bir duruşu var. Onu da söyledim zaten. Neydi o duruş? Demokrasiye inanmış, parlamenter rejimi savunan, demokratik, laik, Atatürkçü, hukukun üstünlüğüne saygı duyan kimler hangi komite içerisindeyse biz onun arkasında olduğumuzu söyledik. Buradan tekrar söylüyorum. Bizim bu duruşumuzdan asla tavizimiz yok, bu duruşun arkasındayız. Bunu da kamuoyunun bilmesini istiyorum. Biz hiçbir arkadaşımızın Ahmet’in, Mehmet’in arkasında değiliz. İkisi de değerli arkadaşlarımız. Alanya’ya hizmet için yola çıkmışlar. Ticari anlamda, ticaret adamları ile beraber yönetim oluşturacaklar, Alanya ticaretine yön verecek bu arkadaşlarımızdan kim seçilirse onu biz kutlarız. Yani şu an bizim duruşumuz biraz önce bahsettiğim şekildedir.

"KİM GELİRSE GELSİN"

Tabi ki Mustafa Berberoğlu arkadaşımız benim sevdiğim, takdir ettiğim bir arkadaşımdı. Seviyeliydi, siyasetimiz ayrı olmasına rağmen insani ilişkiler olarak sürekli olarak ilişki içinde olduk. Karşılıklı bazı konularda beraberce tartıştık. Alanya’nın menfaatleri noktasında bir araya geldik. Çatıştığımız noktalar olabilir siyasi anlamda. Çünkü bizlerin gerek MHP gerek AKP gerek de siyasi partilerle; gerek eğitim açısından, gerek dış politika açısından, gerek ekonomik açıdan bakışlarımız değişiktir, politikalarımız ayrıdır. Onlar ayrı bir şey. Biz politikalarımızı yaparız ama beraber oturup sohbetimizi de yaparız. Yeni gelecek kişiyi bilmiyoruz kim gelecek, kim görevlendirilecek. Onlarda pek seçimde olmuyor ama herhalde bir kişi görevlendirilecek. Bu arkadaşımız da kimse, bizde kongreye gidiyoruz o arkadaşımız da kimse, kim ilçe başkanı olacaksa o arkadaşımızla yine o şekil ilişkileri biz götürmeye çalışırız, biz zeytin dalını uzatırız. Alanya’nın menfaatleri konusunda bizim oturamayacağımız hiçbir siyasi parti yok. Alanya’nın menfaatleri konusunda ama öbür türlü siyaset bizi ayırır. 

"CHP'DE KAVGA GÜRÜLTÜ OLMAZ"

Biz daha şu anda delege seçimi sürecindeyiz. 9 Aralık’ta kongremiz var. 9 Aralık’a daha uzun bir zaman var. Bu zaman içerisinde tabi ki yeni arkadaşlarımız çıkacak, göreceğiz arkadaşlarımızı. O arkadaşlarımıza her zaman yaptığımız gibi yine çağrı yapıyorum. Gelin burada, ben sizin yanınızda oturacağım, ilçe başkanlığına adaylığını açıklayın. Sonra yine çalışmalarınızı yaparsınız diyorum. CHP’de öyle kavga gürültü, çatırtı olmayacak. Ben bu kongreyi çok sağlıklı bir şekilde bayram havası şeklinde götürmek istiyorum. 

Kimin aday olacağı belli değil. Sadece bunlar söylentiler. Öyle ciddi, resmi bir şey yok. Ne zaman ki bu koltuğa gelir burada oturur açıklama yapar, o zaman resmi olur bu ama şu anda her şey sosyal medyada, medyada ve vatandaşlar arasında konuşulan şeyler. Bende sizin kadar biliyorum. 

Bu postanede, hastanede, sokakta, çarşıda, Pazar yerinde bu iş konuşulmaz. Bu işin açıklanacağı yer CHP İlçe Binasıdır. Hangi arkadaşım aday olacaksa gelecek bu binada açıklayacak. Hiçbir şekilde sokakta, pazarda, çarşıda, dolmuşta, pastanede, hastanede adaylık açıklanması yapılmayacak. 

Öyle bir şey yok, arkadaşlarımızı görelim burada. Delegelerimiz şekillensin, aday arkadaşlarımız ortaya çıksın. 3 4 tane isimler geçiyor burada. Bende sizin gibi duyumlar alıyorum, sizde biliyorsunuz o duyumları ama onlar ne derece ciddi, ne derece gayri ciddi onu bilmiyorum. İş ciddiyet kazansın bizde burada özgür irademizi sizlerle paylaşırız, gereken neyse söyleriz. Biliyorsunuz ben bir laf söylediğimi zaman arkasında dururum. 

"DELEGE LİSTESİ NASIL BELİRLENDİ"

Bundan önceki seçimlerde 2 3 delege liste çarpışıyordu, o hakikaten ilgi getiriyordu. Şimdi bir tek liste ile giriyoruz. Konuştuk arkadaşlarımızla, zaten adı geçen arkadaşlarımız yönetim de zaten, yönetim kurulu olarak ve bu alanda akil insanlar var onlara sorarak yaptık. Bizim kriterimiz şuydu delege seçimlerinde; referandum çalışmalarına katılan, sandık başına giden, sandığı bekleyen, eylemlerimize katılan, yürüyüşlerimize katılan örneğin bir adalet yürüyüşü oldu İstanbul’a kadar, Ankara’ya kadar, Bolu’ya kadar gitti arkadaşlarımız, Çanakkale’de adalet kurultayı oldu oraya gittiler, sandık başına gittiler. Kriter olarak bizim öne attığımız şeylerin bir tanesi bu. Bu arkadaşlarımız öncelik alsın istiyoruz. Buraya gelen arkadaşlarımız bir anahtar liste var. O anahtar liste üzerinden istediklerini çizebiliyorlar, istediklerini yazabiliyorlar. Nitekim dün böyle oldu. Orada yazan yazdı çizen çizdi en çok kim oy alırsa o şekilde sıralama çıkar delege olur. Bizde dayatma yok yani.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2017, 14:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83