Takavut'tan Büyükşehire büfe sorusu

CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Alanya'da yapacağı 20 büfe ile ilgili sorular sordu. Takavut cevapların bir an önce verilmesini istedi.

Takavut'tan Büyükşehire büfe sorusu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya başkanlık eden Ali Takavut toplantı sonrası basın açıklaması yaptı. 

GÖSTERİŞLİ RAMAZAN SOFRALARI

CHP İlçe Başkanı Takavut Ramazan Bayramı'nı kutlayarak açıklamasına başladı. Ramazan ayının yardımlaşmanın, hoşgörünün, sevginin, barışın kesiştiği noktada olduğunu belirten Takavut, "Gösterişli Ramazan sofraları kurulmaya başlandı. Bu gösterişli iftar sofraları yerine ihtiyaç sahibi olan kişilere ulaşılmalı ve gerçekten ihtiyaç sahibi olanlarla bu iftar sofraları açılmalı diye düşünüyorum. Doğrudan doğruya ihtiyaç sahibi vatandaşlara gidildiği zaman bunun daha yerinde olacağını düşünüyorum. Alanya’da bu konuda yardımlaşmayı seven, birlik beraberlik konusuna çok özen gösteren bir kent olması nedeniyle tüm vatandaşlarımızın da bu konuda hassas olduğunu biliyorum." dedi. 

"BU BÜFELER HANGİ NOKTALARDA OLACAK?"

Geçtiğimiz günlerde Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan bir kararla Alanya'ya 20 adet yeni büfe yapılması kararlaştırılmıştı. Büyükşehir'in sorumluluk alanında bulunan cadde ve bulvarlarda yapılacak olan büfelerle ilgili esnaflardan ve vatandaşlardan çok sayıda telefon aldığını belirten İlçe Başkanı Takavut, konuyla ilgili Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bir takım sorular yöneltti. Takavut, "Vatandaşlar büfelerin açılmasının kendilerine çok büyük zarar getireceğini ve bu büfelere şiddetle karşı olduklarını telefonlarında belirttiler. Ben tekrar çağrı yapıyorum: Bu büfeler hangi caddelere, hangi noktalara konacak? Kaç metrekare olacak? İçinde neler satılacak? Çevresinde ne kadar kullanım alanı olacak? Ve sürekli mi kalacak? Ben bunları esnaf arkadaşlarım adına yetkililere soruyorum." dedi.

CHP'nin ret oyuna rağmen meclisten geçen kararla ilgili Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ne cevap vereceği ise şimdiden merak edilmeye başlandı.

TAKAVUT'TAN KARAMSAR TABLO

Her konuşmasında halkın sorunlarına değinen İlçe Başkanı Takavut turizmi de es geçmedi. Turizmle ilgili oldukça olumsuz bir tablo çizen Takavut Alanya'nın turizmde istediğini alamadığını söyledi. Takavut, "800 Dolara kadar çıkmıştı haftalık tur paket satışları, şu anda bunun indiği nokta 696 dolar. Eğer 700 doların altına inerse bu paketler buradan hem çalışanlar hem işletme sahipleri hem yan sektörlerin tamamı zarar ederler." diyerek çarpıcı bir örnek verdi.

Rus pazarındaki artışın sevindirici olduğunu ancak yeterli olmadığını belirten Takavut, "bu sadece Rusya’ya endeksli olduğu için yetmiyor. Çünkü Avrupa Pazarını yüzde 20 kaybetmişiz. Bu Almanya’da farklı yüzde 22-23, Hollanda da farklı, Kuzey Avrupa ülkelerinde farklı." dedi.

Turizmde bu yıl konulan 2015 hedefinin çok gerisinde kaldığımızı belirten Takavut, bu hedefin yakalanmasının çok zor olduğunu söyleyerek sözlerini noktaladı. 

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2017, 14:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83